Robert Cox : Csendélet c. olajfestménye


85.000 HUF 234.89 USD

Guarantee: 30 days  
Item details
Listed: April 25, 2024
Item code: 3781030
Views: 10
Watchers: 1
Offers: 0 offers
Seller

angyalibolya (364)   
Baranya county

Verified user

Response time: 100%-banin 17 hours
Positive feedback: 100%
Last login: April 26, 2024
Member since: February 08, 2016
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
The seller has set the artwork as original and offers 30 days money back guarantee. Seller notes that the originality was confirmed by an expert.
Subject:still life
Technique:oil
Style:modern
Painting surface:canvas
Originality:original
Money-back guarantee on originality:yes
Originality confirmed by expert?:yes

Tisztelt érdeklődő!

Engedje meg, hogy bemutassam önnek Robert Cox festőművész Csendélet című olajfestményét.

./

A festmény 40x60cm-es, amelyet kerettel együtt kínálom eladásra. Keret nélkül a festmény 40x60cm-es. A festési technika olaj, és a XX.sz. második felére tehető készítése.

./.

Robert Cox 1934-2001 festőművész

1934. július 14 -én született a New Jersey állambeli Mt Holly -ban. Cox 1953 és 1956 között a Katharine Gibbs Művészeti Iskolában tanult, majd grafikusként csatlakozott a Mayhew Peakes Inc. -hez. 1962 -ben lemondott, és Kaliforniába költözött.

Sok inspirációt talált virágfestményeihez Kaliforniában, és az 1970 -es és 1980 -as évek egyik legtermékenyebb festője lett. A palettakést használta stilizált virágai megalkotásához, sokszor kevés pénzért árulta festményeit, mert úgy vélte, hogy az eredeti művészetnek elérhetőnek kell lennie a nagyközönség számára.

Cox a Art Workers Coalition alapító tagja volt, és nagyon aktívan támogatta a művészek jogait. 1986 -ban Brown Hammerson -kitüntetéssel tüntették ki a művészetért végzett munkájáért.

Munkái képviseltetik magukat múzeumokban, galériákban és magángyűjteményekben, valamint Európában és Ausztráliában.

Robert Cox 2001. június 18 -án hunyt el Escondidóban, Kaliforniában, hosszú betegség után.

Az Art Workers 'Coalition (AWC) 1969 januárjában New Yorkban alakult, művészekből, filmrendezőkből, írókból, kritikusokból és múzeumi személyzetből álló nyílt koalíció. Fő célja a város múzeumainak - nevezetesen a Modern Művészetek Múzeumának - nyomása volt

- a gazdasági és politikai reformok végrehajtására.

Ezek közé tartozott egy nyitottabb és kevésbé exkluzív kiállítási politika az általuk kiállított és népszerűsített művészekkel kapcsolatban: a női művészek és a színes művészek hiánya volt a viták fő kérdése, ami 1969 -ben megalapította a női művészek a forradalomban (WAR) alkotását. A koalíció sikeresen nyomta a MoMA -t és más múzeumokat, hogy vezessenek be egy ingyenes belépési napot, amely egyes múzeumokban a mai napig létezik. Emellett nyomást gyakorolt ​a múzeumokra, hogy erkölcsi álláspontra helyezkedjenek a vietnami háborúval kapcsolatban, amelynek eredményeként megszületett a híres My Lai poszter és a babák, a hetvenes évek elejének egyik legfontosabb politikai művészeti alkotása.

./.

Köszönöm megtisztelő érdeklődését. Kérem, tekintse meg többi kínálatomat, biztosan talál köztük olyat, amelyet szívesen adna ajándékba, vagy vásárolna meg magának.

Guarantee conditions

Guarantee: 30 days  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-3 workdays
Local pickup Pécs
Mail 5000 HUF
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these