1O222 Múlt századi Montaigu-i Boldogasszony-bazilika üvegbetétes belga réz ékszertartó szelence


24.000 HUF 65.29 USD

Garancia: 1 év  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. december 09.
Termékkód: 5257885
Megtekintések: 80
Megfigyelők: 1
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

antikvitasok (3019)    
BUDAPEST

Hitelesített felhasználó

Gyorsan válaszol az üzenetekre
Pozitív értékelések: 99.84%
Utolsó belépés: Tegnap, 20:36
Regisztráció: 2013. március 05.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek

Három pici lábon álló, réz keretes, csiszolt üveg betétes kis méretű szelence, gyűrűtartó, ékszertartó az 1800-as évek végéről. Tetején csiszolt üveglap alatt korabeli színezett kép, fotográfia, épületábrázolás látható. Belseje párnázott. Feliratok: MONTAIGU - L'EGLISE

Szélesség: 5.5 cm

Hosszúság: 5.5 cm

Magasság: 5 cm

Súly: 0.07 kg

Montaigu-i Boldogasszony-bazilika

Montaigu-i Boldogasszony-bazilika

A Montaigu-i Boldogasszony bazilika című cikk szemléltető képe

A Notre-Dame-bazilika Montaiguban

Bemutatás

helyi név Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel

Imádat katolikus

Kedves bazilika templom

Melléklet Mechelen-Brüsszeli érsekség

Az építkezés kezdete 17. század _

Építészmérnök Vencel Cobergher

uralkodó stílus Barokk

Weboldal www.scherpenheuvel.be

Földrajz

Ország Belgium zászlaja Belgium

Vidék Flamand Brabant

Város Montague-Zichem

Elérhetőségeit 50° 58′ 49″ észak, 4° 58′ 42″ kelet

Földrajzi elhelyezkedés a térképen: Belgium

(Lásd a helyet a térképen: Belgium)Montaigu-i Boldogasszony-bazilika

(Lásd a helyet a térképen: Belgium)

(Lásd a helyet a térképen: Flamand Brabant)

szerkeszteni Tekintse meg a modell dokumentációját

A Montaigu Miasszonyunk-bazilika ( hollandul : basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel ) egy katolikus vallási épület, amely Montaigu településen található, Montaigu -Zichem településen , a flamand Brabantban .

Mária -kultusz alakult ki a középkorban egy tölgyfában álló Szűz Mária- szobor körül , majd egy szerény kápolnában; A 17. század elején a jelenlegi barokk stílusú templom váltotta fel, 1627- ben szentelték fel , majd 1922- ben emelték kisbazilikává . A szentély nagyon népszerű Mária zarándokhely .

Történelem

Eredete: Mária istentisztelet és zarándoklat

A Mária-kultusz a Mont Acute-on, egy kis meredek dombon ( hollandul Scherpen heuvel ) szerveződött Zichem és Diest bárósága között : a domb tetején egy kis Szűz Mária szobrot rögzítettek egy tölgyfához , amelynek kereszt megjelenése ; a látogatásoktól a körmenetekig kultusz alakult ki az évek során, amelyet különféle történetek gyarapítottak, különösen a pásztoré, akit a szobrot sajátítani akarva a földhöz szegezték, mígnem gazdája aggódni kezdett, és nekilátott a kutatásnak: csak a szobor visszahelyezése az eredeti helyére a fán, ahol a pásztor kiszabadult.

Főiskolai templom építése

1602- ben a szobrot eltávolították a tölgyről, és egy közeli kis fakápolnában helyezték el; a kápolna túl kicsinek bizonyul, és helyére egy kis kőépület épül, amelynek első kövét rakják 1603. július 13írta Frédéric de Bergh Albert és Izabella főhercegek nevében. A főhercegek első zarándokútjukat Montaiguba teszik 1603. november 20 ; ez a zarándoklat májusban vagy júniusban évessé válik, és egy novena kilenc napján tart.

Montaigu kultuszát 1604- ben Matthias Hovius mecheleni érsek hagyta jóvá , miután Philippe Numanra, Brüsszel város titkárára bízta a hivatalos vizsgálatot ; Numan 1604-ben adta ki Brüsszelben, Rutger Velpius-szal kutatásának eredményét, a Montaigu Szűzanya közbenjárásának tulajdonított csodagyűjteményt, hollandul: Historie van de miraculen die onlancx in grooten detale ghebeurt zyn door de intercessie ende voorbidden van die Heylighe Maget Marie ope en plaatse genoemt Scherpenheuvel és spanyolul:Historia de los milagros que en Nuestra Señora de Monteagudo cerca de Sichen en el ducado de Brabante, nuestro Señor ha sido servido de orbrar . Justus Lipsius 1605-ben adott egy latin változatot Diva Virgo Apricollis nova ejus beneficia et admiranda in ordinem selecta címmel , amelyet Jan Moretus adott ki Antwerpenben ; a mű vitát váltott ki a protestáns tudósokkal: George Thompson, a St Andrews-i Egyetem professzora 1606-ban Londonban Vindex veritatis címmel cáfolatot adott ki róla. Adversus Justum Lipsium libri duo ... Posterior Sichemiensis id est idoli Apriscollis et deae ligneae miracula convellit .

Albert és Izabella főhercegek bejelentik a 1607. április 28döntésüket egy nagy templom építéséről; az első követ ők teszik rá 1609. július 25 . Jacobus Boonen mecheleni érsek szentelte fel1627 júniusában, miközben a harangtorony még befejezetlen volt. Kollégiumi egyházként való vezetését Ypres Josse Bouckaert püspöke az oratóriumok rendjének papjairabízta ; kolostort építenek a templom mögé, hosszú folyosóval összekötve a két épületet.

A történelem viszontagságai

Montaigu továbbra is nagyon népszerű zarándokhely maradt . Az oratoriánusok addig vigyáztak a szentélyre, amíg a Francia Köztársaság el nem csatolta az osztrák Hollandiát, és elnyomta az összes kolostort; a templom ekkor visszanyeri plébániatemplomi státuszt 5 . A francia csapatok 1797-es és azt követő megszállását követő zavargások során a városnak sok kárt kellett szenvednie; az egyházat kiszolgáló és zarándokokat fogadó oratóriumokat elűzték, a templomot kifosztották.

A kultusz a Montaigu Szűz szobrának 1872- ben megtartott koronázási ceremóniáján ünnepélyesen újjáalakult .

Felemelés a minor bazilika címére

1922- ben a templom elnyerte a Kisbazilika címet ; azóta is az egyik legfrekventáltabb mária zarándokhely Belgiumban. Az év legfontosabb napja a halottak napját követő vasárnap , november 2. A Notre-Dame de Montaigu szobrát körmenetben viszik a szentély körül és a temetőben , ahol a hívek gyertyát gyújtottak a sírokon.

2011. február 2-án XVI. Benedek pápa Arany Rózsát ajánlott fel a bazilikának; ugyanazon év május 15-én mutatta be Giacinto Berloco apostoli nuncius .

Forrás: wikipédia

Garanciális feltételek

Garancia: 1 év  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
Postai utánvétel

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest IX.
MPL - csomagautomata1650 HUF
MPL - házhozszállítás1800 HUF
PostaPont1650 HUF

Mások ezeket keresték még