This item has been sold! To look for similar listings, use search or browse the related items.

Zoltán katy: portrait la femme (female portrait)


Would you like to see for how much it was sold?
To see the selling price, log in or sign up.

Interested in the price of other items? Go to Archive Catalog.
Sold on: Feb. 13, 2024 12:05

Guarantee: eternal  
Item details
Listed: February 01, 2024
Item code: 4475661
Views: 156
Watchers: 4
Offers: 1 offer
Seller

dexter72 (693)    
Békés county

Response time: 100%-ban1 óra alatt
Positive feedback: 100%
Last login: Yesterday, 21:40
Member since: December 21, 2016
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
The seller has set the artwork as original and offers eternal money back guarantee. Seller notes that the originality was confirmed by an expert.
Subject:portrait
Technique:oil
Style:modern
Painting surface:canvas
Largest size:medium (up to 80 cm)
Signature:signed
Condition:flawless
Originality:original
Money-back guarantee on originality:yes
Originality confirmed by expert?:yes

Zoltán Katy: Portrait la femme (Női portré)

Olaj, vászon 75 x 60 cm, jelzés jobbra lent: ZO, jelzés jobbra lent a kereten, művészcímkén

A festmény mérete kerettel 82 x 67 cm

Kitűnő, kvalitásos, garantáltan eredeti alkotás. Fotókon látható szép állapotban, eredeti művészléc keretben. Hagyományos és minimal art lakberendezésű otthonokban is kitűnően elhelyezhető! MPL futárral szállítunk. Számlát adunk, szállítás előtt gondosan csomagolunk!

A művészről:

Zene és festészet szimbiózisa Zoltán Katy kiállításán Négy minigaléria egy tárlatban – jellemezte Florin Gherasim kurátor Zoltán Katy Zenélő tájképek című kiállítását a szerda délutáni megnyitón. A kolozsvári Művészeti Múzeumban rendezett tárlaton Lucian Nastasă Kovács, a múzeum igazgatója köszöntötte az érdeklődőket, az alkotót és a munkákat Florin Gherasim és Tibori Szabó Zoltán újságíró méltatta.

Lucian Nastasă Kovács igazgató köszöntőjében kiemelte: Zoltán Katy kiállítása azért különleges, mert nagyban eltér azoktól a tárlatoktól, amelyek a múzeumban általában láthatók. Mint mondta, az alkotónak „sok mondanivalója van művészeti szempontból”, majd hozzáfűzte: örül, hogy Zoltán Katy elfogadta a tárlat szervezésével kapcsolatos kihívást.

Florin Gherasim kurátor véleménye szerint Zoltán Katy élete megérdemel egy dokumentum- vagy művészfilmet, hiszen számos, „életét befolyásoló történés fikciónak tűnhet”. A kurátor röviden szemléltette Zoltán Katy pályafutását is. Mint kiderült, a művész 1954-ben költözött Kolozsvárra, majdnem Mohy Sándor festőművész szomszédságába. A fiatal alkotóval Mohy felesége kezdett el foglalkozni, a festőművész csak később fedezte fel Zoltán Katy tehetségét és hívta meg műhelyébe, hogy dolgozzanak közösen – mesélte a kurátor.

Florin Gherasim kitért az alkotó zenéhez fűzödő kapcsolatára is, a rá jellemző zene–festészet szimbiózisra. Zoltán Katynak, akárcsak a képzőművészetben, a zenében is voltak mesterei: Iosif Sava és Terény Ede. A kurátor kiemelte: Zoltán Katy zenét hallgatva fest, de megfesti azt is, amit hallgat, többek között Chopin, Beethoven, Bach zenéjét. Így kapta ez a kiállítás is a Zenélő tájképek címet, amelyben helyet kapott a Händel témáira épített vizek zenéje tematikájú minigaléria, a Bach fugáira alapozott képek galériája, és a Chopin és Beethoven zenéje köré épülő tájképek, virágos festmények.

– Ma, amikor a művész Zenélő tájképek című kiállítását nyitjuk meg a Művészeti Múzeum termeiben, jó érzéssel állíthatom: Zoltán Katynak érdemes volt erre a pillanatra várnia. Kiállított munkái meggyőzően bizonyítják, hogy kiforrott művésszé vált, aki sikerrel alakította ki az eltelt évtizedek folyamán a saját, azonnal felismerhető stílusát, és aki a munkáival nagyszerű élményeket képes nyújtani. Megtalálta a temperamentumához és a mondanivalójához leginkább illő kifejezőeszközöket, forma- és színvilágot – méltatta a művészt Tibori Szabó Zoltán újságíró, a Minerva Művelődési Egyesület elnöke. Az alkotásokról elmondta, azok „metafizikai töltetűek, atemporálisak, de a térhez sem kötődnek különösebben, hiszen valójában a természet mögöttit és az állandót fürkészik”. (...)

(Sarány Orsolya, www.szabadsag.ro, 2018 július 20.)


Nézze meg Kirakatunkat és a többi képünket is!

Guarantee conditions

Guarantee: eternal  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 workdays
Local pickup Gyula
Mail as fragile 5030 HUF

Others searched for these