The past decades of Hungarian design


10.000 HUF 27.20 USD

Item details
Listed: January 25, 2024
Item code: 5566414
Views: 74
Watchers: 0
Offers: 0 offers
Seller

Timogergo (6)  
BUDAPEST

Response time: 100%-banin 69 hours
Positive feedback: 100%
Last login: April 25, 2024
Member since: December 18, 2023
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Condition:perfect
Type of binding:paperback

Formatervezésről, tervezőművészekről jelent már meg könyv; album, kiadvány több is, itthon, Magyarországon is, annak ellenére, hogy e terület elismertsége nálunk ködös távolságban van a más országokban természetes mértéktől. Még negatív megítéléssel is gyakrabban találkozunk, mint azzal a felismeréssel: a design nem fölösleges fényűzés, hanem a dolgok megfelelésének egyik tényezője. Méghozzá elengedhetetlen feltétele annak, hogy egy tárgy; még inkább megfelelő kifejezéssel élve, produktum az ember életének autentikus része legyen. De amíg a formatervezésről népszerű TV-showderek gúnyolódó kifejezéseként szerzik ismereteiket az emberek, megvilágosodásra nem igazán lehet számítani.
Pedig van miből jó következtetéseket levonni. A világ élvonalában említhetők magyar formatervezők, a múltban és a jelenben is. Gondoljunk a Bauhausra, a Braun stúdióra, vagy akár a BMW és Audi formatervező csoportjára, ahol rendre ott vannak a magyar tervezők. A kevés lehetőség és a hazai szakmavédelem hiánya ellenére vannak sikerek. Ezekre alapozva kell tehát mindent megtennünk, hogy a magyar tervezőművészek tehetsége, szellemi ereje az egyre nehezedő jövőben is elismerésre méltóan nyilvánulhasson meg.
Létrejött tehát egy kiállítás, melynek anyaga láthatóvá teszi a magyar formatervezés legutóbbi mintegy harmincöt évét. Ez a kép alkalmas arra, hogy kiadvány formájában is megjelenjen, megörökítve azt a jó közérzetet, aminek részese volt minden kiállító és látogató egyaránt: ezt a szakmát valóban érdemes megmutatni, ami létrejön, az jó. Ez a kiadvány abban különbözik más, e témában megjelent kiadványoktól, hogy nem kizárólag a csúcsprodukciónak minősülő alkotásokon keresztül utal korunk és az azt közvetlenül megelőző időszak hazai formatervezésére, hanem átfogó üzenet. Igények, lehetőségek, körülmények és tehetséges emberek közötti küzdelem és együttműködés megnyilvánulási formáinak magas színvonalú változatosságáról.

Payment options

Wire transfer in advance
Cash
PayPal  

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1 workday
Processing time shows how long it will take the seller after payment to package and dispatch the item. It gives the buyer an idea about when the package is expected to be dispatched after payment.
Local pickupBudapest
Mail1500 HUF
Other1500 HUF

Others searched for these