Munkácsy prize-winning couple's oil painting Anni: Visegrád horse stable for sale


79.999 HUF 222.26 USD

Guarantee: 1 year  
Item details
Listed: October 29, 2023
Item code: 5352982
Views: 220
Watchers: 2
Offers: 4 offers
Seller

Hrabina (15)  
Komárom-Esztergom county

Verified user

Positive feedback: 90%
Last login: May 06, 2024
Member since: November 25, 2021
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
The seller has set the artwork as original and offers 1 year money back guarantee. Seller notes that the originality was confirmed by an expert.
Artist:Felekiné Gáspár Anni
Subject:genre scene
Technique:oil
Style:impressionism
Painting surface:canvas
Largest size:big (from 80 cm)
Signature:signed
Condition:good for its age
Originality:original
Money-back guarantee on originality:yes
Originality confirmed by expert?:yes

Felekiné Gáspár Anni: Visegrádi lóistálló című festménye A festmény mérete: 60 * 80 cm, olajvászon, jbl. Hátoldalán autográf felirat címkéje. A fotón a keret csak illusztráció, nem része az eladásnak. Azonnal falra akasztható, szép állapotban.

Felekiné Gáspár Anni (Budapest, 1902-1992., Budapest): Festő. Művészeti tanulmányait a budapesti Iparrajziskolában kezdte, majd több év szünet után 1943-1949 között szabadiskolákban folytatta. Mesterei: Bernáth Aurél, Börzsönyi Kolarits Ferenc, Novotny Emil, Breznay József. Első egyéni kiállítását 1946-ban rendezte. 1950-ben részt vett a Műcsarnokban az 1. Magyar Képzőművészeti Kiállításon, ahol szerepléséért Munkácsy-díjat kapott. Az 1950-es években rendszeres résztvevője volt a Műcsarnokban, az Ernst Múzeumban és a szocialista országokban rendezett csoportos tárlatoknak. (Forrás: kieselbach.hu).

Budapesten született Gáspár Bernát nyelvtanár és Goldstein Róza gyermekeként izraelita vallású polgári családban.Gyermekkorában Miskolcra költöztek, ahol édesapja nyelviskolát nyitott. Az első világháború idején családjával ismét a fővárosba költözött. Tanulmányait 1916–17-ben a Fővárosi Iparrajziskolában végezte. Első férje Gondos Jenő (1900–1945) textilkereskedő volt, aki munkaszolgálatosként életét vesztette. A nyilas rémuralom során bujkálni kényszerült. A második férjét, Feleki Rezső operaénekest, a Dohány utcai zsinagóga későbbi főkántorát, a háború során ismerte meg. Huszonöt évig dolgozott irodában, utána 1943–44-ben Örkényi Strasser szabadiskolában Bernáth Aurél korrigálta a munkáit. 1948–49-ben az Elektromos Művek szabadiskolájában képezte magát tovább, itt Börzsönyi Kollarits Ferenc és Novotny Emil Róbert voltak a mesterei, de Breznay Józseftől is tanult. 1946-ban rendezte első egyéni kiállítását. 1950-ben Munkácsy-díjjal jutalmazták az I. Magyar Nemzeti Kiállításon Készülődés május 1-jére és Füttyös kalauznő című, a szocialista realizmus vagy „szocreál” sematikus stílusában alkotott képeiért. Az 1950-es években a Műcsarnokban, az Ernst Múzeumban és a szocialista országokban rendezett csoportos tárlatokon szerepelt műveivel.

Eredetiségére örök pénzvisszafizetési garanciát vállalok!

Guarantee conditions

Guarantee: 1 year  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1 workday
Local pickup Szentendre
Mail 4500 HUF

Others searched for these