Fejér Gábor fotója Ferencsik János karmesterről DEDIKÁLVA, fekete-fehér


15.000 HUF 40.94 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 23.
Termékkód: 3796166
Megtekintések: 283
Megfigyelők: 1
Eladó adatai

Sevilla (63)    
Pest megye

Pozitív értékelések: 87.5%
Utolsó belépés: Tegnap, 00:01
Regisztráció: 2017. július 13.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Származási hely:magyar
Típus:fekete-fehér
Állapot:hibátlan

Fejér Gábor fotója Ferencsik János karmesterről (1907-1984) DEDIKÁLVA, fekete-fehér, igazi ritkaság! Nagyon szép sértetlen állapotban megőrizve.

1948-tól rendszeresen fellépett az Operaházban, 1957-től annak főzeneigazgatója. Világszerte turnézott, repertoárja kiterjedt az egész szimfonikus és operairodalomra. Számos kortárs magyar zeneszerző munkáját mutatta be,Veress Sándor, Bartók, Kodály, Lajtha, Dohnányi, Weiner, Durkó Zsolt műveit, külföldiek közül mások mellett Janaček Katja Kabanováját, Berg Wozzeckjét, Britten Peter Grimes című operáját vezényelte. A karmester szerepéről, szimfonikus és operai karmester különbségéről így vallott egy interjúban: „A karmester nem a hegedűket és az ütőket dirigálja, hanem a hegedűst és az ütőst. Tehát tulajdonképpen közvetve vezényli csak a hangszert magát, valóságban a hangszeres művészt dirigálja. Tehát tudni kell az emberekkel bánni."„Irodalmi térre transzponálva a líra és dráma közti különbség. Petőfi Az apostol-ja erősen dramatikus, de mégse dráma, a Rómeó és Júlia tele van lírával és mégis dráma. Ha visszafordítjuk karmesteri síkra, előttünk áll a szimfonikus, illetőleg az operakarmester. […] a színházi dirigálás nagyobb technikát igényel, mint a szimfonikus. Bonyolultabb és nagyobb apparátust kell kézben tartani: éneklő és szerepet játszó énekesek, énekkar, zenekar, színpadi zene, sokszor a mély színpad, a nagy távolság. […] Aki nem járja végig a nem könnyű korrepetitor-utat, abból nem lesz operakarmester."

Kérem, tekintse meg egyéb termékeimet is!

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest XVIII.
Postázás1500 HUF

Mások ezeket keresték még