Péter Nansen: the menthe brothers / mária, the book of love


2.990 HUF 8.26 USD

Item details
Listed: July 21, 2023
Item code: 5161582
Views: 132
Watchers: 0
Offers: 0 offers
Seller

gutenberghaz (39)   
Pest county

Response time: 100%-banin 10 hours
Positive feedback: 97.14%
Last login: Yesterday, 08:33
Member since: February 17, 2023
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Condition:good
Type of binding:hardcover
Features:first edition
Hungarian/world literature:world literature

Franklin-Társulat Kiadása, Budapest, 164 oldal, 19 cm x 13 cm, két regény egy könyvben. A Franklin-Társulat nyomdája nyomása.

Részlet a könyvből:
Menthe Lajost, az országos törvényszék ügyészét, mikor egy reggel éppen irodájába indult, civilbe öltözött titkosrendőr látogatta meg. Arról értesítette, hogy fivérét, Menthe Károly Emil ügyvédet, késő éjjel egy vendéglőben letartóztatták.
Az ok egy aránylag jelentéktelen váltó volt, melyet a bank, ahol leszámítolták, puszta véletlen folytán, azonnal gyanúsnak talált. Annak az ismert üzletembernek adták, ki a váltó elfogadója volt, egy félórával később, éppen a zárlat előtt, dolga akadt a bankban s a váltót abban a pillanatban, amint az igazgató bemutatta neki, hamisnak nyilvánította. Aláírását még csak nem is valami ügyesen hamisították.
Mivel kézzelfogható volt, hogy egy oly neves és tekintélyes ügyvéd, mint Menthe Károly Emil, pár ezer korona kedvéért nem nyúl ily kétségbeesett eszközhöz, - ha csak nyakig nem merült már hosszabb idő óta csalásokba és szélhámosságokba - az ügyet azonnal bejelentették a rendőrségnél.
Az ügyvédet irodájában is, magánlakásán is keresték. Az irodát zárva találták, lakásán nem volt más otthon, mint az öreg házvezetőnő. Menthe Károly Emil ugyanis nőtlen ember volt. A házvezetőnő azt a felvilágosítást adta, hogy az ügyvéd egy órakor reggelizett, kettőkor elment és valószínűleg csak késő este tér haza.

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-3 workdays
Local pickup Budapest IV.
Mail 1500 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these