Crown Staffordshire Springtime kis kínáló


3.500 HUF 9.52 USD

+ Free shipping
Item details
Listed: April 25, 2024
Item code: 1276748
Views: 9
Watchers: 0
Offers: 0 offers
Seller

angyalibolya (364)   
Baranya county

Verified user

Response time: 100%-banin 17 hours
Positive feedback: 100%
Last login: April 26, 2024
Member since: February 08, 2016
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Type:cup, glass
Manufacturer, brand:other english porcelain
Age:1950-1969
Style:antique
Marked:marked
Condition:flawless
Originality:original

Tisztelt érdeklődő!

Szeretném bemutatni önnek a kínálatomban szereplő Crown Staffordshire Springtime kis kínálóját.

A Crown Staffordshire China Co. Ltd., Anglia volt a gyártója minőségi porcelán étkészleteknek és figuráknak 172 évig. A porcelán gyűjtök ma is nagyra értékelik. A Crown Staffordshire védjegy és név megszűnt 1985 után, így termékeik még értékesebb a gyűjtők számára.
A Crown Staffordshire minden evőeszközt és ajándék terméket általában finom kézi festéssel készített. Virág és madár alanyok népszerű témák evőeszközökön, párhuzamosan a modellezett csoportokkal. Számos porcelán miniatúrák is gyártottak. Ezek gyakran tea készletek voltak, amelyek teáskanna, krém kancsó, cukortartó, két csészével és alátéttel és egy megfelelő tálcából álltak.

Jack Johnes volt a művészeti igazgatója a Crown Staffordshire-nek. 1898-ban született és 13 évesen csatlakozott a céghez, ahol 47 évig dolgozott. A cég jó hírét nagyrészt neki köszönheti, aki - amellett, hogy vezető igazgató volt- a valaha volt egyik legjobb tervező volt a porcelán asztali edények terén.

./.

A kis kínáló az 1930-as években készült a márkajelzés alapján, és nagyon valószínű, hogy magán viseli Jack Johnes keze munkáját.

Elnevezése „Springtime” (Tavasz idő) nagyon is illik rá. Sokféle fajtájú, nagyságú és színű virág alkotja dús díszítését. Ez a sokféleség teszi igazán vonzóvá. Ha jobban szemügyre vesszük, láthatunk benne nyíló és bimbózó, rózsaszín, kék, sárga, lila, fehér színű virágokat, rózsát és más kerti virágokat, amelyeket összeköt a különböző alakú, nagyságú zöld levélzet.

A kis kínáló átmérője 10cm., amely ketté lett osztva. A díszített osztó borda szolgál a felemelésére. A megosztás miatt alkalmas kávézás, teázás mellé néhány szem keksz, vagy mogyoró kínálására.

A kis kínáló szerepel a Crown Staffordshire Thausend kávés/ teás szett fotói között, mert színvilága és díszítése miatt különösen alkalmas kiegészítője lehet a szettnek.

./.

Köszönöm megtisztelő figyelmét.

Kérem, tekintse meg az eladó összes terméke között megtalálható többi ajánlatomat is, mert biztosan talál olyat, amelyet szívesen mondana magáénak, vagy adna ajándékba.

./.

A Crown Staffordshire történetét itt olvashatja el.

Thomas Green, és fia 1801-ben megalapította a Churchyard Works-ot Burslemben, amely 1833-ban megvásárolja a Minerva Works-ot Fentonban. A cég itt gyártja a porcelánjait 1985-ig.

1889 és 1948. között a cég neve Crown Staffordshire & Porcelain Company. 1948-ban a cég csak porcelán termelés folytat, és megváltoztatja nevét Crown Staffordshire China Co. Ltd.-re.


1952-ben a Pottery Gazette and Glass Trades Review szerint a cég a legnagyobb gyártó a virágos díszítésű porcelántermelésben, Angliában, és több mint 200 iparost alkalmazott a díszítés terén. A termelés ¾-ét Kanadába és az Egyesült Államokba exportálták.

1965-től az alapító Green család már nem vesz részt a vállalatban.

1973-ban a Wedgwood csoport részévé válik, majd 1985-ben a Crown Staffordshire név megszűnik a porcelán készítésben.

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-3 workdays
Processing time shows how long it will take the seller after payment to package and dispatch the item. It gives the buyer an idea about when the package is expected to be dispatched after payment.
Local pickupPécs
Mailfree shipping
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these