Bronz kelra triskelion amulett


7.500 HUF 20.47 USD

Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. augusztus 12.
Termékkód: 4457238
Megtekintések: 285
Megfigyelők: 0
Eladó adatai

Bonitaa (764)    
Somogy megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 96%-ban8 óra alatt
Pozitív értékelések: 99.31%
Utolsó belépés: Tegnap, 16:51
Regisztráció: 2014. december 02.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Terméktípus:nyaklánc, függő

Triskelion

Az ókori görög világban széles körben elterjedt szimbólum volt a triskele, trinacria vagy triskelion, mely görögül "háromlábú"-t jelent. Ma minden olyan szimbólumot így nevezünk, aminek egy háromágú spirál, vagy három begörbített láb képezi az alapját. Egyik változatában a szimbólum csak a három lábból áll, másik változatában középen egy gorgó-fejet vagy konkrétan Medúza fejét találjuk. A szimbólum több változatát számos leleten találták meg amfóráktól kezdve pénzérméken át hajók oldaláig, Mükénétől Szicílián át a mai Törökország területéig.Egy kisajátított, mára újra divatos motívum

A kelta spirális triskelét már az írországi Newgrange őskori építményénél megtaláljuk, a kelta keresztény korszakban pedig a szentháromság szimbólumává is vált. De nem kerülte el a negatív felhasználást sem: sok más szimbólum mellett a náci Németország is kisajátította magának, amikor az SS egyik belga hadtestének zászlajánszerepeltette a triskele egy változatát.

Szerencsére ma már újra pozitív képben jelenik meg a triskele. Bretagne-ban az 1970-es években lett újra divatos, méghozzá meglepő módon: Alan Stivell breton hárfaművész hordott rendszeresen triskele-nyakláncot. A hetvenes évek óta egyre népszerűbb lett a kelta múltú országokban a kulturális kapcsolat kihangsúlyozása, így Bretagne-ban és Írországban is gyakran tűnik fel ékszereken, pólókon, turisztikai kiadványokon, vagy tetoválásokon.


Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Postázás750 HUF

Mások ezeket keresték még