Termékek
Összes kategóriában
részletes keresés

Irányelvek és útmutatók

Galéria Savaria irányelvek

A Galéria Savaria egy olyan online piactér, amely antik tárgyak, régiségek és egyéb műalkotások adásvételét teszi lehetővé az interneten. A termékek magukban foglalják a festményeket, porcelán- és kerámiatárgyakat, bútorokat, ékszereket, numizmatikai darabokat és egyéb vintage, lakberendezési, dísz- és gyűjteményes tárgyakat.

Annak érdekében, hogy a Galéria Savaria olyan online piactér legyen, amilyennek megálmodtuk, lefektettünk néhány általános irányelvet, amelyek betartását kérjük felhasználóinktól.

Az irányelvek tanulmányozásával a felhasználó elkerülheti, hogy akaratlanul megszegje a Galéria Savaria szabályait, segítenek abban, hogy útmutatást adjanak nézeteltérések megoldására, illetve közvetítsék az általunk fontosnak tartott elveket és értékeket.

A Galéria Savarián magánszemélyek és kereskedők töltik fel eladó tárgyaikat. Ezen felhasználóknak meg kell felelniük az eladói irányelveknek és megfelelő szintű szolgáltatást kell nyújtaniuk a vásárlóknak.
Abban az esetben, ha egy adásvétel nem a tervnek megfelelően zárul, az eladó és a vásárló köteles együttműködni, hogy megoldást találjanak a felmerült problémára. Ha ez nem sikerül, felkereshetik a Galéria Savaria ügyfélszolgálatát.

Tudjon meg többet általános, minden felhasználóra egyaránt vonatkozó közösségi irányelvünkről, vagy tekintse meg az eladói, illetve a vásárlói irányelveket.

Az összes irányelvet az Irányelvek A-Z aloldalon találja meg.

Közösségi irányelvek

Ezek azok a szabályok, amelyek minden felhasználóra egyaránt vonatkoznak. Ezeket a szabályokat azért alkottuk meg, hogy megvédjék felhasználóinkat, valamint biztosítsák azt, hogy a Galéria Savaria biztonságos és hatékony piactér legyen.

Online piacterünk felhasználójaként arra kérjük, hogy:

 • Legyen udvarias
 • Ne kössön üzletet a Galéria Savaria megkerülésével
 • Ne akadályozza online piacterünk működését
 • Tartsa tiszteletben más felhasználók személyes adatait, ezeken ne ossza meg nyilvános felületen

Személyazonosságra vonatkozó szabályok

A Galéria Savaria felhasználójaként:

Ha egy eladóval vagy vásárlóval kapcsolatban problémás ügy merül fel, figyelembe vehetjük a felhasználó “előéletét", oldalunkon végzett tevékenységét, amelyek végső soron befolyásolhatják döntésünket a fiókján alkalmazott tiltó, illetve korlátozó lépéseket illetően. Például jelzésértékű lehet számunkra, ha a közösségünk tagjai egy felhasználóval kapcsolatban korábban már több problémás esetet is jelentettek.

Nem alkalmazunk kettős mércét. Döntésünket nem befolyásolja az, hogy a felhasználó hány sikeres üzletet bonyolított online piacterünkön. Ha súlyos szabálysértést követ el, felhasználói fiókja ugyanúgy korlátozásra kerül, ahogy ugyanazért a szabálysértésért korlátozásra kerülne piacterünk bármely tagja.

Fenntartjuk magunknak a jogot, hogy egy problémás eset orvoslása során tapasztalatainkra alapozva, saját belátásunk szerint a közösségünk érdekeit figyelembe véve a legjobb döntést hozzuk meg.

Amíg a fenti irányelvek a közösség összes tagjára vonatkoznak, vannak külön eladókra, illetve vásárlókra szabott irányelveink is. Ismerkedjen meg velük.

Eladói irányelvek

Online piacterünk működése a bizalomra épül. Elnyerheti a vásárlók bizalmát, ha megtanulja, mi szükséges a megbízható bolt fenntartásához, valamint ha megismeri a pozitív vásárlói élmény biztosítására, és a közösség többi tagjának megbecsülésére vonatkozó irányelveinket.

A vásárlók azért keresik fel a Galéria Savariát, hogy antik tárgyakat, régiségeket, műtárgyakat vagy ezen témakörökhöz szorosan kapcsolódó tárgyakat vásároljanak.

Online piacterünk eladójaként arra kérjük, hogy:

 • Ügyeljen arra, hogy a feltöltött hirdetései illeszkedjenek a Galéria Savaria profiljához
 • Termékeit precízen, teljes részletességgel mutassa be
 • Ne feledje, hogy a vásárlók értékelést készíthetnek a megvásárolt termékről és az eladóként nyújtott teljesítményéről
 • Ne vegyen részt oldalon kívüli vásárlásra irányuló kísérletben

Pozitív vásárlói élmény

Az alábbi irányelvek betartásával a felhasználók maximális elégedettséggel fognak vásárolni Öntől:

 • időben válaszoljon minden felhasználói üzenetre
 • a megvásárolt és kifizetett termék szállításával, átadásával ne késlekedjen
 • olyan szállítási megoldást válasszon, amellyel igazolni tudja a feladást
 • eladó termékeit pontos, részletes leírással és megfelelő minőségű fotókkal lássa el
 • ha az adásvétel közben probléma merülne fel, a vásárlóval együttműködve, közösen találjanak megoldást az ügy rendezésére ügyfélszoglálatunk bevonása nélkül

Udvarias hozzáállás

Online piacterünk tagjaként arra kérjük, hogy oldalunkat a közösségi irányelvek betartásával használja. A Galéria Savariát nemcsak a tartalma teszi színvonalassá, hanem közösségünk is hozzájárul ehhez.

