A magyar formatervezés elmúlt évtizedei


10.000 HUF 27.20 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. január 25.
Termékkód: 5566414
Megtekintések: 76
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

Timogergo (6)  
BUDAPEST

Válaszadás: 100%-ban69 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2024. április 25.
Regisztráció: 2023. december 18.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:kiváló
Kötés típusa:puha kötés

Formatervezésről, tervezőművészekről jelent már meg könyv; album, kiadvány több is, itthon, Magyarországon is, annak ellenére, hogy e terület elismertsége nálunk ködös távolságban van a más országokban természetes mértéktől. Még negatív megítéléssel is gyakrabban találkozunk, mint azzal a felismeréssel: a design nem fölösleges fényűzés, hanem a dolgok megfelelésének egyik tényezője. Méghozzá elengedhetetlen feltétele annak, hogy egy tárgy; még inkább megfelelő kifejezéssel élve, produktum az ember életének autentikus része legyen. De amíg a formatervezésről népszerű TV-showderek gúnyolódó kifejezéseként szerzik ismereteiket az emberek, megvilágosodásra nem igazán lehet számítani.
Pedig van miből jó következtetéseket levonni. A világ élvonalában említhetők magyar formatervezők, a múltban és a jelenben is. Gondoljunk a Bauhausra, a Braun stúdióra, vagy akár a BMW és Audi formatervező csoportjára, ahol rendre ott vannak a magyar tervezők. A kevés lehetőség és a hazai szakmavédelem hiánya ellenére vannak sikerek. Ezekre alapozva kell tehát mindent megtennünk, hogy a magyar tervezőművészek tehetsége, szellemi ereje az egyre nehezedő jövőben is elismerésre méltóan nyilvánulhasson meg.
Létrejött tehát egy kiállítás, melynek anyaga láthatóvá teszi a magyar formatervezés legutóbbi mintegy harmincöt évét. Ez a kép alkalmas arra, hogy kiadvány formájában is megjelenjen, megörökítve azt a jó közérzetet, aminek részese volt minden kiállító és látogató egyaránt: ezt a szakmát valóban érdemes megmutatni, ami létrejön, az jó. Ez a kiadvány abban különbözik más, e témában megjelent kiadványoktól, hogy nem kizárólag a csúcsprodukciónak minősülő alkotásokon keresztül utal korunk és az azt közvetlenül megelőző időszak hazai formatervezésére, hanem átfogó üzenet. Igények, lehetőségek, körülmények és tehetséges emberek közötti küzdelem és együttműködés megnyilvánulási formáinak magas színvonalú változatosságáról.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
PayPal  

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest
Postázás1500 HUF
Egyéb1500 HUF

Mások ezeket keresték még