Nánay Szilamér : Fiktív mesék - Fabula 44


90.000 HUF 245.45 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 03.
Termékkód: 1728190
Megtekintések: 127
Megfigyelők: 2
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

regifestmenyek (98)    
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 17:24
Regisztráció: 2017. augusztus 22.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Téma:absztrakt
Eredetiség:eredeti
FK0523

Cégünk Magyarország egyik legnagyobb kínálatú internetes festménykereskedését üzemelteti.
Ezernél is több festményt illetve képet kínál a galériánk folyamatosan.
-----------------------------------------------------------------------
Minden darabot gondosan megtisztítunk, az összes keretet felújíttatjuk, képeinket újra kereteztetjük.
Képeink azonnal ajándékba adható illetve falra akasztható állapotban vannak.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Minden kép eredetiségére a kínálatunkban élettartam- és pénz-visszafizetési garanciát vállalunk.
-----------------------------------------------------------------------
Nyugodtan rendeljen postai úton is, csomagolásunkat rendkívül körültekintő és precíz csapat végzi.



Minden galériánkban vásárolt kép után számlát, igény esetén garancialevelet állítunk ki.
Kérem nézze meg a további hatalmas festménykínálatunkat.



A kép mérete: 50 x 36
Készült: Tempera, tus, Papír
A kép Nánay Szilamér (1952, Budapest) alkotása.
Jelezve Balra lent "N. Szilamér Fabula44 2003"
A festmény jó állapotban van. Keret: Új



Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II.
Festő, grafikus, iparművész. 1974-79 között a budapesti Iparművészeti Főiskola gobelin-tervező szakán tanult, ahol Eigel István és Plesnivy Károly növendéke volt. 1980-ban az Iparművészeti Főiskola Továbbképző Intézete kurzusait látogatta. A Szin-Tézis Művészeti Alkotóközösség elnöke, a Premodern Páholy Szellemi Közösség titkára. Szegeden él. A gondolatok kifejezési nyelveként felfogott autonóm művészeti műfajok keretén belül festményeket, grafikákat alkot, kárpitokat tervez, és a feladatként kezelt reklámgrafikát a kor kihívásának tekinti. Pályakezdéstől foglalkoztatja a világ multidimenziós jellegének kutatása. Több egyéni (Duna Galéria, Szeged, Kecskemét, Dunaújváros, Salgótarján, Wiesal, Marburg, Gording, München, London, stb.) és kollektív (Tölgyfa Galéria, Műcsarnok, Pécs, Szeged, Szombathely, Hódmezővásárhely, Győr, Miskolc, Debrencen, München, stb.) bemutatón vett részt. A hagyományos tájábrázoláson kívül foglalkozik szitanyomatokkal és vegyes technikával készített grafikákkal is. Díjak: a Budapesti Ifjúsági pályázat díja; Szeged Megyei Jogú Város Ifjúsági díja; Nemzetközi Gutenberg-díj. Munkáit a milánói Moscini Gyűjtemény őrzi. (N.Z.: Műv. 1988/11/12, A.G.: Műv. 1989/4, MFGA)



Magyar festők és grafikusok adattára
Az Iparművészeti Főiskola gobelin-tervezői szakán 1978-ban szerzett diplomát. 1981-ben Kecskeméten, majd egy évre rá Dunaújvárosban rendezett önálló tárlatot. 1983 márciusában Szegeden mutatkozott be. A hagyományos tájábrázoláson kívül foglalkozik szitanyomatokkal és vegyes technikával készített grafikákkal is. - Irod.: Tandi Lajos kiállítási naplója. Délmagyarország. 1983. márc.



Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve
Festő és grafikus. A bp-i Iparművészeti Főiskola gobelin-tervező szakán szerzett diplomát. Több hazai tárlaton szerepelt. A hagyományos tájábrázoláson kívül foglalkozik szitanyomatokkal és vegyes technikával készített grafikákkal is. (MFGA)



Kortárs magyar művészeti lexikon I-III.
1974-79: Magyar Iparművészeti Főiskola, mesterei: Eigel István, Plesnivy Károly; 1980: Magyar Iparművészeti Főiskola Továbbképző Intézet 1980: Budapesti Ifjúsági pályázat díja; 1984: Szeged Megyei Jogú Város Ifjúsági díja; 1998: Nemzetközi Gutenberg-díj. A Szín-Tézis Művészeti Alkotóközösség elnöke, a Premodern Páholy Szellemi Közösség titkára. Szegeden él. A gondolatok kifejezési nyelveként felfogott autonóm művészeti műfajok keretén belül festményeket, grafikákat alkot, kárpitokat tervez, s a feladatként kezelt reklámgrafikát a kor kihívásának tekinti. Pályakezdésétől foglalkoztatja a világ multidimenziós jellegének kutatása. A két- és háromdimenziós formák viszonylatai, a raszterformák organikus metamorfózisa, a hurkolt karakterű hullámvonal dinamikája s a gazdag fakturáltság mellett 1988-tól organikus motívumok és rovásírásszerű jelek, majd a formák minimalizására törekvő igény jelentkezik képein. Egyik legfontosabb motívuma a raszter, mely a csomózott szőnyeg szerkezeti elvének alapjából festett biomorf formák organikus vázrendszerévé lényegül át, s a fény sugárzásának közvetítésére is alkalmassá válik. 1990-ben kezdett sorozatában (Egy alternatív evolúció fikciója, avagy Meditációk egy alternatív evolúció lehetôségérôl) a transzcendens, multidimenzionális világ vizuális kifejezhetőségét kutatja a szürrealizmus eszközrendszeréből ismerítve. A való világ analógiájára elképzelt valóság modellezése foglalkoztatja ma is az egymáshoz hasonló minimalizált formákból és mutációikból építkező alkotásain. Schenk Lea művészettörténész.

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
PayPal  

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest IX.
MPL - csomagautomata3300 HUF
MPL - házhozszállítás3600 HUF
PostaPont3300 HUF

Mások ezeket keresték még