This item has been sold! To look for similar listings, use search or browse the related items.

1Q835 pro aris et focis - "for God and country" bronze plaque


Would you like to see for how much it was sold?
To see the selling price, log in or sign up.

Interested in the price of other items? Go to Archive Catalog.
Sold on: Apr. 17, 2024 20:56

Guarantee: 1 year  
Item details
Listed: February 28, 2024
Item code: 5655867
Views: 94
Watchers: 0
Offers: 1 offer
Seller

antikvitasok (3031)    
BUDAPEST

Verified user

Very responsive to messages
Positive feedback: 99.84%
Last login: Today, 16:58
Member since: March 05, 2013
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details

Kétoldalas plasztikus bronz plakett, bronz emlékplakett. Rajta plasztikus fa ábrázolás, előtte egy család látható. Hátoldalán felirat: PRO ARIS ET FOCIS Jobbra jelzés, lásd fotó.

Szélesség: 9.8 cm

Súly: 0.48 kg

Pro aris et focis

A Pro aris et focis ("tűzhelyért és otthonért") és a Pro Deo et patria ("Istenért és hazáért") kétlatin, amelyet sok család, katonai ezred és oktatási intézménymottójakénthasználnakA Pro aris et focis szó szerint fordítja: „oltárokhoz és kandallókhoz”, de az ókori szerzők arra használták, hogy kifejezzék ragaszkodásukat mindenhez, ami a legkedvesebb volt, és inkább „tűzhelynek és otthonnak” fordítják, mivel a latin aris kifejezés általábanazoltárokra utal. a ház szellemének (aLaresnek), és gyakran használjáka családi otthon szinekdokéjaként

Családi mottó

A Pro Aris et Focis számos család mottója, mint például a norfolki Blomfields, az ír Mulvihills , a Waits of Scotland, egy magánklub Ausztráliában, a United Service Club Queensland és katonai ezredek szerte a világon, mint pl. abrit Middlesex Yeomanry , az ausztrál királyi Queensland ezred és akanadai Victoria Rifles . És a francia forradalom idején Franciaországban is ezt a mottót vette Henri du Vergier, de La Rochejacquelein márki, a Katolikus és Királyi Vendeai Hadsereg fővezére.

Titkos társaság

A Pro Aris et Focis egy titkos társaság neve Brüsszelben 1789 -ben, amely előkészítette a brabanti forradalmat II. József osztrák császár ellen. A vezéralak Jan-Baptist Verlooy volt .

Az intézmények mottója

A "narancssárga" katonai polgárőrség hivatalos vége Haarlemben , és egy új "Hazafias Népi milícia" kezdete, a "Pro Aris et Focis" (1787)

„Istenért és hazáért” – ez az Amerikai Légió mottója .

A Deo et Patriae a Regis High School (New York City) mottója . A Pro Deo et Patria mottója mind az Archbishop Carroll Gimnáziumnak, mind az Amerikai Egyetemnek Washingtonban .

" Pro Aris et Focis az " Academia San Jorge ", egy Puerto Rico-i PK-12 iskola mottója . A mottó az iskola pajzsába és logójába van ágyazva. Az iskola Santurce-ban, Puerto Ricóban található.

A Pro Aris et Focis a Maritzburg College mottója, egy dél-afrikai középiskola, és a mottó az iskola pajzsába van ágyazva.

A Pro Aris et PRO Focis volt a mottója a 71. New York Állami Önkéntesnek , az "Amerikai Gárda"-nak, amely nem sokkal a polgárháború előtt alakult, és abban a háborúban szolgált, és szinte napjainkig. A főhadiszállása a régi fegyvertárban, a 34. szám alatt és a Park Avenue-ban volt New Yorkban. Az épület már nem áll, de eredeti szerkezetének emléktábla részeit beépítették a jelenleg a területen elhelyezkedő felhőkarcoló falaiba.

Ez a Bristoli Egyetem egyik mottója .

Az "Istenért, az országért és a Yale-ért" a Yale Egyetem egyik mottója , amelyet az egyetem számos bentlakásos főiskoláján kőbe véstek, és gyakran hivatkoznak rá az éves Harvard-Yale focimeccsen. A Yale-i egyetemi dalokban, például a Bright College Years- ben is szerepel , és gyakran látható a Yale-i campus szórólapjain és graffitijén.

A "Deus et Patria" a NAS Oceana székhelyű amerikai haditengerészeti csapásmérő vadászosztag 32 mottója , amelyet "The Fighting Swordsmen"-nek neveznek.

Isten, család és ország

Létezik egy hagyományos angol Hendiatris , amely a két latin mottó elemeit ötvözi: "Isten, család és ország". A kifejezés az iránti odaadást hivatott kifejezni, amit sokan a hagyományos társadalom három pillérének tartanak: a vallás , a családi értékek és a hazaszeretet .

Forrás: wikipédia

Guarantee conditions

Guarantee: 1 year  

Payment options

Wire transfer in advance
Cash
Cash on delivery

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 1-2 workdays
Local pickup Budapest IX.
MPL - parcel locker 1650 HUF
MPL - home delivery 1800 HUF
PostaPont 1650 HUF

Others searched for these