Agnes Godó: Hungarian-Polish relations in the Second World War


800 HUF 2.21 USD

Item details
Listed: January 16, 2024
Item code: 5544054
Views: 110
Watchers: 0
Seller

hoparduc (574)   
Bács-Kiskun county

Verified user

Response time: 100%-banin 4 hours
Positive feedback: 100%
Last login: Today, 08:07
Member since: February 27, 2016
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Condition:perfect
Type of binding:hardcover

FÜLSZÖVEG

Könyvem megírásával arra törekedtem, hogy a lengyel ellenállási mozgalom egészébe ágyazva, részletes képet adja a magyar-lengyel második világháborús kapcsolatok legfontosabb területeiről és megnyilvánulásáról, feltárjam ezen kapcsolatok osztálytartalmát, főbb politikai és katonai összefüggéseit. E célt követve a bevezetésben foglalkoztam a lengyel ellenállási mozgalom fejlődésének fő vonalaival és állomásaival. Az első fejezetben a magyar-lengyel németellenes, polgári kapcsolatokat, a másodikban pedig a varsói felkelés történetét mutattam be.
A harmadik fejezetben megemlékezem azokról a magyar kommunistákról és partizánokról, akik a háború éveiben Lengyelország területére érkezve, kapcsolatba kerültek a lengyel baloldali mozgalommal, illetve valamely szovjet partizánegység állományában részt vettek a lengyel nép antifasiszta fegyveres harcában.
Ezúton köszönöm meg a magyar és a lengyel Hadtörténelmi Intézetek vezetésének, történészeinek és levéltárosainak; a lengyel Párttörténeti Intézet levéltárosainak és könyvtárosainak; a Magyar Partizán Szövetség vezetésének és tagjainak; a lengyel ellenállók szövetsége: a ZBoWID központi varsói, valamint lublini és krakkói vezetésének, továbbá az események egykori lengyel, szovjet, szlovák és magyar szereplőinek munkához nyújtott segítségét.

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-3 workdays
Local pickup Kalocsa
Mail 1200 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these