Csaba Balogh: the mysterious life of North American Indians - history of culture > history of civilization


2.600 HUF 7.19 USD

Item details
Listed: February 06, 2024
Item code: 5596861
Views: 116
Watchers: 0
Seller

szolieri (2025)   
Győr-Moson-Sopron county

Response time: 100%-banin 3 hours
Positive feedback: 99.87%
Last login: Today, 19:55
Member since: May 11, 2014
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Condition:good
Type of binding:glue
Features:illustrated

Balogh Csaba: Észak-amerikai indiánok titokzatos élete

Művelődéstörténet > Civilizációtörténet

Valaha őslakosok, indiánok népesítették be az Amerikai kontinenst. Megszámlálhatatlan törzsek - kajovák, sziú-oglalák, apacsok, komancsok, navahók, irokézek, cserokik, varjú indiánok, sájenek, lakoták, sosónók, arapahók - uralták a végtelen vadászterületeket, a bő vízű folyókat és az égig érő hegyeket egészen addig, amíg meg nem érkeztek a fehér hódítók...
"Ha a Nagy Szellem azt akarta volna, hogy úgy éljek, mint a fehér ember, akkor annak teremtett volna. A sast sem lehet kötelezni, hogy úgy éljen, ahogy a varjú él" - Ülő Bika, teton-sziú főnök.
Bár az Észak-Amerikai indiánok száma mára erősen megfogyatkozott - jószerével eltűntek -, azon kevesek, akik még mindig őrzik az őseik szokásait, rezervátumokba kényszerültek, de különleges hitvilágukkal, gyógyító erejű sámánjaikkal, rituális vadászataikkal, hétköznapjaikkal egyedülálló kulturális emléket hagytak a hálátlan utókorra.
"Két kutya él bennem, az egyik hitvány és gonosz, a másik jó. A gonosz folyton a jó ellen harcol. Az, hogy melyik kutya fog győzni, az attól függ, hogy melyiknek adok többet enni..." - Tíz Medve komancs főnök.
Könyvünk a hajdanvolt, legendás napokat és szárnyaló gondolatokat eleveníti fel, melyben Tíz Medve, Sánta Őz, Ülő Bika, Fékezhetetlen Ló, Bolond Kutya, Fehér Bölény, Geronimo és a többi indián törzsfőnök, saját szavaikkal mesélnek önmagukról, a világról, az életről és az elmúlásról.
Ugyanazok a kérdések foglalkoztatták a legnagyobb főnököket is, mint ma bennünket. kik vagyunk, honnan jöttünk, hová tartunk, mi a célunk és mi a feladatunk ezen a világon?
"Miután megölted az utolsó vadat, kivágtad az utolsó fát és beszennyezted az utolsó folyót is, rájössz, hogy a pénzt nem lehet megenni..." - navahó indián bölcsesség.

Kötés típusa: Ragasztott papírkötés

Oldalszám:208 oldal

Méret:19 cm x 13 cm

Több könyv együttes vásárlása jobban megéri.

Nézzen körül a kínálatomban. Köszönöm.

Payment options

Wire transfer in advance

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-3 workdays
MPL - parcel locker 1425 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these