Szecessziós tálalószekrények – August Ungethüm (Bécs)


320.000 HUF 870.55 USD

Személyes átvétel
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. január 23.
Termékkód: 5178639
Megtekintések: 869
Megfigyelők: 5
Eladó adatai

gabor73 (9)  
Győr-Moson-Sopron megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban5 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: 2024. április 20.
Regisztráció: 2011. július 23.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Kor:1900-1949
Stílus:szecesszió
Állapot:korának megfelelő
Eredetiség:eredeti

Eladásra kínálok két szecessziós tálalószekrényt August Ungethüm bécsi műhelyéből. A 20. század fordulójának egyik legjelentősebb bútorasztalos vállalkozása olyan művészek bútorait kivitelezte a császárvárosban mint Josef Maria Olbrich vagy Koloman Moser, de a luxusbútorokon kívül a polgárság lakberendezési igényeit is igyekezett kielégíteni. A századfordulós bútorok nagy részét maga a tulajdonos tervezte, aki Otto Wagner és Josef Hoffmann tanítványa volt. Bútoraikat egy kis plakettel jelölték (védjegy), ahogy a kulcsok fején is olvasható a cég megnevezése.

Mindezek után nem lehet csodálkozni azon, hogy miért ilyan magas színvonalon kivitelezettek a faragások (a képek kedvésbé adják vissza a levelek rendkívüli részletgazdagságát), az üveges ajtók és az egyedi nagyméretű rézből készült veretek. Szakítva a historizáló bútorok uniformizált márványlapos megoldásaival, itt lazac- és meggybordó kerámialapok (Villeroy & Boch) kölcsönöznek a szekrényeknek egyediséget. Minden szépsége ellenére a bútor kiválóan pakolható, a diszítés nem megy a használhatóság rovására.

A szekrények anyaga tölgy (részben furnérozott fenyő), a pácolás vöröses barna színű, a tükrös ajtók mögött bordó. Mindkét szekrény állapota megkímélt, de a kis tálalónak hiányzik a lábazati része (vélhetően 10-11 cm magas), ezt pótolni érdemes. A fiókok és ajtók könnyen járnak, a zárak működnek, a szekrényekhez számos kulcs áll rendelkezésre.

A tálalószekrényekhez minden bizonnyal asztal és szék is tartozott, utóbbiból sajnos csak kettő áll rendelkezésre, ezt is benne van a vételárban.

Nagy tálaló: 230 cm széles, 206 cm magas (alsó elem 91 cm), 70 cm mély

Kis tálaló: 110 cm széles, 181 cm magas (alsó elem 80 cm) a lábazat nélkül, 50 cm mély

Fizetési opciók

Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételFertőrákos
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még