Vissza

Kezdje itt - eladói útmutató

Az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, amelyekre eladóként szüksége lehet:

Hirdesse meg termékét

Eladó tárgyait fix áron vagy aukción is meghirdetheti a Galéria Savarián. Kattintson a felső menüsávban található töltse fel eladó termékét gombra. Ha még nem regisztrált az oldalon vagy nincs bejelentkezve, a bejelentkezés oldalra továbbítjuk, ahol pillanatok alatt elvégezheti a regisztrációt is.
A termékfeltöltő oldalon töltse ki a szükséges adatokat és törekedjen arra, hogy a termékét megfelelő képekkel és átgondolt termékleírással mutassa be.


Terméknév

Adjon beszédes, ugyanakkor tömör megnevezést termékének. A termékképek mellett a megfelelő megnevezéssel tudja a terméklapra csalogatni potenciális vásárlóit.
Ne feledkezzen meg arról sem, hogy az érdeklődők a kereső használatával a termékmegnevezés alapján találhatnak rá az Ön termékére, ezért is fontos, hogy a terméknek megfelelő kulcsszavakkal bővítse a termék megnevezését.

Leírás

A jó, könnyen áttekinthető leírás elengedhetetlen a termékhez. Az érdeklődők szeretnék tudni, hogy pontosan mit kínál nekik eladásra, ezért segítsen nekik azzal, hogy röviden bemutatja a termékét. Kímélje meg az érdeklődőket a felesleges kérdésektől és törekedjen arra, hogy minden szükséges információt, adatot megadjon a terméket illetően. Ne hagyatkozzon arra, hogy a komoly érdeklődők majd amúgy is felteszik a kérdésüket.A Galéria Savarián a hirdetések nemcsak a termékekről, hanem az eladókról is képet adnak. Az ízléses, igényes hirdetések meghozzák a várt eredményt.

Eladási forma

Termékét fix áron vagy aukción is meghirdetheti. A megfelelő eladási forma kiválasztása kulcsfontosságú, hogy a legnagyobb sikerrel értékesítse termékét.

Fotók

A termékfotók nagyban befolyásolják az érdeklődőket a döntésben. Minél több fotót tölt fel a termékről, annál jobb, hiszen a termék megnevezése és leírása mellett a fotók alapján tájékozódnak a vásárlók. Készítsen olyan képeket, amelyek megfelelően bemutatják az eladásra kínált termékét.

Profil

Az online kereskedelem alapja a bizalom. Töltsön fel egy képet és írjon magáról pár sort, hogy a közösség többi tagja megismerje Önt. A bemutatkozás kiváló lehetőség arra, hogy megossza másokkal érdeklődési köreit, illetve hogy részletezze azokat az értékeket, amelyeket eladóként fontosnak tart. Tudjon meg többet, hogyan szerkesztheti közösségi adatait és milyen információkat nem adhat meg a bemutatkozásban.

Kommunikáció

Fontos, hogy az érdeklődők érezzék, hogy jó eladóként bármilyen kérdés esetén számíthatnak Önre. Az érdeklődők megkereshetik Önt a termékkel kapcsolatos kérdéseikkel, kérdezhetnek a termék állapotáról vagy bármely paraméteréről, amelyet elfelejtett belevenni a termék leírásába. Azt javasoljuk, hogy lehetőleg rövid időn belül válaszoljon az érdeklődők kérdéseire a legjobb tudása szerint. Segítőkész, barátságos válaszával megkönnyítheti számukra a döntést, hogy megvásárolják-e az Ön termékét.


Üzenetek

Az eladók és az érdeklődők a Galéria Savaria biztonságos üzenetrendszerén keresztül kommunikálhatnak egymással. Az üzenetek arra szolgálnak, hogy az érdeklődők feltegyék a termékével kapcsolatos kérdéseiket vagy tisztázzák egymással a fizetésre, illetve a termék szállítására, átadására vonatkozó részleteket.
Egyik legfontosabb szabályunk, hogy a Galéria Savariára feltöltött termékeket az oldal rendszerén keresztül kell megvásárolni. Tudjon meg többet arról, hogy milyen információt nem adhat meg vagy kérhet az üzenetben a termék eladása előtt és hogy erre miért van szükség.

Ajánlatok

Amennyiben a termékénél bekapcsolta az alkuopciót, az érdeklődők ajánlatot tehetnek Önnek. 48 óra áll a rendelkezésére, hogy reagáljon az ajánlatra. Javasoljuk, hogy válaszoljon meg minden beérkező ajánlatot, még akkor is, ha az ajánlat összege messze elmarad az elképzeléseitől.
A Galéria Savarián mutatott aktivitása nagyon fontos ahhoz, hogy a Galéria Savaria online piactér közössége virágozhasson és úgy működjön, ahogy mindannyian szeretnénk.
Túl alacsony összegű ajánlat esetén tegyen egy próbát és küldjön viszontajánlatot az érdeklődőnek vagy utasítsa el az ajánlatot. Még az elutasítás is jobb egy megválaszolatlan ajánlatnál.

Adja el termékét

Törekedjen arra, hogy folyamatosan frissítse, bővítse eladásra kínált termékeit. A látogatók azokat az eladókat kedvelik, akik "rendben tartják a boltjukat" és minden igyekezetükkel azon vannak, hogy a vásárlóikat kivételes szolgáltatásban részesítsék. Ők azok, akiknek a termékeit az érdeklődők rendszeresen, kíváncsisággal böngészik és az egyszeri vevőt később visszatérő vásárlóként üdvözölhetik.
Csak egy terméket kínál eladásra? Sebaj, a gondosan összeállított termékleírás, a jól megfontolt eladási ár, valamint a tetszetős fotók egyértelműen jelzik az érdeklődőknek, hogy Öntől érdemes vásárolni.


