Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Alapok eladóknak

Hogyan adhatok el a Galéria Savarián?

1. Regisztráljon a Galéria Savarián
A regisztráció során adja meg a kért adatokat. Az alapadatok kitöltésével nem ellenőrzött vásárlói státuszt szerez. Nem ellenőrzött vásárlóként 3 terméket vásárolhat és csak korlátozottan érheti el a Galéria Savaria funkciót. A felhasználók szívesebben kötnek üzletet azon felhasználóval, aki ellenőrzött vásárlóként használja az online piacterünket. Ahhoz, hogy ellenőrzött vásárlói státuszt szerezzen, el kell végeznie a biztonsági regisztrációt. Ezt követően lehetősége lesz aktiválni eladói fiókját, amelyhez fiókellenőrzésre van szükség.

2. Töltse fel eladó termékét
Kattintson az Én Galériám Termékeim menüpontjára, itt találja majd az eladásra kínált tételeit, valamint új hirdetés feltöltésére is itt van lehetősége. Adja meg a szükséges adatokat, beleértve a termék megnevezését, a termék árát, a termékhez tartozó leírást és töltse fel a tárgyról készített képeket. A termékét fix áron és aukción is meghirdetheti.
Ügyeljen a termék részletes bemutatására és a megfelelő mennyiségű és minőségű termékképek feltöltésére. Az érdeklődők szeretnek teljes képet kapni arról, hogy mit vásárolnak.

Törekedjen arra, hogy folyamatosan frissítse, bővítse eladásra kínált termékeit. A látogatók azokat az eladókat kedvelik, akik "rendben tartják a boltjukat", akik rendszeresen kezelik, frissítik meglévő termékeiket és minden igyekezetükkel arra törekednek, hogy a vásárlóikat kivételes szolgáltatásban részesítsék. Ők azok, akiknek a termékeit az érdeklődők rendszeresen, kíváncsisággal böngészik és az egyszeri vevőt később visszatérő vásárlóként üdvözölhetik.
Csak egy terméket kínál eladásra? A gondosan összeállított termékleírás, a jól megfontolt eladási ár, valamint a tetszetős fotók egyértelműen jelzik az érdeklődőknek, hogy Öntől érdemes vásárolni.

3. Adja el termékét
Válaszoljon a beérkező üzenetekre vagy ajánlatokra a lehető legrövidebb időn belül a Galéria Savaria könnyen használható kezelőfelületén keresztül.
Miután lebonyolította a tranzakciót partnerével, értékelje az adásvételt az erre a célra kialakított felületen. A leadott értékelések mindenki számára publikusak, ezek a felhasználók adatlapján jelennek meg. Ez alapján tájékozódhatnak a felhasználók a közösség többi tagjának megbízhatóságáról és dönthetik el, hogy kivel kívánnak üzletet kötni. Emlékeztesse vásárlóját arra, hogy az Ön számára is fontosak az értékelések, ezért ne felejtse el megírni az Önnel és a termékkel kapcsolatos véleményét értékelés formájában.
Törekedjen arra, hogy pozitívan záródjanak az adásvételei, hiszen a semleges és a negatív értékelések száma nemcsak a vásárlókban keltenek bizonytalanságot, de a Galéria Savaria rendszere is ezen minősítések alapján korlátozhatja a felhasználók státuszát.

További tippek:
- Bizonyosodjon meg arról, hogy a Galéria Savaria fontos értesítő üzenetei eljutnak Önhöz. Állítsa be levelezőrendszerében, hogy az ertesito@galeriasavaria.hu címről érkező e-maileket minden esetben kézbesítse.

Ki lehet eladó a Galéria Savarián?

Szinte bárki meghirdetheti eladó tárgyait a Galéria Savarián, a regisztráció és a termékfeltöltés is ingyenes.
Az Általános Felhasználási Feltételekben olvashat arról, hogy milyen feltételekhez kötött a regisztráció indítása.

Ahhoz, hogy eladhasson a Galéria Savaria online piactéren, el kell végeznie a biztonsági regisztrációt, valamint a fiókellenőrzést.

Eladói fiók aktiválása

Ahhoz, hogy a Galéria Savariát eladóként használhassa, aktiválnia kell eladói fiókját.
Az eladó fiók aktiválásához az alábbi opciók egyikét kell elvégeznie:

I. Bankkártya

Használja a kényelmes és gyors aktiválási opciót eladói fiókjának megszerzéséhez.

Mit kell tennem?
A következő oldalon bankkártyás fizetési felülettel találkozik, ahol az Ön választásától függően - hitelesített vagy általános felhasználói státusz közül választva - egyszeri 5 USD vagy 1500 HUF befizetésére kérjük. Ez az összeg az egyenlegén jelenik meg, amely felhasználható lesz.

