Balogh Csaba: Észak-amerikai indiánok titokzatos élete - Művelődéstörténet > Civilizációtörténet


2.600 HUF 7.14 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. február 06.
Termékkód: 5596861
Megtekintések: 114
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

szolieri (2023)   
Győr-Moson-Sopron megye

Válaszadás: 100%-ban3 óra alatt
Pozitív értékelések: 99.87%
Utolsó belépés: Tegnap, 21:31
Regisztráció: 2014. május 11.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:
Kötés típusa:ragasztott
Jellemző:illusztrált

Balogh Csaba: Észak-amerikai indiánok titokzatos élete

Művelődéstörténet > Civilizációtörténet

Valaha őslakosok, indiánok népesítették be az Amerikai kontinenst. Megszámlálhatatlan törzsek - kajovák, sziú-oglalák, apacsok, komancsok, navahók, irokézek, cserokik, varjú indiánok, sájenek, lakoták, sosónók, arapahók - uralták a végtelen vadászterületeket, a bő vízű folyókat és az égig érő hegyeket egészen addig, amíg meg nem érkeztek a fehér hódítók...
"Ha a Nagy Szellem azt akarta volna, hogy úgy éljek, mint a fehér ember, akkor annak teremtett volna. A sast sem lehet kötelezni, hogy úgy éljen, ahogy a varjú él" - Ülő Bika, teton-sziú főnök.
Bár az Észak-Amerikai indiánok száma mára erősen megfogyatkozott - jószerével eltűntek -, azon kevesek, akik még mindig őrzik az őseik szokásait, rezervátumokba kényszerültek, de különleges hitvilágukkal, gyógyító erejű sámánjaikkal, rituális vadászataikkal, hétköznapjaikkal egyedülálló kulturális emléket hagytak a hálátlan utókorra.
"Két kutya él bennem, az egyik hitvány és gonosz, a másik jó. A gonosz folyton a jó ellen harcol. Az, hogy melyik kutya fog győzni, az attól függ, hogy melyiknek adok többet enni..." - Tíz Medve komancs főnök.
Könyvünk a hajdanvolt, legendás napokat és szárnyaló gondolatokat eleveníti fel, melyben Tíz Medve, Sánta Őz, Ülő Bika, Fékezhetetlen Ló, Bolond Kutya, Fehér Bölény, Geronimo és a többi indián törzsfőnök, saját szavaikkal mesélnek önmagukról, a világról, az életről és az elmúlásról.
Ugyanazok a kérdések foglalkoztatták a legnagyobb főnököket is, mint ma bennünket. kik vagyunk, honnan jöttünk, hová tartunk, mi a célunk és mi a feladatunk ezen a világon?
"Miután megölted az utolsó vadat, kivágtad az utolsó fát és beszennyezted az utolsó folyót is, rájössz, hogy a pénzt nem lehet megenni..." - navahó indián bölcsesség.

Kötés típusa: Ragasztott papírkötés

Oldalszám:208 oldal

Méret:19 cm x 13 cm

Több könyv együttes vásárlása jobban megéri.

Nézzen körül a kínálatomban. Köszönöm.

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
MPL - csomagautomata 1425 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még