This item has been sold! To look for similar listings, use search or browse the related items.

Desi Korniss


Would you like to see for how much it was sold?
To see the selling price, log in or sign up.

Interested in the price of other items? Go to Archive Catalog.
Sold on: Feb. 22, 2024 20:22

Item details
Listed: September 05, 2023
Item code: 1071177
Views: 509
Watchers: 6
Offers: 10 offers
Seller

apa (24)  
Jász-Nagykun-Szolnok county

Positive feedback: 100%
Last login: Today, 06:16
Member since: September 23, 2011
Why do buyers choose Galeria Savaria?
Learn more about the actions to make our online marketplace more secure and convenient. Details
Seller set the originality of the item as unknown. If you see an artist's name in the listing, please note that the seller does not guarantee that the item is an original.
Subject:abstract
Technique:mixed technique
Style:abstract
Painting surface:paper
Largest size:medium (up to 80 cm)
Signature:signed
Condition:good for its age
Originality:unknown

Korniss Dezső régi festménye, Cím nélkül(?), korának megfelelő, jó állapotban , papír-vegyes technika, karton papír , az eredeti keret + üveg eléggé viseltes, így megérdemelne egy újat. A RÉGI KERET mérete: 46X61 kerettel, 48X34 keret nélkül. Én eredetinek tartom, de nem tudom bizonyítani. Próbáltam az eredetiségét három különböző ingyenes szakértővel felméretni, de mindegyik azt írta, hogy fényképek alapján nem lehet megmondani, hogy eredeti-e , és vigyem el hozzájuk, mert 30-40 ezerért bevizsgálják nekem. Az egyik iroda azt is mondta, hogy a színek és a téma alapján szerintük nem illik Korniss életművébe, egy másik szakértő a kép témájára mondta ugyanezt. Én nem igazán hiszek nekik, mert Ők is tévedhetnek.Ez egy nagyon korai Korniss lehet. Egyrészt, az ördög sok Korniss képen látható motívum, a színek is jók, csak fakóbbak, mert nagyon régi lehet a kép. A keret korhadt,szétesőben, a festéken nagyítóval megvizsgálva, hajszál repedések vannak, főleg a zöldnél, a kép alapja egy nagyon régi elöl-hátul fekete színű vastag régi karton papír. A festett szignó tökéletes, hibátlan Korniss aláírás, vastag felületű, dudoros, a kartonról kiemelkedő, ecsettel festett. Egy mozdulattal, ecsettel festve, aláírva nem egyszerű ezt ilyen szignót hibátlanul leírni, hamisítani. Ki próbálna egy 40-50 évvel ezelőtt Korniss képet ma hamisítani, és mi célból? Keretezés előtt darabokra szedtem, lefényképeztem minden részét tanulmányozás céljából. A kép témáját tekintve sem fogadom el a véleményt, mert például én személyesen láttam Szanthoffer Imre festőművésznél olyan képeket a festettek mellet, melyek, kavicsból, kövekből készült (farostra ragasztott) csendéletek és fantázia alakzatok voltak. Ezek a képek hol vannak?, mert a festő már meghalt, és ezekből csak nála személyesen láttam 6-10 darabot, a való világban bemutatva, vagy árusítva egyet sem. És ezek hogyan illenek bele a munkásságába! Olvastam olyan véleményekről is az interneten, hogy olyan is előfordul(t), hogy a szakértők az eredetit hamisnak, és a hamist eredetinek véleményezték!, tehát tévedtek. Most akkor mi van? A képet szétszedve alapos vizsgálat alá véve látszik, hogy nagyon régi.

Ezen leírtak fényében tegyen ajánlatot, bár nem szeretném olcsóbban eladni, mert lehet, hogy a kép nagyon sokat is érhet, akát több milliót is, de az is lehet, hogy csak eszmei értéke van.

A képet új keretben, üveggel együtt adom át. A keretezés már megtörtént, szép lett fényképek mellékelve.

Payment options

Wire transfer in advance
Cash

Shipping options

Shipping from: Hungary
Processing time: 3-5 workdays
Local pickup Szolnok
Mail as fragile 4500 HUF

Others searched for these