András Petőcz: concrete experimental poetry 1980–2018


5.000 HUF 14.08 USD

Item details
Listed: July 27, 2023
Item code: 5171316
Views: 79
Watchers: 0
Seller

KonyvDealer (104)  
BUDAPEST

Verified user

Response time: 100%-ban1 óra alatt
Positive feedback: 100%
Last login: Today, 19:01
Member since: January 26, 2022
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Condition:perfect
Type of binding:hardcover

Gondolat Könyvkiadó, 2018

296 oldal

Petőcz András: Concrete experimentális költészet 1980–2018

Petőcz ​András pályája kezdetén elsősorban mint experimentális alkotó volt ismert. A nyolcvanas években az irodalmi élet és az olvasók is a hazai avantgárd egyik vezéralakjaként tartották számon.
Kétségtelen tény, hogy a magyar költői nyelv megújításában elévülhetetlen szerepe volt annak a sokszínű alkotói szemléletnek, ami Petőcz Andrást jellemzi. A mostani kötet mintegy összefoglalja, a teljesség igényével megmutatja ezt az életművet, amely a költő experimentális költészetének majdhogynem egésze. Vizualitás, lejegyzett akusztikus versek, konkrétista betűkompozíciók jelennek meg ebben a kötetben, amely majd inspiratív lehet a fiatalabb generációk számára, és igényesen mutatja meg, hogy a magyar költői hagyományba jól beilleszthető az az avantgárd vonulat is, amely valamikor, a rendszerváltás előtti évtizedben éppen az akkori rendszer elleni lázadás igényével bontakozott ki.
A kötet a szerző majdnem minden experimentális költészeti művét tartalmazza, az 1981-es Emlékezés Jolánra versfotót éppúgy, mint a tyroclonista sorozat darabjait. Ez az életmű jól mutatja azt is, hogy a hazai költészet milyen mértékben volt szinkronban a kor európai irányzataival, törekvéseivel a nyolcvanas években, annak ellenére, hogy egy zárt, kommunista diktatúrában éltek és dolgoztak az alkotók.
Ugyanakkor jelen vannak ebben a könyvben olyan művek is, amelyek már jóval későbbiek. Egészen új, 2018-as munkákat is láthatunk itt. Ez azt mutatja, hogy Petőcz sokszínű alkotói tevékenységében az experimentális gondolkodás ma is éppúgy helyet kap, mint a nyolcvanas évek legelején.

Payment options

Wire transfer in advance

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 3-5 workdays
Foxpost - parcel locker 1200 HUF
Foxpost - home delivery 2200 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these