Eladó Munkácsy-díjas Felekiné Gáspár Anni: Visegrádi lóistálló című, olajvászon festménye


79.999 HUF 218.17 USD

Garancia: 1 év  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. október 29.
Termékkód: 5352982
Megtekintések: 208
Megfigyelők: 2
Ajánlatok: 4 ajánlat
Eladó adatai

Hrabina (15)  
Komárom-Esztergom megye

Hitelesített felhasználó

Pozitív értékelések: 90%
Utolsó belépés: Ma, 12:04
Regisztráció: 2021. november 25.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 1 év pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Művész:Felekiné Gáspár Anni
Téma:életkép
Technika:olaj
Stílus:impresszionizmus
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:nagy (80 cm-től)
Szignó:szignózott
Állapot:korának megfelelő
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Felekiné Gáspár Anni: Visegrádi lóistálló című festménye A festmény mérete: 60 * 80 cm, olajvászon, jbl. Hátoldalán autográf felirat címkéje. A fotón a keret csak illusztráció, nem része az eladásnak. Azonnal falra akasztható, szép állapotban.

Felekiné Gáspár Anni (Budapest, 1902-1992., Budapest): Festő. Művészeti tanulmányait a budapesti Iparrajziskolában kezdte, majd több év szünet után 1943-1949 között szabadiskolákban folytatta. Mesterei: Bernáth Aurél, Börzsönyi Kolarits Ferenc, Novotny Emil, Breznay József. Első egyéni kiállítását 1946-ban rendezte. 1950-ben részt vett a Műcsarnokban az 1. Magyar Képzőművészeti Kiállításon, ahol szerepléséért Munkácsy-díjat kapott. Az 1950-es években rendszeres résztvevője volt a Műcsarnokban, az Ernst Múzeumban és a szocialista országokban rendezett csoportos tárlatoknak. (Forrás: kieselbach.hu).

Budapesten született Gáspár Bernát nyelvtanár és Goldstein Róza gyermekeként izraelita vallású polgári családban.Gyermekkorában Miskolcra költöztek, ahol édesapja nyelviskolát nyitott. Az első világháború idején családjával ismét a fővárosba költözött. Tanulmányait 1916–17-ben a Fővárosi Iparrajziskolában végezte. Első férje Gondos Jenő (1900–1945) textilkereskedő volt, aki munkaszolgálatosként életét vesztette. A nyilas rémuralom során bujkálni kényszerült. A második férjét, Feleki Rezső operaénekest, a Dohány utcai zsinagóga későbbi főkántorát, a háború során ismerte meg. Huszonöt évig dolgozott irodában, utána 1943–44-ben Örkényi Strasser szabadiskolában Bernáth Aurél korrigálta a munkáit. 1948–49-ben az Elektromos Művek szabadiskolájában képezte magát tovább, itt Börzsönyi Kollarits Ferenc és Novotny Emil Róbert voltak a mesterei, de Breznay Józseftől is tanult. 1946-ban rendezte első egyéni kiállítását. 1950-ben Munkácsy-díjjal jutalmazták az I. Magyar Nemzeti Kiállításon Készülődés május 1-jére és Füttyös kalauznő című, a szocialista realizmus vagy „szocreál” sematikus stílusában alkotott képeiért. Az 1950-es években a Műcsarnokban, az Ernst Múzeumban és a szocialista országokban rendezett csoportos tárlatokon szerepelt műveivel.

Eredetiségére örök pénzvisszafizetési garanciát vállalok!

Garanciális feltételek

Garancia: 1 év  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételSzentendre
Postázás4500 HUF

Mások ezeket keresték még