Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Ismeretlen festőművész – Pásztorfiú című festménye – 78.


315.000 HUF 1,043.34 USD

Garancia: 7 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2021. március 29.
Termékkód: 3542077
Megtekintések: 147
Megfigyelők: 2
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai
 

Hellboy1 (549)   
Békés megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban, 17 perc alatt
Pozitív értékelések: 99.67%
Utolsó belépés: Ma, 07:39
Regisztráció: 2019. augusztus 03.
Az eladó ismeretlenként jelölte meg az alkotás eredetiségét. Ha a hirdetésben művész neve olvasható, kérjük vegye figyelembe, hogy az eladó nem garantálja, hogy az alkotás a megnevezett művész munkája.
Téma:portré
Technika:olaj
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Szignó:nem szignózott
Állapot:korának megfelelő
Eredetiség:ismeretlen

Eladásra kínálom ezt a csodálatosan megfestett, szemet gyönyörködtetően valósághű portrét, amely egy pásztorfiút ábrázol. Szakemberek szerint - vélhetően - a festője a müncheni iskola stílusában festette meg ezt a portrét, tehát valószínűleg egyike lehetett a Müncheni Képzőművészeti Akadémia tanulóinak, de ennél sajnos többet nem tudunk róla, azt se, hogy magyar volt-e, vagy külföldi, de valószínűbb ez utóbbi. Az bizonyos, hogy a tehetséges festő a látványos művét aprólékosan, szépen festette meg. Az olaj/vászon kép valamikor a XIX. század közepe/második felében készülhetett. Szignó sem az elején, sem a hátulján nincs. Állapota alapján azonnal falra akasztható állapotban van, de egy szakszerű tisztítás és egy apró pici sérülés restaurálása teljessé tenné a vizuális élményt. A kerete visszafogott, ugyanakkor látványosan kiemeli a festmény valósághű, fényképszerű szépségét

Téma: portré

Technika: olaj

Hordozó: vászon

Kora: XIX.sz. közepe/második fele

Szignó: nincs

Keret: belül sordísz mintával szegélyezettbarna fakeret

Méret: 61 x 48 cm (keret nélkül), 71 x 58 cm (kerettel)

Állapot: korának megfelelő, 1 helyen restaurálandó

A postázás a vevő igényével egyeztetve a mindenkor aktuális díjak szerint történik, kizárólag előre utalást követően, gondosan csomagolva.

Kérem, hogyha még van kérdése a termékről, akkor lehetőleg annak megvásárlása előtt és ne utána kérdezzen.

Amennyiben komolyan érdekli az alkotás, kérem bátran tegyen ajánlatot!

Kérem tekintse meg a többi termékemet is. Köszönöm!

Néhány gondolat a müncheni iskola magyar vonatkozásairól:

A múlt század második felében a müncheni Képzőművészeti Akadémia nemcsak Németország, hanem egész Európa egyik legismertebb és legtekintélyesebb művészeti intézménye volt egészen az első világháborúig. A bajor bőváros a Képzőművészeti Akadémia és művészeti gyűjteményei révén világhírű művészvárossá fejlődött. Münchenbe a tanítványok egész serege tódult a magasabb fokú művészi képesítés megszerzése céljából. Hogy honnan és hányan látogatták az akadémiát, egyik fokmérője lehet az intézmény népszerűségének. Magyarország 335 akadémistával a felsorolás élén állt. A müncheni akadémia főleg Közép-, Kelet- és Dél-Európa művészifjúságát vonzotta, valamint, hogy a müncheni művészképzésnek a XIX. században nemzetközi jellege volt. Münchennek igen nagy szerepe volt a múlt századi magyarországi festészet fejlődési irányának meghatározásában, s természetes azoknak a művészetszemléletét, ízlését, esztétikai tudatát is nagy mértékben befolyásolta, akik a mai Vajdaság területéről kerültek a bajor fővárosba. A képzőművészetünk múlt századi törekvéseit áthatotta az akadémia szellemisége, amit átörökített a növendékeire.

Garanciális feltételek

Garancia: 7 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételGyula
Egyéb3000 - 6000 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.


Mások ezeket keresték még