Ferenczy Béni ceruzarajz, 29x21cm, keretben, szignózva


60.000 HUF 164.00 USD

Garancia: 30 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. február 16.
Termékkód: 4246005
Megtekintések: 384
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

Sevilla (63)    
Pest megye

Pozitív értékelések: 87.5%
Utolsó belépés: Ma, 11:50
Regisztráció: 2017. július 13.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 30 nap pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:emberek
Hordozó:papír
Kor:1950-1969
Szignó:szignózott
Állapot:hibátlan
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiség:eredeti
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Ferenczy Béni 1890-1967) ceruzarajza, 29x21 cm, keretben, üvegezve, nagyon szép állapotban, gyűjtők figyelmébe!

Szignóval ellátva a jobb sarokban, 1957-es dátummal. Ami külön érdekes és szomorú) tartalmat kölcsönöz neki, ez lehetett ugyanis az egyik első alkotása, amit az 1956-ban bekövetkező stroke és ennek következtében fél karjának lebénulása) után bal kézzel újratanulva rajzolt meg. Az egész életét meghatározó tragédiáról bővebben: artmagazin.hu)

Alighanem sokan sokért nem adná(n)k, ha valahogyan kiderülhetne, ki lehetett az, aki 1956. november 5-én kora délután, egy nappal a magyar forradalmat eltiporni érkező szovjet katonai alakulatok tankjainak budapesti bevonulása után telefonon felhívta Ferenczy Bénit a művész Jászai Mari téri otthonában.

Az akkor hatvanhat éves szobrász ugyanis az ismeretlennel folytatott beszélgetése közben egyszer csak rosszul lesz, összeesik. Orvost hívnak hozzá, aki agyembóliát mai közkeletű szóval stroke-ot) állapít meg: a valahol a testben keletkezett vérrög egy agyi érbe jutva és ott elzáródást okozva megakadályozza az agy egy részének vérellátását. A kolléga-barát Bernáth Aurél festőművész felesége, Pártos Alice, az Országos Reuma- és Fürdőügyi Intézet reumatológiai osztályának főorvosa intézi el, hogy – ne feledjük, a városban közben sokfelé éppen utcai harcok folynak – a magatehetetlen beteget valahogyan átvigyék a Margit hídon a Lukács Kórházba Pártos a Lukács fürdőnek is orvosa volt). Innen később majd átkerül a Kútvölgyi Kórházba, ahol több mint egy évet lesz kénytelen eltölteni, mire újra hazatérhet a Jászai Mari téri ötödik emeletre. Jobb oldala azonban véglegesen lebénul, beszédkészsége mindössze néhány nagyon egyszerű szóra korlátozódik, olvasni ettől fogva csakis francia nyelvű szövegeket tud korábban a magyar és a francia mellett beszélt, írt, olvasott németül, angolul, olaszul).

Kérem, tekintse meg egyéb termékeimet is!

Garanciális feltételek

Garancia: 30 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest XVIII.
Postázás2500 HUF

Mások ezeket keresték még