Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Ajánlatok

Hogyan működik az ajánlattétel?

Az eladók eldönthetik, hogy fix áron kínálják a terméküket vagy az érdeklődőknek megadják az ajánlattétel lehetőségét. Az eladó a termék feltöltésekor vagy a feltöltés után a termék szerkesztésével bármikor bekapcsolhatja az alkuopciót.
Ha az eladó a fix ár mellett biztosítja az ajánlattétel lehetőségét a Megvásárolom gomb alatt egy további gomb jelenik meg Ajánlatot teszek néven. Erre kattintva megadhatja a termékre vonatkozó ajánlatát.

Az ajánlattételnél két feltételt kell figyelembe vennie:
- az ajánlat összege nem haladhatja meg a termék áraként megjelölt összeget
- az ajánlat összege nem lehet kisebb a termék árának 50%-nál. A százalék értékét az eladók módosíthatják.

Az ajánlat 48 óráig érvényes, ezen időtartamon belül az eladó elfogadhatja, elutasíthatja az ajánlatot vagy viszontajánlatot küldhet Önnek. Javasoljuk, hogy jól fontolja meg a megajánlott összeget, hiszen ha az eladó elfogadja, Önnek ezen az áron kell megvásárolnia a terméket.
Miután begépelte az ajánlatát és rákattintott a Tovább gombra, az ajánlat megerősítése oldalon ne felejtse el jóváhagyni az ajánlatküldést.

A beérkezett ajánlatait az ajánlatok oldalon kezelheti.

Ha nem szeretne lemaradni a termékről, fontolja meg, hogy az ajánlattétel helyett azonnal megvásárolja, hiszen amíg az eladó nem fogadja el az Ön ajánlatát, mások megvásárolhatják a terméket.

Mit tegyek, ha ajánlatot kaptam?

Ha az eladó ajánlatot küldött Önnek, erről e-mailben értesítjük. A beérkező ajánlatokat az ajánlatok oldalon találja, itt tekintheti át az alkufolyamat alakulását, illetve itt kezelheti az ajánlatot.
Az eladó ajánlatára 48 órán belül kell válaszolnia úgy, hogy az ajánlatkezelőben elfogadja vagy elutasítja, illetve harmadik lehetőségként viszontajánlatot küldhet az eladónak.

Mennyi ideje van az eladónak, hogy válaszoljon az ajánlatomra?

48 óra áll az eladó rendelkezésére, hogy megválaszolja az Ön által küldött ajánlatot a Galéria Savaria rendszerén keresztül.

Az eladó 48 óra után sem válaszolt az ajánlatára? Tudja meg, hogy ilyenkor mi a teendő.

Honnan tudom majd, hogy az eladó elfogadta az ajánlatomat?

Amint válaszol az eladó az ajánlatára, akár elfogadja, akár elutasítja vagy viszontajánlatot küld, erről e-mailben értesítjük.

Köteles vagyok válaszolni az eladó ajánlatára?

Javasoljuk, hogy válaszoljon meg minden beérkező ajánlatot, még akkor is, ha az ajánlat összege messze elmarad az elképzeléseitől.
A Galéria Savarián mutatott aktivitása nagyon fontos ahhoz, hogy a Galéria Savaria online piactér közössége virágozhasson és úgy működjön, ahogy mindannyian szeretnénk.
Túl alacsony összegű ajánlat esetén tegyen egy próbát és küldjön viszontajánlatot az eladónak vagy utasítsa el az ajánlatot. Még az elutasítás is jobb egy megválaszolatlan ajánlatnál.

Lejárt állapotba került az ajánlatom. Mit tehetek ilyenkor?

Az ajánlat 48 óráig érvényes, ezt követően lejárt státuszba kerül. Ön bármikor megteheti ismét az ajánlatát.
Az eladó lejárt ajánlatra már nem tud válaszolni, viszont az ajánlat beérkeztétől számított 16 napig, tehát a lejáratot követő 14 napon belül az eladónak lehetősége van viszontajánlatot küldeni Önnek, illetve ezt követően bármikor felveheti Önnel a kapcsolatot az üzenetrendszeren keresztül.

Ha az eladó nem válaszol az ajánlatára, az semmiképp ne kedvtelenítse el. Javasoljuk, hogy tekintse át a felhasználóról írt értékeléseket, nézze meg hogy vajon az elmúlt időszakban töltött-e fel új terméket és ellenőrizze a felhasználó adatlapján az utolsó bejelentkezés dátumát, ezekből láthatja, hogy a felhasználó mennyire aktív a Galéria Savaria közösségben.
Az eladó bizonyára válaszolni fog az ajánlatára, ha mégsem teszi, bátran próbálkozzon más eladónál. A Galéria Savarián percenként bővülhet a kínálat, bizonyára találni fog olyan terméket, amely ugyancsak elnyeri tetszését. Tudjon meg többet arról, hogyan találhat további termékeket.

Törölhetek egy elküldött ajánlatot?

Az elküldött ajánlatot sajnos nem lehet visszavonni, ezért javasoljuk, hogy jól fontolja meg az ajánlat elküldését és valóban csak akkor tegyen ajánlatot, ha vállalja, hogy azért az összegért megvásárolja a terméket.

