Lívia Keller (1918-2005): table still life, 1963 - oil on canvas painting


118.750 HUF 328.07 USD

Guarantee: 30 days  
Item details
Listed: January 21, 2024
Item code: 3605428
Views: 130
Watchers: 4
Offers: 2 offers
Seller

artelicit (941)    
BUDAPEST

Response time: 100%-banin 5 hours
Positive feedback: 100%
Last login: Today, 09:35
Member since: December 22, 2013
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
The seller has set the artwork as original and offers 30 days money back guarantee. Seller notes that the originality was confirmed by an expert.
Subject:still life
Technique:oil
Style:post-impressionism
Painting surface:canvas
Largest size:medium (up to 80 cm)
Signature:signed
Condition:flawless
Originality:original
Money-back guarantee on originality:yes
Originality confirmed by expert?:yes

Hosszú és tartalmas életútja során jelentős életművet hozott létre Keller Lívia (1918-2005) miskolci festő-tanár. Ez a markáns, erőteljes formákat és színeket megjelenítő festménye 1963-ban, alkotói pályája középső szakaszában született. A festő saját kezűleg aláírta és datálta művét, a jobb felső sarokban pedig egy másik, kissé elmosódott aláírása is kivehető. Lehetséges, hogy a festmény alatt egy másik, korábbi képe rejtőzködik. Az olaj-vászon festmény, amelyet több mint fél évszázadon keresztül üveg alatt tartottak, kora ellenére teljesen hibátlan, újszerű, színei élénkek, azonnal keretezhető állapotú.

A kép mérete: 60 x 80 cm

Keller Lívia 1918-ban Diósgyőr-Vasgyárban, a két nagyüzem közötti kolónián született. A miskolci Tanítóképzőben tanult, ahol 1937 júniusában képesítőzött. Közben a nyári vakációban bejárt a miskolci művésztelepre, ahol Benkhardt Ágoston korrigálta. Miután 1937-ben felvételt nyert a Képzőművészeti Főiskolára, Benkhardt osztályába kérte magát, ám az osztályt később Boldizsár István festőművész vette át. Igen kedvelte az alakrajzot és festést, a mozgástanulmányt, a szobrászatot és a vízfestést. A főiskolán 1943-ban végzett rajztanári diplomával. E képesítésével Miskolcon dolgozott előbb általános iskolákban, majd középiskolákban, 1970-től az 1975-ös nyugdíjazásáig a Kilián Gimnáziumban (ma Diósgyőri Gimnázium) tanított. Oktatói munkája mellett rendszeresen alkotott, és mint a megyei képzőművész csoport és a Képzőművészeti Alap tagja, rendszeresen részt vett helyi, megyei és olykor országos kiállításokon. Lengyel tengerész férje révén jutott el Krakkóba, ahol a Képzőművészeti Akadémián rövid ideig tanulmányokat folytatott. Rengeteget utazott, Lengyelországon kívül bejárta Európát. Ezek az utazások – azon felül, hogy témát is nyújtottak számára – hatalmas tanulmányutaknak is beillettek, a nagy múzeumok és képtárak megtekintése révén. Külföldi utazásain kívül sorra látogatta a hazai művésztelepeket is, különösen a mártélyi művésztelepen érezte jól magát. Festői stílusát a nagybányai hagyományok határozták meg, tájképek, csendéletek, enteriőrök kerültek ki keze alól.

Guarantee conditions

Guarantee: 30 days  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 workdays
Local pickup Budapest II.
Mail 3850 HUF

Others searched for these