Antik Mészáros és Hentesipari Szaktankönyv - Nánási-Nagy Sándor: - 1941.Nagyon Ritka!


48.000 HUF 131.10 USD

Garancia: 14 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. január 24.
Termékkód: 4256295
Megtekintések: 97
Megfigyelők: 1
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

Webantique (75)    
BUDAPEST

Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2024. április 25.
Regisztráció: 2014. január 02.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:
Kötés típusa:félvászon
Jellemző:illusztrált

Antik Szakkönyv-Nánási-Nagy Sándor:Mészáros és Hentesipari Szaktankönyv.- kiadás éve1941. Nagyon Ritka Kiadvány!

A Magyarországon felhasznált vágó állatok feldolgozása, belőlük készült termékek, készítmények eredeti, klasszikus, történelmi receptúráival az 1941-es évekig! Rendkívül ritka kiadvány, magyarázatokkal, gazdag illusztrációkkal! Egyetlen kiadása volt a szakkönyvnek!

A TARTALOMBÓL: A mészáros és hentesipar oknyomozó története. – Fajták ismertetése, a levágásnál előálló mennyiség kiszámítása, húsok felbontása és részeinek magyaros elnevezése. – Az állati test anatómiája. – Konzerválási módok, sózás, füstölés. – A téli szalámi és a csabai szalámi eredete, készítése, tárolása. – Kolbászkészítés, debreceni, gyulai, orosz és főzőkolbászok. – Német szalámi, dunántúli, veronai, krakkói és sonkaszalámi készítési módja, szalámi zománcozás. – Szalonnakészítés. – Zsírolvasztás, zsírfehérítés. – Prágai, gyulai, vesztfáli sonkák készítési módja. – Disznósajtok, fetasajt, gyulai füstölt disznósajt, fekete és fehér nyelvsajt készítése. – Hurkakészítés. – Hús és virsli konzervek készítése. – Kocsonya készítmények ismertetése. – Az eladás művészete, hogyan bánjunk vevőinkkel, érdekes esetek az üzleti életből. – A reklám jelentősége a hentes- és mészárosiparban. – A korszerű üzlet-portál és üzletek átépítése, modernizálása, berendezések ismertetése. – Kirakatrendezés művészete, kirakatrendezés ismertetése, kirakat írás és rajzolás.

Fényképekkel, ábrákkal, és számos egész oldalas, részben színes kirakat-mintával gazdagon illusztrált.

Festett kiadói egészvászon kötésben. Jó példány, nagyon ritka könyv.


Budapest, 1941. Szerző: Nánási-nagy Sándor 488 pagina. + 1 táblázat (kihajtható). Egyetlen kiadása volt a szakkönyvnek 1941-ben, későbbiek során nem készült újabb kiadás! Ez a példány a szerző eredeti, saját kiadása!

Mérete: 22,5 x 15,5 x 4 cm

Megjegyzés: Hentes Mestereknek, Szakács Mestereknek igazi ritkaság a kiadvány, - de minden érdeklődő számára (állattartással, húsfeldolgozással foglalkozó gazdáknak különösen ajánlott szakirodalom), de egyéb, a Hentesipari klasszikus készítési receptúrák iránt érdeklődők számára is!

ELŐSZÓ: Részlet a könyvből:
Az ősi magyar húsmívesség rövid története:
Büszke önérzettel vallhatjuk, hogy ma a mészáros- és a vele rokon hentesipar a legfontosabb közélelmezési iparok egyike. A mészárosipar nemzeti szempontból is dicső 800 éves múltra tekinthet vissza.
A történelem tanúsága szerint a mészárosipar űzői már a XIII-ik század első felében, a nemzeti szerencsétlenséget előidézett "tatárdúlás" után Húsmíves-Céhbe tömörültek és mint céhbeliek kiváltságot élveztek.
Egyik-másik fejedelem, például Zsigmond király, nagy jogokkal ruházta fel a céheket, amelyek azután a céh tekintélye megőrzése, emelése céljából különböző előírásokat tettek tagjaik számára kötelezővé

Garanciális feltételek

Garancia: 14 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
Személyes átvétel Budapest VII.
Postázás 1500 HUF
Egyéb 1500 - 2000 HUF
Külföldi szállítás
Európai Unión belül 3500 HUF
Európán belül 4500 HUF
Bárhova 6500 HUF

Mások ezeket keresték még