Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Vámossy Lajos Ernő

ÉletrajzTermékek (0)
Vámossy Lajos Ernő

Vámossy Lajos Ernő 

kortárs festőművész alkotása

Olajpasztell festmény gyönyörű fa kerettel

A művész 1929-ben született Máramarosszigeten. Eredeti szakmája agronómus volt. Imádta a zenét, a művészetet, a természetet. Festményeit egészen fiatal korától készítette kedvtelésből. Életében 2 kiállítása volt.

A közelmúltban elhunyt Nagyapámról lévén szó hadd osszak meg néhány személyes gondolatot munkásságáról, életéről:

"Fiatal korában az egyetem és a falu zenekarában játszott.Hihetetlen tehetségével húros, pengetős, billentyűs és fúvós hangszeren is játszott. minden hangszert meg tudott szólaltatni. És milyen módon!!! Ha ő játszott, mi csak ültünk és nem akartuk, hogy abbahagyja. Az a lelkesedés, életszeretet egybekötve a kötelességtudat már-már beteges meglétével egy egyedi művészt hoztak létre. Aszalón prezsbiter volt, énekkari tag és az idősek klubjának igen csak aktív tagja nyaralással, fellépésekkel.

És a zene csak az egyik. Bár mindig amatőr festő volt, gyönyörű képeket festett. Lehet, hogy elfogult vagyok, de mindig úgy gondoltam Isten adta tehetsége van, amiből én csak egy szeletkét örököltem. Zömében tájképeket, virágcsokrokat és állatokat festett képeslapokról, naptrákról, de van képe csikósról is vágtató lovakkal meg betyárokkal is a magyar pusztát idéző elemekkel. életében tudtommal csak két kiállítása volt, nagyon sajnálatos, hogy nem több.

Sohasem felejtem, mikor kicsik voltunk, óriásplakátokat rajzolt a TSZ-nek tussal. álmélkodva tátott szájjal figyeltük, hogyan rajzol, húzza a vékony és vastag vonalakat hatalmas precizitással. görbéket, egyeneseket... majd a hugicámmal mi is mindig vad rajzolásba kezdtünk a hatalmas asztal sarkán. Mi is művészek lettünk rögtön a kis firkáinkkal. csodás idők voltak..."

További gondolatok és információk személyes blogomon találhatóak a kedves érdeklődőknek:

http://biggiedesign.blogspot.hu/2015/06/bucsulevel...

http://biggiedesign.blogspot.hu/2013/06/nem-az-sza...

Köszönöm az érdeklődést!!!


Alkotások a művésztől
A Galéria Savarián nincs eladásra kínált tétel a művésztől. Hirdetés feltöltése
Google+