Kuriózum! Nyers Imperial topáz 207 ct turmalin, muszkovit, lepidolit alapon!!! Afganisztánból


85.500 HUF 232.29 USD

Garancia: 7 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 11.
Termékkód: 2221025
Megtekintések: 115
Megfigyelők: 2
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

Bonitaa (764)    
Somogy megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 96%-ban8 óra alatt
Pozitív értékelések: 99.31%
Utolsó belépés: Ma, 09:44
Regisztráció: 2014. december 02.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Forma:sokszög
Szín:fekete
Felület:durva
Karát:5.00-9.99

Ritkaság!

A tiszta és átlátszó topáz mérete: 3cm hosszú rög 1,5 cm vastag es 4,5cm hosszú a turmalin sörl


származási hely: Afganisztán/ Skardu

Évezredek óta ismeri az emberiség az Imperiál Topázt és világosan megkülönbözteti a közönséges Topáztól, amelynek általában világoskék színe van. Ezt a drágakövet, amelyrôl itt szó van, már az ókori uralkodók is fenntartották maguknak, mert ragyogó narancssárga színét a Naphoz hasonlították. 3000 évvel késôbb az orosz cári család volt az, aki a rózsaszínû Topázt, amit abban az idöben Oroszországban bányásztak, kisajátította magának és az “Imperiál” elônévvel jelölte meg. Egyes uralkodók az europai uralkodódinasztiákból, mint például Premysl Ottokar, Csehország királya is, Imperiál Topázt hordott. Akkoriban Németországnak a “Schneckenstein” nevezetû hegyén volt egy saját, ennek a keresett drágakônek, bányászható területe.

Kémia és optika:

Felépitését nézve az Imperiál Topáz, ugyanolyan érdekes mint optikailag. Keménysége, amely a Mohs- féle keménységi skálán 8-as, a világ egyik legridegebb köve, mégis az egyik legtüzesebb.

Speciális súlya is ugyanaz (3,53). Az Imperiál Topáz különbözö színei (aranysárga, narancssárga, cognac, barack, rózsaszín, cseresznyepiros és ibolyakék) bizonyára az ókorban is egy ritkaságnak számított. A különös színárnyalatok a foszfor kristalyrácsban való bekötésétôl keletkeznek. Ez az általános lelkesedés, ezután a drágakô iránt mégis más okokra vezethetô vissza. Ez a varázslatos fémes csillogás mással össze nem téveszhetô hangulatot ad a kônek. A magasfokú fénytörés (1,61-1,638) és a kémiai összetétel Al2 (SiO4) (F, OH)2 hivja elô ezt a tipikus optikai benyomást. A csiszolt köveknek gyengéd színekkel is, erôs piros mozgó tüze van. Ha az ember megváltoztatja a megfigyelése látószögét, akkor ez a drágakö különbözö színnüansszal és fényhatással mutatkozik.


Fekete turmalin (sörl):

A fekete turmalin az egyik legerősebb védő ásványunk. Bármilyen negatív hatást képes megszüntetni. Földelő ásvány, energiával tölti fel a szervezetet és nagyon jó immunerősítő. Pozitív hozzáállásra és önzetlenségre ösztönöz, megszünteti a feszültséget. Jótékonyan hat a gerincoszlopra, a diszlexiára, megszünteti az ízületi gyulladást és csillapítja a fájdalmat. Megszünteti a kommunikációs blokkokat és segít a pihentető mély alvásban, ha a párnánk alá helyezzük. Ha fekete turmalint alkalmazunk gyógyításban, úgy kell elhelyezni, hogy ha van természetes csúcsa, az mindig a testtől kifelé mutasson, hogy kivonja a negatív energiákat.

Garanciális feltételek

Garancia: 7 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Postázás750 HUF

Mások ezeket keresték még