Kapcsolódó irányelvek

Vásárlói irányelvek

Annak érdekében, hogy a Galéria Savarián a felhasználók bizalommal kössenek üzletet egymással, azokat az eladókat, akik online piacterünkön szeretnének értékesíteni meghatározott irányelvek követésére kérjük. Tudjon meg többet az eladókra vonatkozó irányelvekről.

Ha kérdése van egy termékkel kapcsolatban, az Üzenetközponton keresztül üzenetet írhat az eladónak. A Galéria Savarián megvásárolt termékről értékelést írhat, amellyel az eladó teljesítményét is minősítheti. Ha problémába ütközik egy adásvétel lebonyolítása során és az eladóval nem sikerül megnyugtatóan rendezni az ügyet, ügyfélszolgálatunk segítségét kérheti.

A vásárlói irányelvekben lefektettük azokat a pontokat, amelyek lehetővé teszik online piacterünk hatékony és biztonságos működését.

Általános szabályok

 • Nem használhatja a Galéria Savariát valótlan, hiányos adatokkal
 • Figyelmesen olvassa el a termék ismertetőjét, szállításra, fizetésre vonatkozó információkat, illetve tekintse meg a mellékelt termékképeket vásárlás előtt.
  A legtöbb vásárlás során felmerülő probléma félreértésből adódik az eladó és a vásárló között. Ha bizonytalan, még vásárlás előtt kérdezzen az eladótól.
  Csak abban az esetben vásároljon, ha elfogadja az eladó által közzétett feltételeket.
 • Nem kérheti az eladót arra, hogy a Galéria Savaria piacterén kívül kössék meg az üzletet

Vásárlásra, tranzakció lebonyolítására vonatkozó szabályok

 • Csak abban az esetben vásároljon, illetve licitáljon, ha valóban meg akarja vásárolni a terméket
 • Nem támaszthat elfogadhatatlan és ésszerűtlen feltételeket az eladóval szemben.
  Amikor megvásárol egy terméket elfogadja, hogy az eladó a leírásnak, valamint a közölt információknak megfelelően adja át a terméket.
  Elfogadjuk, hogy előfordulhatnak különleges esetek és a körülmények arra kényszerítik, hogy ésszerű kéréssel forduljon az eladóhoz.
  Ugyanakkor elfogadhatatlan és ésszerűtlen kéréseket, feltételeket nem szabhat, továbbá nem engedélyezzük, hogy negatív vagy semleges értékeléssel félemlítse meg az eladót.

Például nem engedélyezett:

 • Olyan szállítási vagy fizetési feltételek elfogadására kérni az eladót, amelyeket nem jelölt meg a hirdetésben
 • Olyan feltételt szabni, amely nem szerepel a hirdetésben
 • Nem adhat le valótlan értékelést
  Az értékelési rendszer egy hasznos eszköz, amely lehetővé teszi, hogy megossza véleményét az adásvétellel kapcsolatban. Arra kérjük felhasználóinkat, hogy olyan értékeléseket tegyenek közzé, amelyek a valóságnak megfelelnek és hasznosak a Galéria Savaria közösségének.

Nem engedélyezett:

 • Olyan értékelést leadni, amely trágár, obszcén vagy másokat sértő kifejezést tartalmaz
 • Semleges vagy negatív értékeléssel fenyegetni vagy illetni a felhasználót azért, mert az eladó nem teljesített olyan kérést, amelyet eredetileg nem vállalt a hirdetésben
 • Bosszúból negatív vagy semleges értékelést adni. Ha jogtalan értékelést kapott, kérjük jelezze ügyfélszolgálatunknak
 • Jogtalanul negatív vagy semleges értékelést adni azért, hogy szándékosan lerontsa az eladó értékelési mutatóit
  Ha úgy gondolja, hogy egy felhasználó szabálysértést követett el, kérjük jelezze ügyfélszolgálatunknak
 • Negatív vagy semleges értékelést adni a felhasználónak úgy, hogy közben az értékelést adó fél akadályozta a tranzakció bonyolítását
Irányelvek A-Z

A Galéria Savaria irányelvei megszabják online piacterünk működésének irányát és olyan elvi alapokat fektetnek le, amelyeket fontosnak tartunk kiemelni oldalunk használatát és működését illetően. Néhány irányelv gyakorlati példákon keresztül ad útmutatást azokra az esetekre, amelyekkel egy felhasználó találkozhat online piacterünk használata során.

Az irányelvek betekintést engednek a Galéria Savaria szellemiségébe, ezek betartásával a felhasználó elkerülheti online piacterünk szabályainak megsértését.

Az alábbiakban megtalálja valamennyi irányelvünket: