Nansen Péter: A Menthe testvérek / Mária, A szerelem könyve


2.990 HUF 8.14 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. július 21.
Termékkód: 5161582
Megtekintések: 124
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

gutenberghaz (39)   
Pest megye

Válaszadás: 100%-ban5 óra alatt
Pozitív értékelések: 97.22%
Utolsó belépés: Ma, 08:33
Regisztráció: 2023. február 17.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:
Kötés típusa:kemény kötés
Jellemző:első kiadás
Magyar/világirodalom:világirodalom

Franklin-Társulat Kiadása, Budapest, 164 oldal, 19 cm x 13 cm, két regény egy könyvben. A Franklin-Társulat nyomdája nyomása.

Részlet a könyvből:
Menthe Lajost, az országos törvényszék ügyészét, mikor egy reggel éppen irodájába indult, civilbe öltözött titkosrendőr látogatta meg. Arról értesítette, hogy fivérét, Menthe Károly Emil ügyvédet, késő éjjel egy vendéglőben letartóztatták.
Az ok egy aránylag jelentéktelen váltó volt, melyet a bank, ahol leszámítolták, puszta véletlen folytán, azonnal gyanúsnak talált. Annak az ismert üzletembernek adták, ki a váltó elfogadója volt, egy félórával később, éppen a zárlat előtt, dolga akadt a bankban s a váltót abban a pillanatban, amint az igazgató bemutatta neki, hamisnak nyilvánította. Aláírását még csak nem is valami ügyesen hamisították.
Mivel kézzelfogható volt, hogy egy oly neves és tekintélyes ügyvéd, mint Menthe Károly Emil, pár ezer korona kedvéért nem nyúl ily kétségbeesett eszközhöz, - ha csak nyakig nem merült már hosszabb idő óta csalásokba és szélhámosságokba - az ügyet azonnal bejelentették a rendőrségnél.
Az ügyvédet irodájában is, magánlakásán is keresték. Az irodát zárva találták, lakásán nem volt más otthon, mint az öreg házvezetőnő. Menthe Károly Emil ugyanis nőtlen ember volt. A házvezetőnő azt a felvilágosítást adta, hogy az ügyvéd egy órakor reggelizett, kettőkor elment és valószínűleg csak késő este tér haza.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest IV.
Postázás1500 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még