Hitelesített felhasználói státusz

Ezzel az aktiválási opcióval akár a hitelesített felhasználói státuszt is megkaphatja, amely növeli a vásárlók bizalmát. A hitelesített státuszú felhasználók számára dollárban kerül kiállításra a számla. Ennek befizetéséhez nincs szükség dollár alapú bankszámlára. Az Ön bankja az általa használt aktuális átváltási ráta alapján automatikusan átkonvertálja a fizetendő összeget. A hitelesített státusszal a felhasználó vállalja, hogy amennyiben a számlája nem kerül kifizetésre a fizetési határidőig, annak az összegét az üzemeltető jogosult automatikusan levonni a felhasználó által megadott bankkártyáról a fizetési határidő napján. A számlát manuálisan is befizetheti a fizetési határidő előtt PayPal-lal vagy bankkártyás fizetéssel.

Bővebben a hitelesített státuszról

Általános felhasználói státusz

Ha ezt az opciót választja eladói fiókjának megszerzéséhez, ugyanazokat az eladói funkciókat érheti el, mint hitelesített eladói státusz esetén. Ugyanakkor a leendő vásárlók nem találkozhatnak majd a kiemelt hitelesített felhasználó jelzéssel az Ön termékeinél, illetve az adatlapján. A számlázás forint alapon történik.

II. PayPal

Indítson PayPal fizetést az Ön által meghatározott összegben. Az összeg az egyenlegére kerül, amely felhasználható lesz.
Maestro kártyával is használható (abban az esetben is, ha nincs PayPal regisztrációja)

Mit kell tennem?
A következő oldalon egy tetszőleges összeg meghatározására kérjük, majd átirányítjuk a PayPal felületére, ahol elindíthatja a fizetést.

III. Banki utalás

Indítson banki utalást a saját számlájáról az Ön által meghatározott összegben. Az összeg az egyenlegére kerül, amely felhasználható lesz.

A külföldi bankszámlaszámról történő utalást nem támogatjuk. Amennyiben a felhasználó nem magyar számlaszámmal rendelkezik, ebben az esetben csak bankkártyával van lehetősége aktiválnia eladói fiókját.

Mit kell tennem?
A következő oldalon a számlaszámának megadására kérjük. Indítson utalást erről a számlaszámról. Fontos, hogy a számlaszám az Ön által megadott néven szerepeljen.

IV. Dokumentum csatolása

Csatoljon olyan dokumentumokat, amelyek alkalmasak a személyazonosság és a lakcím igazolására.

Mit kell tennem?
A következő oldalon 2 dokumentum csatolására kérjük. Az egyikkel a személyazonosságát, a másikkal a lakcím helyességét igazolja. A beküldött fájlokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek nem adjuk át. A dokumentum egyes részeit (pl. számokat) olvashatatlanná, illetve a fényképet felismerhetetlenné teheti, amennyiben az olvashatóan maradó adatok megfelelően azonosítják Önt.

A fájlok ellenőrzést követően törlésre kerülnek.

Mennyibe kerül a Galéria Savaria használata?

Összegyűjtöttük a Galéria Savaria online piactér valamennyi szolgáltatását és azok díjait, ezeket a Galéria Savaria díjtáblázatában tekintheti meg.

Mi az Én galériám?

A Galéria Savaria felhasználójaként az Én Galériámban találja a felhasználónevéhez kapcsolódó valamennyi tartalmat.
Itt találja többek között a beérkező üzeneteit, az ajánlatait, a megfigyelt termékeit és eladóként itt kezelheti termékeit.

Az Én Galériám aloldalait bármikor elérheti a felső menüsávban található Én Galériám menüpontra lépve. A kiválaszott aloldal menüpontjára kattintva a bal oldali menüoszlopot is használhatja az Én Galériámon belül történő navigáláshoz.

Mit tölthetek fel a Galéria Savariára?

A Galéria Savaria elsősorban az antik, műtárgy, régiség, kortárs és gyűjtemények kategóriájába tartozó tárgyak eladására ad lehetőséget. Emellett könyvek, ékszerek és a Galéria Savaria profiljába illő lakberendezési tárgyak eladását is lehetővé tesszük.

Nem engedélyezzük az alábbi listázások megjelenítését:
- szolgáltatás hirdetése
- felvásárlásra vonatkozó listázás

Kérjük olvassa el az Általános Felhasználási Feltételeket, amelyben további információkat találhat azon termékekre vonatkozóan, amelyek feltöltése nem engedélyezett.

Amennyiben olyan terméket találunk, amely nem felel meg a Galéria Savaria termékfeltöltésre vonatkozó előírásainak vagy megítélésünk szerint kategóriaidegen terméknek minősül, a Galéria Savaria gyakorolhatja a termék törlésére vonatkozó jogát vagy adott esetben az eladó felhasználói fiókjának ideiglenes vagy végleges korlátozását.