Kuriózum tengeri kincsvadászoknak. 50cm-es BARTMANN KRUG 1600 első feléből. ( klasszikus )


720.000 HUF 1,965.21 USD

Az eladó szerint ajándéknak is kiváló.
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. április 18.
Termékkód: 4000414
Megtekintések: 862
Megfigyelők: 15
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

DesignCorner (84)    
Veszprém megye

Válaszadás: 100%-ban2 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2024. április 24.
Regisztráció: 2020. szeptember 02.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Készítő, márka:egyéb európai kerámia
Terméktípus:kanna, kancsó
Állapot:korának megfelelő


Egyedülállóan nagy, és korai Bartmann krug-ot, vagy más néven Bellarmine Jug-ot kínálok lakberendezési célra a hajózás/hajóroncsok, a kalózkultúra és kincsvadászat szerelmeseinek. A tároló edényen Amszterdam címer látható.

Németország, ezeknek a Köln környékén készült sómázas kőedényeknek köszönheti gazdasági felemelkedését az 1500-as és 1600-as években. Fő export termékként az akkor ismert világ minden pontjára jutott belőlük.

Fő megrendelők a hajózási nagyhatalmak voltak. Rendkívül szívós, masszív kancsókról van szó, amelyek képesek voltak elviselni a viszontagságos tengeri utakat.

A hasán található Amsterdam címer arról árulkodik, hogy a holland hajóflottáé lehetett. A Holland Kelet-indiai Társaság használt ilyeneket. Higany szállítás mellett más értékes folyadék is került beléjük.
Az alsó részén jól látható, hogy valamikor régen csapra volt verve. A lyuk befoltozása is meglehetősen régi. Valószínüleg fennmaradását is annak köszönheti, hogy valaki emlékül hazavitte a hatalmas tárolóedényt.

Igazi kultikus tárgy,

Legendák keringenek róluk. Összetört darabjaikkal a világtenger számos részén találkozhatunk hajóroncsok környezetében.
Az 1500-as években még “jóképű” szakállas figurák voltak a nyaki részen elhelyezve.Ezek a morcos, groteszk figurák már az 1600-as évek elején terjedtek el. Talán ebben a hajózási társaságoknak is szerepe volt. Ezek a figurák leginkább matrózokra, vagy kalózokra hasonlítanak. Ezzel együtt megnőtt a kancsók mágikus, okkultista szerepe is. Az utolsó fényképen bővebben is lehet olvasni róla.

Aki nem ismeri ezeknek a kancsóknak a történetét, annak érdemes utána olvasni.

A bartmann krugok árai viszonylag széles skálán mozognak. 100 ezer és 1-2 millió forint között. Függ a koruktól, méretüktől a szakállas figura megformálásától, illetve attól, hogy milyen címer található rajtuk. A címer alapján információt kapunk megrendelőjéről és használójáról. Az Amszterdam pecsét keresett. Legutóbbi ebay-es eladása egy harmad ekkora kancsónak 240 ezer volt. Ebben a méretben viszont igazi ritkaság ezzel a címerrel.

Méret: 48 cm magas és közel 1m kerületű

30 év alatt 3 darabom volt különböző korszakokból. Ez kétszer nagyobb a másik kettőnél.

Állapot: Kitűnő, eredeti restaurálás mentes állapot. Az alján látható ősrégi foltozás nem sérülésből adódik, mert nincs körben más repedés. Folyadék nélkül is jelentős súlya van. A felső nyíláson beöntötték az italt, alul pedig megfúrták és csapot helyeztek bele. ( csapra verték) . Később eltávolították a csapot és befoltozták.

Szállítás: személyes átvétel, vásárlás előtti egyeztetéssel kiszállítás



Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBalatonalmádi
Egyéb1 - 10000 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még