A szabályok fontosságáról

Ahhoz, hogy a Galéria Savarián hirdesse meg eladó termékeit, elengedhetetlen, hogy mindezt az irányelvek és a szabályok ismeretében tegye. Csupán néhány, magától értetődő szabályt kell betartania és a Galéria Savariával egy teljesen új és izgalmas világ részese lehet. Online piacterünk egyik legfontosabb szabálya, hogy a Galéria Savariára feltöltött terméket a piactéren keresztül kell megvásárolni. Tudjon meg többet arról, hogy a felhasználók milyen információkat nem oszthatnak meg egymással a termék megvásárlása előtt az oldalon vagy hogy mi a vásárlás menete. Eladóként segítse azon vásárlóit, akik még csak most fedezik fel az online vásárlás előnyeit és bizonytalanok az online piactér szabályait illetően.

Megfelelő eladási forma kiválasztása

A Galéria Savarián fix áron vagy aukción is meghirdetheti termékét. A megfelelő eladási forma kiválasztása nagy mértékben növelheti eladási esélyét.

Eladást segítő funkciók

Számos olyan funkciót biztosítunk, amelyek segítenek abban, hogy az érdeklődők könnyebben rátaláljanak az Ön termékeire. Ismerkedjen meg a termékkiemelési opciókkal, a leárazás és az újralistázás funkcióval, valamint a kirakattal. Használatukkal az érdeklődők előbb rátalálnak az Ön kínálatára.

Építsen ki jó hírnevet

Ha egy érdeklődővel kommunikál legyen figyelmes és barátságos. A tranzakció lebonyolítása során törekedjen arra, hogy a vásárlóval folytatott beszélgetés kellemes hangvételű legyen. Gondoskodjon arról, hogy a megvásárolt termék épségben eljusson a vásárlóhoz, ezért mindig ügyeljen a gondos csomagolásra.
A vásárló a pozitív értékelésével fogja meghálálni a tranzakció lebonyolítása során tanúsított figyelmességét. Az értékelésekkel megfogalmazott vélemény alapján a Galéria Savaria többi felhasználója is képet kap az eladóról és a vásárlóról, amelyek segíti döntésüket arra vonatkozóan, hogy kivel akarnak üzletet kötni.


Bizalomépítés

Ne felejtsen el véleményt írni a tranzakcióról és emlékeztesse vásárlóját, hogy ő is ossza meg véleményét értékelés fomájában. Az online piactéren kötött tranzakciók alapja a bizalom. Az értékelések segítségével jó hírnevet építhet ki a Galéria Savarián, valamint a másokkal kapcsolatban leírt véleménye, tapasztalata segítheti a közösség többi tagját abban, hogy képet kapjanak a felhasználó megbízhatóságáról.

Őszinte és nyílt kommunikáció

A Galéria Savarián hiszünk a véleménynyílvánítás szabadságában, az őszinte és nyílt kommunikációban. Közösségünk alapja a bizalom, amelynek alapvető eleme az őszinteség. Ezért arra kérjük Önt, hogy olyan értékeléseket tegyen közzé, amelyek a valóságnak megfelelnek, a lényegre szorítkoznak és hasznosak a Galéria Savaria közösségének. A felhasználóról írt vélemények mindenki számára publikusak, a felhasználó adatlapján jelennek meg.
Legyen tárgyilagos, amikor megfogalmazza a felhasználóval, illetve a tranzakcióval kapcsolatos véleményét. A tényekre alapozott, hasznos értékelés segíti a Galéria Savaria közösségének többi tagját abban, hogy véleményt alkosson az eladóról, vásárlóról és segítse döntését arra vonatkozóan, hogy akar-e üzletet kötni a felhasználóval. Emellett az építőjellegű kritika az értékelt fél számára is értékes visszacsatolásként hat, amely segítheti a jövőben kötött tranzakciói során.

Az értékelések súlya

Az egyik legfontosabb cél tehát, amire a Galéria Savaria felhasználójaként törekednie kell, hogy pozitívan záródjanak az adásvételei. A semleges és a negatív értékelések száma nemcsak a vásárlókban keltenek bizonytalanságot, de a Galéria Savaria rendszere is ezen minősítések alapján korlátozhatja a felhasználók státuszát. A korlátozás további regisztrációk indítását sem teszi lehetővé.

Tudjon meg többet az értékelésekről, mikor és hogyan kell értékelni, illetve hogy milyen szerepet töltenek be az értékelések a jutalékfelszámításban.

Legyen kreatív és inspiráló

A gyűjtemények segítségével teljesen új módon mutathatja be termékeit.
Az ötletesen kiválasztott termékek segítségével, nagyszerű fotókkal és egy kis kreativitással vásárlásra ösztönözheti a látogatókat. Sőt, mivel bármilyen tematika köré csoportosíthatja a termékeket, a gyűjteményekkel bemutathatja egy adott területen megszerzett szakértelmét és tapasztalatait.


A gyűjtemények olyan Galéria Savariára feltöltött termékek csoportjai, amelyeket Galéria Savaria felhasználók válogattak össze valamilyen téma, jellemző vagy szenvedély mentén.

Hozzon létre olyan gyűjteményeket, amelyek közvetítik tudását és szenvedélyét. A gyűjteménnyel elérheti, hogy a látogatók is azonosuljanak az Ön szenvedélyével.