Balázs Hornyák: our smoky past - the history of smoking and domestic tobacco production 1945-1990.


db x 5.000 HUF 13.81 USD
Available: 5 pieces

Item details
Listed: January 19, 2024
Item code: 4769495
Views: 75
Watchers: 1
Seller

balage51 (103)  
Veszprém county

Positive feedback: 100%
Last login: May 03, 2024
Member since: February 17, 2011
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details

168 oldalon több, mint ezer kép illusztrálja a dohányzás és a dohánygyártás hazai történetét a II. világháború végétől a rendszerváltásig. Minden jelenleg ismert régi gyártmány szerepel a könyvben! Bár a legnagyobb alapossággal készült, mégsem kifejezett szakkönyv. Korabeli újságcikkek alapján mutatja be elmúlt évtizedeink történéseit, melyek valószínűleg sokakban fognak emlékeket ébreszteni. Igény esetén dedikáltan.

A dohányzás hazai históriájának újabb kötete a II. világháborútól a rendszerváltásig tartó időszak történéseit és dohánytermékeit tárja az olvasó elé. Az idősebb olvasók jól ismert dobozok képeivel fognak találkozni: a presszókban, üzemcsarnokokban, irodákban gomolygó füst emléke csípi a szemet, szorítja a torkot. A szocialista dohánygyártás és -forgalmazás hányatott sorsáról viszont nem sokat tudtunk. Ez a könyv elsőként foglalja össze, hogyan is maradt az 1946-ban újraindult tíz magyar dohánygyárból 1950-re öt, mára pedig kettő.

A legérdekesebb fejezet azokat az alkalmi és reklámcigarettákat és kibocsátóikat mutatja be, amelyek cégek, intézmények számára vagy valamilyen eseményre készültek. Így e sajátos nézőpontból ötven év ipar- és gazdaságtörténete is feltárul. Szerettük- e vagy sem, ez is a mi történelmünk."

Saly Noémi

A Posta új szabályai értelmében nagyobb, vastagabb méretű tárgyat kis súlya ellenére sem lehet már ajánlott levélként feladni, csomag küldése minimum 1500 Ft körül van. Mivel a közelben lévő postákat bezárták, hetente egyszer tudok postázást teljesíteni!

A végleges postaköltséget csak a vásárolt darabok becsomagolt méretének ismeretében, a súly és a kért postázási mód (házhoz, PostaPontra, csomagautomatába) függvényében tudom majd megmondani.

Utánvétes küldést - rossz tapasztalatok miatt - nem tudok vállalni!

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 workdays
Local pickup Káptalanfa
Mail 1325 HUF

Others searched for these