Eladó Gábor Móric: Virágcsendéletes című olajvászon festménye


79.999 HUF 217.64 USD

Garancia: 1 év  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. november 11.
Termékkód: 5384901
Megtekintések: 144
Megfigyelők: 1
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

Hrabina (15)  
Komárom-Esztergom megye

Hitelesített felhasználó

Pozitív értékelések: 90%
Utolsó belépés: Ma, 13:27
Regisztráció: 2021. november 25.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 1 év pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Művész:Gábor Móric
Téma:csendélet
Technika:olaj
Stílus:impresszionizmus
Hordozó:fa
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Szignó:szignózott
Állapot:hibátlan
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Eladó Gábor Móric / Virágcsendélet című olaj farost festménye. Mérete 50*60 cm + keret. Szignózott jelzés: jobbra lent. Azonnal falra akasztható, szobai állapotú, hibátlan darab.

Gábor Móric (1889. Kisújszállás - 1987., Budapest): 1906-tól két évig a budapesti Képzőművészeti Főiskolára járt, Székely Bertalan, Balló Ede és Szinyei Merse Pál tanítványaként. 1907 és 1908 között a párizsi École de Beaux-Arts-on, Fernand Cormon osztályában tanult. Tanulmányúton járt Olaszországban, Ausztriában, Németországban, dolgozott az USA-ban és Hollandiában. Hazatérése után tagja lett a Cennini Társaságnak, a Munkácsy Céhnek és a Magyar Arcképfestők Társaságának.

Geiringer Miksa szabómester és Blum Fáni fia. 1906-07-ben a Magyar Képzőművészeti Főiskolán tanult, ahol mesterei Székely Bertalan, Balló Ede és Szinyei Merse Pál voltak, majd tanulmányait a párizsi École de Beaux-Arts-on folytatta, ahol mestere Fernand Cormon volt. Tagja volt a Cennini Társaságnak, a Céhbelieknek, a Magyar Arcképfestők Társaságának, a Munkácsy Céhnek. Párizsi tartózkodása után az USA-ban és Hollandiában dolgozott portréfestőként. Járt Olaszországban, Ausztriában, Németországban és Belgiumban is. 1913-ban tért haza, haláláig a Százados úti művésztelepen élt. 1945 és 1948 között a Magyar Iparművészeti Főiskola tanára volt. 1916-tól szerepeltek művei kiállításokon. Klasszikus iskolázottságú, visszafogott színvilágú, realista arcképeket, köztük magyar és külföldi közéleti személyeket, illetve virágcsendéleteket, tájképeket, enteriőröket, egyházi témájú képeket festett, üvegfestményeket készített. Élete utolsó éveiben érmeket is alkotott.

Házastársa Bessenyei Ilona Lujza (1897–1960) volt, Bessenyei Károly és Ács Éva lánya, akit 1917. augusztus 18-án Budapesten, az Erzsébetvárosban vett nőül. A férj 1932 októberében áttért a római katolikus hitre és utóneve Mór Ignácra változott.

Lánya Gábor Ilona (1919–1900) volt, aki Szabó Iván szobrászművészhez ment feleségül. Unokája Szabó Gábor (1940) szobrász.

Eredetiségére örök pénzvisszafizetési garanciát vállalok!

Garanciális feltételek

Garancia: 1 év  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételSzentendre
Postázás3500 HUF

Mások ezeket keresték még