Fk/079 - rarity! Zichy m. With marking - mihály zichy (portrait)


999.000 HUF 2,761.82 USD

+ Free shipping
Item details
Listed: August 16, 2023
Item code: 4730487
Views: 315
Watchers: 1
Offers: 0 offers
Seller

Hellboy1 (1430)  
Békés county

Verified user

Response time: 93%-banin 3 hours
Positive feedback: 100%
Last login: Yesterday, 21:14
Member since: August 03, 2019
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Seller set the originality of the item as unknown. If you see an artist's name in the listing, please note that the seller does not guarantee that the item is an original.
Subject:portrait
Technique:oil
Painting surface:cardboard
Largest size:small (up to 35 cm)
Signature:signed
Condition:good for its age
Originality:unknown

Eladásra kínálom a képeken látható gyönyörű kis festményt. Szerintem bámulatra méltó az a technika, amit a festő alkalmazott. Egyszerűnek látszó, ugyanakkor zseniális ecsetkezeléssel olyan portré született, amihez foghatót is keveset látni. Ilyet csak kiemelkedő képességű festő tud. Az alkotó Zichy M. jelölést használ, amit nem tudok bizonyítani, hogy Zichy Mihály, de szerintem az és ez pedig egy önarckép. Nem tudom, és nem is akarom azt bizonyítani, hogy ez eredeti Z.M. alkotás, de ha egy ideig gyönyörködünk a portréban, szerintem mindenki eldönti, hogy ezzel kapcsolatban milyen érzése van. A jelöléssel kapcsolatosan olyan, mintha a Z betű cirill írással lenne írva. Magángyűjteményből származik, régi darabként, vélhetően a XIX. századból. Olaj/karton festmény, ami vastagon lakkozva lett. (Zichy Mihály portréját a képek végére tettem, mintegy összehasonlításképpen.) Szerény, belül némi kis díszítéssel „feldobott” egyszerű barna-fekete léckeretben, paszpartuval, üveg mögött. Az alkotás azonnal falra akasztható állapotban.

A képek között utolsóként feltöltött Zichy portré egy Jászai Mari emlékiratból származik, ebből hadd idézzek egy részt, ami jól példázza a festő elismertségét.:

"Zichy Mihály csak egy talpalatnyi talajt kért, a formalitás kedvéért: az Eszterházy-képtár igazgatóságát és fizetésül a velejáró lakást, csak azért, hogy szeretett cárjának megokolhassa, hogy miért jön haza. És Zichy Mihály, az eleven nagy művész, az orosz udvar dísze, a cár barátja, aki idehaza európai színvonalon álló művészi központot teremtett volna, nem kellett elevenen. Ezt a szörnyű történetet nem hinném el, ha a saját szájából nem hallottam volna annak idején Velencében. És halála után, mikor már senkinek hasznára nem lehetett, rettentő költséggel hazahurcolták - a hulláját. Ezt mindenki szívesen látta. Az egyik párt, mert már nem ártott, a másik párt, mert már nem használt." (Forrás: Jászai Mari emlékiratai)

Téma: portré

Technika: olaj

Hordozó: karton

Kora: XIX. század közepe

Szignó: van (balra lent)

Keret: barna-fekete léckeret némi díszítéssel, paszpartuval, üveggel

Méret: 15,5 x 10,5 cm (keret nélkül), 33 x 28,5 cm (kerettel)

Állapot: képeken látható, azonnal falra akasztható állapotban

A postázás a vevő igényével egyeztetve a mindenkor aktuális díjak szerint történik, kizárólag előre utalást követően, gondosan csomagolva, de preferálnám a személyes átvételt.

Kérem, hogyha még van kérdése a termékről, akkor lehetőleg annak megvásárlása előtt és ne utána kérdezzen.

Kérem tekintse meg a többi termékemet is. Köszönöm!

Payment options

Wire transfer in advance
Cash
PayPal  

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 3-5 workdays
Local pickup Gyula
Mail free shipping
Shipping abroad
Seller doesn't ship this item to your destination.

Others searched for these