Marczell György : "Korsós leány 1959"


285.000 HUF 731.29 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2022. november 28.
Termékkód: 1795603
Megtekintések: 9
Megfigyelők: 5
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

regifestmenyek (83)    
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 18:21
Regisztráció: 2017. augusztus 22.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Téma:életkép
Eredetiség:eredeti
FK2085

Cégünk Magyarország egyik legnagyobb kínálatú internetes festménykereskedését üzemelteti.
Ezernél is több festményt illetve képet kínál a galériánk folyamatosan.
-----------------------------------------------------------------------
Minden darabot gondosan megtisztítunk, az összes keretet felújíttatjuk, képeinket újra kereteztetjük.
Képeink azonnal ajándékba adható illetve falra akasztható állapotban vannak.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Minden kép eredetiségére a kínálatunkban élettartam- és pénz-visszafizetési garanciát vállalunk.
-----------------------------------------------------------------------
Nyugodtan rendeljen postai úton is, csomagolásunkat rendkívül körültekintő és precíz csapat végzi.Minden galériánkban vásárolt kép után számlát, igény esetén garancialevelet állítunk ki.
Kérem nézze meg a további hatalmas festménykínálatunkat.A kép mérete: 120 x 100
Készült: Olaj, Vászon
A kép Marczell György (1879, Budapest) alkotása.
Jelezve Balra lent "Marczell 1959"
A festmény jó állapotban van. Keret: ÚjMagyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II.
Festő, grafikus. A budapesti Képzőművészeti Főiskolán Tardos-Krenner Viktor, Révész Imre, Vaszary János, Rudnay Gyula és Csók István voltak a mesterei, az utóbbi mellett tanársegédként is működött. Néhányszor bejárt Réti István óráira is. 1922-40 között Dombóváron tanított a gimnáziumban. 1934-ben és 1937-ben tanulmányúton járt Olaszországban. 1940-ig középiskolai tanárként főként dunántúli városokban állított ki. 1964-ben Rafael Győzővel közösen mutatta be munkáit az Ernst Múzeumban, 1965-ben ismét az Ernstben volt önálló kiállítása. Első, önálló művészi igénnyel készült munkái - Csók közvetítésével - a müncheni akadémizmus hatása alatt készültek. Idővel azonban beszivárogtak műtermében az újabb művészi törekvések is. Marczell festészetében arra törekszik, hogy a térbelit is síkszerűen vigye a vászonra, impresszív-expresszív módon. Konstruktív formabontással hozza létre munkáit. Az esti fényben, a természetes s a mesterséges fények kapcsolatában látja az élet ritmusát és átviszi minden képére, emberre, tárgyakra, házakra, utcákra. Több alkotása a Magyar Nemzeti Galéria tulajdonában van. (Műv. 1965/2, E.E.: Műv. 1969/2, ML)Magyar festők és grafikusok adattára
A Képzőművészeti Főiskolán Tardos-Krenner Viktor és Csók István növendéke, majd az utóbbinak tanársegédje volt. 1940-ig vidéki középiskolai tanárként főleg Dunántúli városokban állított ki. 1934-ben és 1937-ben Olaszországban járt tanulmányúton. 1964-ben Rafael Győzővel együtt mutatta be műveit az Ernst Múzeumban. Művészetét lírai természetélmény és emberábrázolás jellemzi. - MLMagyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve
Festő. A budapesti Képzőművészeti Főiskolán Tardos Krenner Viktor, Révész István, Vaszary János, Rudnay Gyula és Csók István voltak a tanárai, az utóbbi mellett tanársegédként is működött. Néhányszor bejárt Réti István óráira is. 1922-1940 k. Dombóvárott tanított, a gimnáziumban. 1934-ben és 1937-ben tanulmányúton járt Olaszországban. 1940-ig középiskolai tanárként főleg dunántúli városokban állított ki. 1964-ben Rafael Győzővel közösen mutatta be műveit az Ernst Múzeumban. 1965-ben ismét az Ernst-ben volt önálló kiállítása. Első, önálló művészi igénnyel készült képei - Csók I. közvetítésével - a müncheni akadémizmus hatása alatt készültek. Idővel beszivárogtak műtermében az újabb művészeti törekvések is. Festészetében arra törekszik, hogy a térbelit is síkszerűen vigye a vászonra, impresszív-expresszív módon. Konstruktív formabontással hozza létre műveit. Az esti fényben, a természetes és a mesterséges fények kapcsolatában látja az élet ritmusát és átviszi minden képére, emberre, tárgyakra, házakra és utcákra. Több műve a MNG tulajdonában van. (Műv.-1965/2, E. E.: Műv.-1969/2, ML)Művészeti lexikon I-IV.
Festő. A Képzőművészeti Főiskolán Tardos-Krenner Viktor és Csók István növendéke, majd az utóbbinak tanársegédje volt. Később vidéki középiskolai tanárként főleg D-dunántúli városokban állított ki. 1934-ben és 1937-ben Olaszo.-ban járt tanulmányúton. 1940 óta Bp.-en él. 1959-ben az Ernst Múzeumban csoportkiállításon, 1964-ben pedig ugyanott Ráfael Győzővel együtt mutatta be műveit. Művészetét a lírai természetélmény és emberábrázolás jellemzi (Tavasz, Kék Szimfónia).

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
PayPal  

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest
Postázás3100 HUF


Mások ezeket keresték még