Ez a termék elkelt. Hasonló tétel kereséséhez használja a keresőt vagy tekintse meg a kapcsolódó hirdetéseket.

Rubin 925 ezüst medál


Szeretné megtekinteni mennyiért kelt el?
Az eladási ár megtekintéséhez jelentkezzen be vagy regisztráljon.

Más tárgyak eladási ára is érdekli? Lépjen az Archív Katalógus oldalra.
Eladás ideje: 2024. febr. 25. 20:01

Garancia: 1 év  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. szeptember 18.
Termékkód: 5266778
Megtekintések: 194
Megfigyelők: 1
Eladó adatai

Leha (1353)  
Heves megye

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 19:48
Regisztráció: 2016. október 25.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Terméktípus:medál, bross, kitűző
Szín:rózsaszín
Finomság:925 (sterling)
Kő:rubin
Téma:szerelem, barátság
Stílus:viktoriánus
Nem:női
Állapot:hibátlan

Valódi rubin drágaköves, 925 ezüst medál.

A medál mérete: 2.5 cm.

A kő mérete: 12×10 mm.

Ékszerbecsüsként garancia az eredetiségére!

RUBINRÓL

A rubin a július drágaköve és egyben az oroszlán jegyhez is társítják. A ragyogó vörös színű korund (aluminium-oxid) a gyémánt után a második legkeményebb ásvány, Mohs skálán 9. A vörös átható színét a króm nyomelem adja, olyan mint maga a lángoló tűz, amikor teljesen átlátszó a drágakő. Neve tüzet jelent, a rubeus szóból ered.

A rubin üzenete: megengedem az életem iránti szenvedély fellángolását és az életerő szabad áramlását!

A rubin maga a szenvedély, viselőjét intenzív kreatív energiával tölti fel, felderít és segít új utakra lelni. Bátorsággal tölt fel és fellobbantja az életkedvet. A rubin ereje határozott, előrevivő, így hasznos lehet új feladatok elinidításakor is hiszen támogat saját erőnk kifejezésre juttatásában, és plusz erőt nyújt amikor még több kitartásra van szükségünk.

Testi szinten a rubin elsősorban a reproduktív szervekre van hatással , és természetesen a vérképzésen és keringésben is jelentős szerepe van. A rubin a tűz erejével átmelegít, segíti az életerő megfelelő áramlását. Magas vérnyomás és gyulladás esetén kerülni kell.

A rubin a gyökércsakrához kapcsolható, különösen a nem átlátszó nyers kövek esetén. A rubin arra inspirál, hogy legyőzzük kishitűségünket és élvezzük az életet.

A rubin kristálytiszta rezgésére tudatosan ráhangolódva és energiájának irányításával a gyökércsakra erejét felemelhetjük a szívünkbe és így átalakíthatjuk odaadássá, mély tiszteletté. A rubinvörös fénysugár a bennünk élő Isteni akarat fellángoltatásában is segítkezik.

RITKA MINT A FEHÉR HOLLÓ: KEZELETLEN RUBIN:

Messze a legritkább és legértékesebb rubin drágakő. Ezeket a köveket csak kibányásszák a földből, csiszolják, polírozzák és már ki is kerülnek a piacra, ők azok az igen ritka drágakövek, amelyek önmagukban is élénk, szép színűek, és legalább szemtiszták. Ezeken a rubinokon nem végeztek semmilyen más eljárást, a csiszolás és a polírozás kivételével. Az áruk meghaladja a karátonkénti 5  000 dollárt!

HŐKEZELT (FŰTÖTT) RUBIN:

Ezt a technikát évszázadok óta használják a rubin drágakövek kezelésére. A rubin tisztaságának és színének javítására szolgál. A lényege, hogy extrém magas hőmérsékletre melegítik a követ, ennek hatására feloldódnak a kő belsejében lévő zárványok, ami javítja a tisztaságot és fokozza a színt. Nincs más adalékanyag a folyamatban. Az úgynevezett fűtött (heated) rubin, lényegében olyan erős és tartós, mint a fűtetlen változat. Az áruk nagyjából 2 000 dollár, karátonként.

LEAD GLASS FILLED VAGY ÜVEGGEL TÖLTÖTT RUBINOK:

Nagyon elterjedt kezelési mód. A gyengébb minőségű rubint, amely tele van repedésekkel, ezzel a technikával javítják fel, oly módon, hogy  hőkezelés közben, folyékony (régebben ólom)üveget adnak hozzá. Az üveg behatol a rubinba, és javítja a tisztaságot, valamint eltünteti a felületen található repedéseket. Árát tekintve ezek a rubinok a legolcsóbbak a piacon. Úgy is fogalmazhatnék, hogy a köszörű követ (korund) javítják fel ilyen módon, de néhány esetben a gátlástalan kereskedők sajnos kezeletlen rubinként, adják tovább a mit sem sejtő vásárlóknak.

Az üveggel való feltöltés tényét laikusként, nem mindig egyszerű kideríteni, ezért vásárláskor célszerű rákérdezni. Ha a válasz bizonytalan, vagy kétségeink merülnek fel, akkor inkább ne vegyük meg az adott ékszert. Mivel a rubinok árát drámaian befolyásolja a kezelés módja, ezért minden esetben elengedhetetlen, hogy megtudjuk milyen kezelésen esett át az adott kő.

Alapvetően tehát nem kell félnünk a kezelt rubintól, nem rossz dolog. Egyrészt mert a világon található összes rubin kevesebb, mint 1% -a olyan minőségű csak, ami kezelés nélkül kerül a piacra, mégis szép és eladható. Ezek a legértékesebb és legdrágább rubinok.

Másrészt viszont, ha a drágakőnek szánt rubinok 99% -a nem esne át kezelésen, akkor az átlag ember nem vásárolhatna rubint, mert a természetes, kezelés nélküli követ nem tudná megfizetni, a többi pedig, kezelés nélkül, esztétikailag nem lenne hordható.


Garanciális feltételek

Garancia: 1 év  

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
Postázás 900 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még