Kozma Huba: Majsai beszélgetőkönyv (dedikált)


3.990 HUF 10.85 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. január 29.
Termékkód: 5576194
Megtekintések: 69
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

gutenberghaz (39)   
Pest megye

Válaszadás: 100%-ban5 óra alatt
Pozitív értékelések: 97.22%
Utolsó belépés: Ma, 08:33
Regisztráció: 2023. február 17.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Állapot:
Kötés típusa:kemény kötés
Jellemző:dedikált, illusztrált

Majsa Alapítvány, Kiskunmajsa, 2001. fűzött keménykötés, 408 oldal, 25 cm x 17 cm, színes illusztrációkkal.

A Majsai Beszélgetőkönyv szerkesztői úttörő vállalkozásba kezdtek e kötet megjelentetésével. A kiadvány műfaja sem igazán szokványos, hiszen az élő elbeszélés, az élő történet (oral history) amellett, hogy az irodalom területe, a néprajz és történettudomány számára is forrásként szolgálhat. A kötetet az emeli rendkívülivé, hogy a kisváros több tucat polgárával folytatott izgalmas és tanulságos megbeszéléseket csaknem két évtizednyi idő alatt gyűjtötték össze a szerkesztők.
A Majsai Beszélgetőkönyv azt a kérdést teszi fel, hogy mi foglalkoztatja a kiskunmajsai embereket a harmadik évezred fordulóján. Hogyan élték át a második világháborút, az ötvenes éveket, ötvenhatot, a kollektivizálás éveit, vagy a rendszerváltást? Hogyan vélekednek az elmúlt évtizedek majsai vezetőiről?
E kérdésekre a válaszokat hatvan visszaemlékező élettörténete tartalmazza. Tanárokét, gazdálkodókét, a városban élőkét és az elszármazottakét, egyetemet végzettekét és a betűvetéshez alig-alig értőkét, hívőkét és hitetlenekét, életükben megfáradtakét és pályájukat most kezdő fiatalokét.
Aki elolvassa ezt a beszélgetőkönyvet, belülről ismerhet meg minket, JÁSZKUN embereket. Megismerheti gondolkodásunkat, megtudhatja az olvasó, hogy mit jelentett számunkra az 1956-os forradalom, hogyan vészeltük át a szocializmus évtizedeit, vagy hogy hogyan váltunk részeseivé a rendszerváltás eseményeinek itt a Kiskunságban. Kiváló lehetőséget kínál ez a kiadvány arra, hogy szembenézzünk valamennyien Önmagunkkal.
Egy kötet akkor válik teljessé, ha azt igényes illusztrációk egészítik ki. A Majsai Beszélgetőkönyv ebben a tekintetben is kiemelkedő vállalkozásnak tekinthető, hiszen Páll Lajos, a rangos erdélyi festő Kiskunmajsát bemutató képei díszítik. Mivel a Kiskunság növekvő idegenforgalmának köszönhetően egyre több turista fordul meg a városban, az ide érkező vendégek eligazodását is segíthetik Páll Lajos értékes illusztrációi.
Ez az egyedülálló vállalkozás a hazai memoár-irodalomban fokozott érdeklődésre tarthat számot Kiskunmajsa határain túl is.
Útjára indítani valamit mindig nagy öröm, izgalom, várakozás. Számomra különösen érdekessé teszi ezt, hogy mint Kiskunmajsa országgyűlési képviselője ajánlhatom az olvasók figyelmébe e remek munkát.

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-3 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest IV.
Postázás1490 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még