Új idők hetilap 1937 II.félév


54.000 HUF 147.68 USD

Az eladó szerint ajándéknak is kiváló.
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. november 15.
Termékkód: 5396344
Megtekintések: 234
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

ferilaci95 (16)  
Győr-Moson-Sopron megye

Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 11:41
Regisztráció: 2023. január 04.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Téma:bulvár
Jellemző:hetilap

Új idők Herczeg Ferenc hetilapja. A 1937-es év májusától decemberéig kiadott példányai. 3-4lap sérültebb (előlapja gyűrött vagy lejött)A többi jó.

1937 22.lapszámtól az 52.-ig (teljes második félév )

A szépirodalmi képes hetilap első száma 1894. december 18-án jelent meg, szerkesztésével Herczeg Ferencet bízta meg a lap alapítója, a Singer és Wolfner kiadó. Herczeg Ferenc pedig állandó fő munkatársának nyerte meg Mikszáth Kálmánt és Bródy Sándort is, valamint a lap állandó belső munkatársa lett Sebők Zsigmond, Tábori Róbert, Beöthy László, Bársony István és Pósa Lajos is. Herczeg Ferenc a szerkesztői feladatokat egészen 1944-ig látta el, és a lap az idők folyamán a legnagyobb szépirodalmi hetilappá vált.[1][2]

A hetilap többnyire népi-nemzeti, konzervatív beállítottságú volt, amely a vidéki értelmiségiek (tanítók, jegyzők, orvosok, papok) érdeklődésének megfelelő cikkeket, társasági híreket, divatfotókat és irodalmi alkotásokat közölt, de volt családi- és gyermekrovata is. A nagy példányszámú lap bevételeiből olvasóinak, előfizetőinek egy huszonnégy kötetes lexikon ajándékozására is futotta.

Munkatársai nagyrészt a Horthy-korszak divatos és a modern irodalmi törekvésektől elzárkózó írói voltak, de minden író helyet kaphatott itt, csak a tehetség számított, ennek megfelelően megjelentek benne a lap szerkesztőjének, Herczeg Ferencnek írásain kívül Ambrus Zoltán, Bródy Sándor, Kassák Lajos, Radnóti Miklós, Tömörkény István, majd Benedek Marcell, Csathó Kálmán, Fekete István, Gulácsy Irén, Harsányi Zsolt, Márai Sándor, Szabó Lőrinc, Zsigray Julianna írásai is.

A lap 1914 nyarától propagandatevékenységbe fogott, amellyel arra ösztönözte közönségét, hogy súlyos személyes áldozatok árán is támogassák a világháborút.[3]

A lapban indulásakor folytatásokban jelentek meg Gárdonyi Géza és Jókai Mór regényei, de itt jelent meg először folytatásokban Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyője című regénye is.

Az Új Idők című hetilap 1949-ben szűnt meg

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
Postai utánvétel

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
Személyes átvétel Győr
Postázás 4000 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még