Ming Chinese blue and white porcelain vase from the Ming Dynasty time 100% hand painted


599.900 HUF 1,632.01 USD

Item details
Listed: December 14, 2023
Item code: 3235142
Views: 637
Watchers: 6
Offers: 3 offers
Seller

kalkutta910 (1384)  
Tolna county

Verified user

Very responsive to messages
Positive feedback: 100%
Last login: Yesterday, 18:17
Member since: January 10, 2018
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Type:vase
Manufacturer, brand:chinese porcelain
Age:-1800
Marked:marked
Condition:good for its age
Originality:original

A KÍNAI KÉK-FEHÉR PORCELÁN Ming-dinasztia idejéből magassága 20 cm...ANGOL HAGYATÉKBÓL SZÁRMAZIK.. megmaradt szép állapotába Nagyon gondosan csomagolom, de ha a vevő nem törékenyként kéri, nem tudok felelősséget vállalni azért, hogy teljes épségben odaér.

A Ming-dinasztia (1368–1644, 明朝; pinjin: Míng Cháo) 276 éven át uralkodott Kínában, a mongol Jüan-dinasztia bukásától a mandzsu Csing-dinasztia létrejöttéig. Ez volt a hatalmas ország utolsó han kínai etnikumú császári családja.

A Ming-dinasztia hosszú időn át jólétet és békét biztosított a lakosság számára, különösen uralmának első felében. A Mingek rendszerének szilárdságára jellemző, hogy az utánuk következő Csing-dinasztia jóformán semmiféle változtatást nem hajtott végre sem az államszervezeten, sem a kormányzási módszereken, sem a hivatalnokvizsgákon, egyszerűen rátelepedett a már meglévő és jól működő intézményrendszerre. Elmondható, hogy Ming Hung-vu kínai császár uralmától, vagyis a 14. század utolsó harmadától kezdve egészen a 20. század elejéig a kínai államszervezet lényegében változatlan maradt.

A korszak három szakaszra osztható. Hong-vu és Jung-lö kínai császár uralkodása belföldön a gazdaság újjáépítésének, új intézmények bevezetésének, kifelé pedig a mai Mongólia területére, Délkelet-Ázsiára, az Indiai-óceán térségére és Közép-Ázsiára kiterjedő expanziónak a korszaka volt. A 15. század közepétől, az északi „barbároktól” elszenvedett vereségektől a 16. század elejéig a visszavonulás és a védekezés évei következtek. 1520 után új fellendülés vette kezdetét, amelyben nagy gazdasági, társadalmi és szellemi változásokra került sor. Ez a fellendülés azonban a társadalmi rendszer alapvető vonásainak változatlansága miatt súlyos válságokba torkollott. Országos méretű felkelések következtek, így a mandzsuk megdönthették az elgyengült Mingek hatalmát.

A Ming-kormányzat állandó haditengerészetet és egymillió fős állandó hadsereget állított fel; hatalmas építkezéseket indított be és vitt véghez, mint a Nagy-csatorna, a kínai nagy fal és a pekingi Tiltott Város létrehozása. A lakosságának számára vonatkozó becslések 160 és 200 millió között vannak.

A fotók az eladó tárgyról készültek, nagyíthatóak.

Kérem a Tisztelt vásárlót, hogy az licitáljon aki 3 munkanapon belül tudja intézni a vételár és a postaköltség utalását.

SZEMÉLYES ÁTVÉTELRE ELFOGLALTSÁGOM MIATT NINCS LEHETŐSÉG, CSAK POSTÁZÁSSAL TUDOM AZ ÁRUT ELJUTTATNI A VÁSÁRLÓHOZ AJÁNLOTTAN, VAGY CSOMAGKÉNT, HOGY FIGYELEMMEL KÍSÉRHETŐ LEGYEN A KÜLDEMÉNY ÚTJA.

Banki előreutalással. Utánvétellel nem postázok.

POSTAI CÍMÉT A LICIT MEGNYERÉSE UTÁN SZÍVESKEDJEN MEGKÜLDENI.

A képek mindig az aktuális termékről készülnek a legjobb tudásom szerint.

Adott esetben kérdéseket kérem vásárlás előtt feltenni ... akkor nem kell utólagosan egyezkedni KÖSZÖNÖM


Payment options

Wire transfer in advance

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 workdays
Processing time shows how long it will take the seller after payment to package and dispatch the item. It gives the buyer an idea about when the package is expected to be dispatched after payment.
Mail3000 HUF

Others searched for these