Ez a termék elkelt. Hasonló tétel kereséséhez használja a keresőt vagy tekintse meg a kapcsolódó hirdetéseket.

Zoltán Katy: Portrait la femme (Női portré)


Szeretné megtekinteni mennyiért kelt el?
Az eladási ár megtekintéséhez jelentkezzen be vagy regisztráljon.

Más tárgyak eladási ára is érdekli? Lépjen az Archív Katalógus oldalra.
Eladás ideje: 2024. febr. 13. 12:05

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. február 01.
Termékkód: 4475661
Megtekintések: 150
Megfigyelők: 4
Ajánlatok: 1 ajánlat
Eladó adatai

dexter72 (687)    
Békés megye

Válaszadás: 100%-ban1 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 08:13
Regisztráció: 2016. december 21.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre örökös pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:portré
Technika:olaj
Stílus:modern
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Szignó:szignózott
Állapot:hibátlan
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Zoltán Katy: Portrait la femme (Női portré)

Olaj, vászon 75 x 60 cm, jelzés jobbra lent: ZO, jelzés jobbra lent a kereten, művészcímkén

A festmény mérete kerettel 82 x 67 cm

Kitűnő, kvalitásos, garantáltan eredeti alkotás. Fotókon látható szép állapotban, eredeti művészléc keretben. Hagyományos és minimal art lakberendezésű otthonokban is kitűnően elhelyezhető! MPL futárral szállítunk. Számlát adunk, szállítás előtt gondosan csomagolunk!

A művészről:

Zene és festészet szimbiózisa Zoltán Katy kiállításán Négy minigaléria egy tárlatban – jellemezte Florin Gherasim kurátor Zoltán Katy Zenélő tájképek című kiállítását a szerda délutáni megnyitón. A kolozsvári Művészeti Múzeumban rendezett tárlaton Lucian Nastasă Kovács, a múzeum igazgatója köszöntötte az érdeklődőket, az alkotót és a munkákat Florin Gherasim és Tibori Szabó Zoltán újságíró méltatta.

Lucian Nastasă Kovács igazgató köszöntőjében kiemelte: Zoltán Katy kiállítása azért különleges, mert nagyban eltér azoktól a tárlatoktól, amelyek a múzeumban általában láthatók. Mint mondta, az alkotónak „sok mondanivalója van művészeti szempontból”, majd hozzáfűzte: örül, hogy Zoltán Katy elfogadta a tárlat szervezésével kapcsolatos kihívást.

Florin Gherasim kurátor véleménye szerint Zoltán Katy élete megérdemel egy dokumentum- vagy művészfilmet, hiszen számos, „életét befolyásoló történés fikciónak tűnhet”. A kurátor röviden szemléltette Zoltán Katy pályafutását is. Mint kiderült, a művész 1954-ben költözött Kolozsvárra, majdnem Mohy Sándor festőművész szomszédságába. A fiatal alkotóval Mohy felesége kezdett el foglalkozni, a festőművész csak később fedezte fel Zoltán Katy tehetségét és hívta meg műhelyébe, hogy dolgozzanak közösen – mesélte a kurátor.

Florin Gherasim kitért az alkotó zenéhez fűzödő kapcsolatára is, a rá jellemző zene–festészet szimbiózisra. Zoltán Katynak, akárcsak a képzőművészetben, a zenében is voltak mesterei: Iosif Sava és Terény Ede. A kurátor kiemelte: Zoltán Katy zenét hallgatva fest, de megfesti azt is, amit hallgat, többek között Chopin, Beethoven, Bach zenéjét. Így kapta ez a kiállítás is a Zenélő tájképek címet, amelyben helyet kapott a Händel témáira épített vizek zenéje tematikájú minigaléria, a Bach fugáira alapozott képek galériája, és a Chopin és Beethoven zenéje köré épülő tájképek, virágos festmények.

– Ma, amikor a művész Zenélő tájképek című kiállítását nyitjuk meg a Művészeti Múzeum termeiben, jó érzéssel állíthatom: Zoltán Katynak érdemes volt erre a pillanatra várnia. Kiállított munkái meggyőzően bizonyítják, hogy kiforrott művésszé vált, aki sikerrel alakította ki az eltelt évtizedek folyamán a saját, azonnal felismerhető stílusát, és aki a munkáival nagyszerű élményeket képes nyújtani. Megtalálta a temperamentumához és a mondanivalójához leginkább illő kifejezőeszközöket, forma- és színvilágot – méltatta a művészt Tibori Szabó Zoltán újságíró, a Minerva Művelődési Egyesület elnöke. Az alkotásokról elmondta, azok „metafizikai töltetűek, atemporálisak, de a térhez sem kötődnek különösebben, hiszen valójában a természet mögöttit és az állandót fürkészik”. (...)

(Sarány Orsolya, www.szabadsag.ro, 2018 július 20.)


Nézze meg Kirakatunkat és a többi képünket is!

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételGyula
Postázás törékenyként5030 HUF

Mások ezeket keresték még