Második vásárlási lehetőséget kaptam. Ez mit jelent?

A második vásárlási lehetőség aukció típusú hirdetések esetén használható. Ennek segítségével az eladó felkínálhatja a terméket - a nyertes licitálón kívül - bárkinek, aki az aukción licitált.

A második vásárlási lehetőség elküldésével az eladó lehetőséget ad a licitálónak arra, hogy megvásárolja a terméket azért az összegért, amelyet ő licitként megajánlott az aukció során.

Mikor használható a második vásárlási lehetőség?

Az eladó az alábbi esetekben küldhet második vásárlási lehetőséget:

 • Az aukcióra érkezett licit, de sikertelenül zárult, mivel a legmagasabb licit nem érte el a minimálárat.
 • A nyertes licitáló valamilyen oknál fogva nem veszi át a terméket.
 • Ha az aukción indított termékből több teljes mértékben megegyező darab is elérhető, ebben az esetben a nyertes licitálón kívül a további licitálók is lehetőséget kapnak arra, hogy megvásárolják a terméket.

Hogyan működik?

Amikor az eladó második vásárlási lehetőséget küld, Ön ajánlatot kap az eladótól abban az összegben, amelyet a licit során megajánlott a termékért.

Például: ha az Ön legmagasabb licitje 16.000 HUF volt, az eladótól 16.000 HUF-os ajánlatot kap és ezért az összegért megvásárolhatja a terméket.

Ön elfogadhatja, illetve elutasíthatja az ajánlatot, visszaajánlásra viszont nincs lehetősége. Az ajánlat érvényességi idejét az eladó határozza meg, ez lehet 1, 3, 5 és 7 nap.

Hasznos információk

 • Második vásárlási lehetőséget 60 napig küldhet az eladó.
 • Egy licitáló csak egyszer kaphat második vásárlási lehetőséget.
Mi az az ajánlat a megfigyelőknek?

Az eladók egyedi ajánlatot küldhetnek a termék megfigyelőinek, így akár jelentős kedvezménnyel vásárolhatnak meg egy olyan terméket, amely iránt érdeklődést mutattak. A megfigyelők személye anonim marad, az eladó továbbra is csak a megfigyelők számát látja, azaz hogy legfeljebb hány érdeklődő kapja meg az aktuálisan küldött ajánlatot.

A megfigyelőknek küldött ajánlatok a hagyományos ajánlatokhoz hasonlóan 48 óráig érvényesek. A megfigyelőknek ennyi idő áll a rendelkezésükre, hogy elfogadják az eladó kedvező ajánlatát.

Mivel az ajánlatot egyszerre több megfigyelő is megkaphatja, ez esetben különösen fontos, hogy az érdeklődők gyorsan reagáljanak, hiszen az vásárolhatja meg a terméket, aki elsőként fogadja el az ajánlatot. Mindezekről a megfigyelők is egyértelmű tájékoztatást kapnak.

Mikor használható a funkció?

Az Ajánlat a megfigyelőknek funkció akkor használható, ha:

 • a hirdetés nem aukciós típusú
 • legalább 1 megfigyelője van a terméknek
 • nem többdarabos termék

Hasznos információk:

 • az eladó egy megfigyelőnek csak egy ajánlatot küldhet, ezért érdemes jól megfontolni az ajánlat összegét
 • egy nap maximum 3 termék megfigyelőinek küldhető ajánlat
 • erre a típusú ajánlatra az érdeklődők nem tudnak viszontajánlatot küldeni
 • az eladó nem kap információt az ajánlat elutasításáról
 • a megfigyelők felhasználóneve továbbra sem ismert az eladó számára

Hogyan küldhetek ajánlatot a megfigyelőknek?

Az alábbiak szerint küldhet második vásárlási lehetőséget:

 1. Lépjen az Eladó termékeim oldalra.
 2. Keresse meg a terméket.
 3. A További opciók listában válassza az Ajánlat a megfigyelőknek menüpontot.
 4. Írja be az ajánlat összegét.
 5. Kattintson a Küldés gombra.

Nem szeretnék ajánlatot kapni megfigyelőként, hogyan tudom kikapcsolni a funkciót?

A felhasználó saját belátására bízzuk, hogy vár-e egyedi ajánlatokat az általa megfigyelt termékekre vonatkozóan.

A vásárló két lehetőség közül választhat:

 1. Bizonyos termékeknél nem szeretnék ajánlatot kapni
  Lépjen a Megfigyelt termékeim oldalra és a További opciók-ra kattintva állítsa az Értesítőt kikapcsolt állapotba. Fontos, hogy ebben az esetben semmilyen értesítőt nem fog kapni a megfigyelt termékkel történt változásokról.
 2. Egyáltalán nem kérek ajánlatot a megfigyelt termékekre vonatkozóan
  Kattintson a Tranzakciós beállítások oldalon az Ajánlat a megfigyelőknek letiltása opcióra. A jelölőnégyzet bekapcsolásával az eladók nem fognak tudni ajánlatot küldeni Önnek.