FK/089 - Ludwig Glötzle – Tanulmányfej


40.000 HUF 109.37 USD

+ Ingyenes szállítás
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. október 27.
Termékkód: 3646682
Megtekintések: 198
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

Hellboy1 (1422)  
Békés megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 94%-ban3 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 06:40
Regisztráció: 2019. augusztus 03.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó ismeretlenként jelölte meg az alkotás eredetiségét. Ha a hirdetésben művész neve olvasható, kérjük vegye figyelembe, hogy az eladó nem garantálja, hogy az alkotás a megnevezett művész munkája.
Téma:egyházi
Technika:olaj
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Szignó:nem szignózott
Állapot:korának megfelelő
Eredetiség:ismeretlen

Eladásra kínálom Ludwig Glötzle, német festőművész, grafikus (1847-1929) Tanulmányfej című tanulmány rajzát. Glötzle Németország egyik leghíresebb templomfestője. Vélhetően egy freskójához készítette előzetes tanulmány rajzot, ezért nem látta el szignóval a képet, a mű hátulján szerepel a neve. Az olaj/kasírozott vászon technika valamikor a XIX. század végén, XX. század elején készülhetett. A festmény egy egyszerű széles, aranyozott keretben van. A festmény azonnal falra akasztható állapotban van!

Téma: portré

Technika: olaj

Hordozó: vászon/karton

Kora: XIX. század vége/XX. század eleje

Szignó: nincs (hátulján írás)

Keret: széles, aranyozott fakeret

Méret: 30 x 26 cm (keret nélkül), 40 x 36 cm (kerettel)

Állapot: korának megfelelő

A postázás a vevő igényével egyeztetve a mindenkor aktuális díjak szerint történik, kizárólag előre utalást követően, gondosan csomagolva.

Kérem, amennyiben van még kérdése a termékről, akkor lehetőleg annak megvásárlása előtt és ne utána kérdezzen.

Amennyiben komolyan érdekli az alkotás, kérem bátran tegyen ajánlatot!

Kérem tekintse meg a többi termékemet is. Köszönöm!

Néhány gondolat a művészről:

Ludwig Glötzle (Immenstadt, 1847 – München, 1929) német festőművész. 1862-ben belépett a müncheni Királyi Akadémiára, amelyet hat évvel később ismét otthagyott. Egyik tanára Johann von Schraudolph volt. Ludwig Glötzle Németország egyik leghíresebb templomfestője. Művészete az egyházi festészetet szolgálta, nem foglalkozott nemzeti témákkal. Eleinte nagyon nehezen tudott függetlenné válni, mivel a neogótikus stílus uralkodott a templomépítésben, amely faragott oltárokat és ólomüvegeket használt. Csak a 19. század végén épültek egyre több új-román, majd később neobarokk stílusú templomok, amelyekben helyet kapott a monumentális festészet. Első művei: „A Szentlélek kiáradása” (1875) a durhachi templomhoz és „A kulcsok átadása Péternek” című festmény.(1877), amelyet az immenstadti helyi plébániatemplomban festett a főoltárhoz. Glötzle több, mint 20 képet festett az Immenstadti templomokban, évekig dolgozott Gottesackerkapelle-ben amelyet gyermekkora óta ismert, évekig dolgozott. További fontos művei találhatók a salzburgi székesegyházban (Boldogok mennybemenetele, 1891) és a müncheni Heilig-Geist-Kirche-ben. A művész kreatív ereje töretlen maradt az öregségéig. Munkái között megtalálhatók észak-amerikai templomok oltárképei, valamint portrék , csendéletek és tájak is. Kiterjedt munkát hagyott maga után. 1879 és 1903 között a Müncheni Keresztény Művészeti Egyesület tagja volt. Immenstadt városa a tiszteletére utcát nevezett el róla.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
PayPal  

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételGyula
Postázásingyenes szállítás
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még