Godó Ágnes: Magyar-lengyel kapcsolatok a második világháborúban


800 HUF 2.18 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. január 16.
Termékkód: 5544054
Megtekintések: 100
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

hoparduc (574)   
Bács-Kiskun megye

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 19:06
Regisztráció: 2016. február 27.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:kiváló
Kötés típusa:kemény kötés

FÜLSZÖVEG

Könyvem megírásával arra törekedtem, hogy a lengyel ellenállási mozgalom egészébe ágyazva, részletes képet adja a magyar-lengyel második világháborús kapcsolatok legfontosabb területeiről és megnyilvánulásáról, feltárjam ezen kapcsolatok osztálytartalmát, főbb politikai és katonai összefüggéseit. E célt követve a bevezetésben foglalkoztam a lengyel ellenállási mozgalom fejlődésének fő vonalaival és állomásaival. Az első fejezetben a magyar-lengyel németellenes, polgári kapcsolatokat, a másodikban pedig a varsói felkelés történetét mutattam be.
A harmadik fejezetben megemlékezem azokról a magyar kommunistákról és partizánokról, akik a háború éveiben Lengyelország területére érkezve, kapcsolatba kerültek a lengyel baloldali mozgalommal, illetve valamely szovjet partizánegység állományában részt vettek a lengyel nép antifasiszta fegyveres harcában.
Ezúton köszönöm meg a magyar és a lengyel Hadtörténelmi Intézetek vezetésének, történészeinek és levéltárosainak; a lengyel Párttörténeti Intézet levéltárosainak és könyvtárosainak; a Magyar Partizán Szövetség vezetésének és tagjainak; a lengyel ellenállók szövetsége: a ZBoWID központi varsói, valamint lublini és krakkói vezetésének, továbbá az események egykori lengyel, szovjet, szlovák és magyar szereplőinek munkához nyújtott segítségét.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
Személyes átvétel Kalocsa
Postázás 1200 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még