Ez a termék elkelt. Hasonló tétel kereséséhez használja a keresőt vagy tekintse meg a kapcsolódó hirdetéseket.

1Q835 Pro aris et focis - "Istenért és a hazáért" bronz plakett


Szeretné megtekinteni mennyiért kelt el?
Az eladási ár megtekintéséhez jelentkezzen be vagy regisztráljon.

Más tárgyak eladási ára is érdekli? Lépjen az Archív Katalógus oldalra.
Eladás ideje: 2024. ápr. 17. 20:56

Garancia: 1 év  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. február 28.
Termékkód: 5655867
Megtekintések: 82
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 1 ajánlat
Eladó adatai

antikvitasok (3019)    
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 99.84%
Utolsó belépés: Tegnap, 20:36
Regisztráció: 2013. március 05.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek

Kétoldalas plasztikus bronz plakett, bronz emlékplakett. Rajta plasztikus fa ábrázolás, előtte egy család látható. Hátoldalán felirat: PRO ARIS ET FOCIS Jobbra jelzés, lásd fotó.

Szélesség: 9.8 cm

Súly: 0.48 kg

Pro aris et focis

A Pro aris et focis ("tűzhelyért és otthonért") és a Pro Deo et patria ("Istenért és hazáért") kétlatin, amelyet sok család, katonai ezred és oktatási intézménymottójakénthasználnakA Pro aris et focis szó szerint fordítja: „oltárokhoz és kandallókhoz”, de az ókori szerzők arra használták, hogy kifejezzék ragaszkodásukat mindenhez, ami a legkedvesebb volt, és inkább „tűzhelynek és otthonnak” fordítják, mivel a latin aris kifejezés általábanazoltárokra utal. a ház szellemének (aLaresnek), és gyakran használjáka családi otthon szinekdokéjaként

Családi mottó

A Pro Aris et Focis számos család mottója, mint például a norfolki Blomfields, az ír Mulvihills , a Waits of Scotland, egy magánklub Ausztráliában, a United Service Club Queensland és katonai ezredek szerte a világon, mint pl. abrit Middlesex Yeomanry , az ausztrál királyi Queensland ezred és akanadai Victoria Rifles . És a francia forradalom idején Franciaországban is ezt a mottót vette Henri du Vergier, de La Rochejacquelein márki, a Katolikus és Királyi Vendeai Hadsereg fővezére.

Titkos társaság

A Pro Aris et Focis egy titkos társaság neve Brüsszelben 1789 -ben, amely előkészítette a brabanti forradalmat II. József osztrák császár ellen. A vezéralak Jan-Baptist Verlooy volt .

Az intézmények mottója

A "narancssárga" katonai polgárőrség hivatalos vége Haarlemben , és egy új "Hazafias Népi milícia" kezdete, a "Pro Aris et Focis" (1787)

„Istenért és hazáért” – ez az Amerikai Légió mottója .

A Deo et Patriae a Regis High School (New York City) mottója . A Pro Deo et Patria mottója mind az Archbishop Carroll Gimnáziumnak, mind az Amerikai Egyetemnek Washingtonban .

" Pro Aris et Focis az " Academia San Jorge ", egy Puerto Rico-i PK-12 iskola mottója . A mottó az iskola pajzsába és logójába van ágyazva. Az iskola Santurce-ban, Puerto Ricóban található.

A Pro Aris et Focis a Maritzburg College mottója, egy dél-afrikai középiskola, és a mottó az iskola pajzsába van ágyazva.

A Pro Aris et PRO Focis volt a mottója a 71. New York Állami Önkéntesnek , az "Amerikai Gárda"-nak, amely nem sokkal a polgárháború előtt alakult, és abban a háborúban szolgált, és szinte napjainkig. A főhadiszállása a régi fegyvertárban, a 34. szám alatt és a Park Avenue-ban volt New Yorkban. Az épület már nem áll, de eredeti szerkezetének emléktábla részeit beépítették a jelenleg a területen elhelyezkedő felhőkarcoló falaiba.

Ez a Bristoli Egyetem egyik mottója .

Az "Istenért, az országért és a Yale-ért" a Yale Egyetem egyik mottója , amelyet az egyetem számos bentlakásos főiskoláján kőbe véstek, és gyakran hivatkoznak rá az éves Harvard-Yale focimeccsen. A Yale-i egyetemi dalokban, például a Bright College Years- ben is szerepel , és gyakran látható a Yale-i campus szórólapjain és graffitijén.

A "Deus et Patria" a NAS Oceana székhelyű amerikai haditengerészeti csapásmérő vadászosztag 32 mottója , amelyet "The Fighting Swordsmen"-nek neveznek.

Isten, család és ország

Létezik egy hagyományos angol Hendiatris , amely a két latin mottó elemeit ötvözi: "Isten, család és ország". A kifejezés az iránti odaadást hivatott kifejezni, amit sokan a hagyományos társadalom három pillérének tartanak: a vallás , a családi értékek és a hazaszeretet .

Forrás: wikipédia

Garanciális feltételek

Garancia: 1 év  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
Postai utánvétel

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest IX.
MPL - csomagautomata1650 HUF
MPL - házhozszállítás1800 HUF
PostaPont1650 HUF

Mások ezeket keresték még