Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Gayer-Móricz Róbert

ÉletrajzTermékek (0)

 1946-ban született Linzben (Ausztria). Gyermekkora óta fest, rajzol. 36 év budapesti tartózkodás után megtalálta a számára ideális életformát, haláláig az Alföldön élt és gazdálkodott egy tanyán, amely nagyszerű környezetet, ihletet biztosított számára az alkotáshoz.

Kiváló kompozíciós készségű művész. Kedveli a lírai harmóniát. Hangulatai az elmúlt „békebeli” korok idilljét idézik meg a néző számára. Őszinte csodálója a természet szépségének, a kis faluknak, házaknak, színpompás csendéleteknek, témáit elsősorban innen meríti. Rácsodálkozik egy hangulatos, régi szobabelsőre. Elsősorban alföldi tájakat, emberi környezetet és az azok által kiváltott hangulatokat, érzéseket ábrázol: rónát, tanyát, árnyas erdőket, patakpartokat, ódon, emlékekkel teli utcákat, virágcsendéleteket megkapó plasztikussággal, rendkívül biztos kézzel. A vidéki környezetbe helyezett figurái filozófiai mélységről árulkodnak, az ember és a táj egymásra hatásával felvetik az emberi lét nagy kérdéseit, a felhasznált színekkel gondolatokat is közvetít. A kis falusi utcasor, a magányosan álló ház, vagy tanya egy életforma szimbólumává is válik képein.

Első rajzverseny-díját még az ötvenes években nyerte Budapesten. Több alkotótábor vezetője 1995-től (pl. Szarvas, Solt, Akasztó, Kiskőrös), és mestere sok jelenleg is alkotó és elismert festőművésznek. Számos magángyűjtőnél találhatók képei Európa-szerte és az USA-ban.


Alkotások a művésztől
A Galéria Savarián nincs eladásra kínált tétel a művésztől. Hirdetés feltöltése