Eladó Szentgyörgyi Kornél: Virágcsendélet című olajvászon, Képcsarnokos festménye


94.999 HUF 259.36 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. május 21.
Termékkód: 4323271
Megtekintések: 278
Megfigyelők: 3
Ajánlatok: 4 ajánlat
Eladó adatai

baksi (145)  
Pest megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 50%-ban11 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 11:36
Regisztráció: 2011. június 11.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre örökös pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Művész:Szentgyörgyi Kornél (1916-2006)
Téma:csendélet
Technika:olaj
Stílus:impresszionizmus
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:nagy (80 cm-től)
Szignó:szignózott
Állapot:hibátlan
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Eladó Szentgyörgyi Kornél: Virágcsendélet című olajvászon, Képcsarnokos festménye

Eladó Szentgyörgyi Kornél/Virágcsendélet című olajvászon festménye. Mérete 60*80 cm. Szignózott jelzés: jobbra lent. Azonnal falra akasztható, szobai állapotú, hibátlan darab. A festmény 1960-ban készült. Képcsarnokos. A fotókon a keret, csak illusztráció, az nem része az eladásnak.

Szentgyörgyi Kornél (Budapest, 1916. október 30. – Budapest, 2006. szeptember25.) Kossuth- ésMunkácsy-díjas magyar festőművész.

Szentgyörgyi (Bzdnek) Gyula Tamás (1885–1944) és Major Mária (1887–1956) fia.1935-41 között tanulmányokat folytatott a Magyar Képzőművészeti Főiskolán, mesterei Karlovszky Bertalan és Szőnyi István voltak. Római ösztöndíjas időszakában, 1942-benRómában, a Cinecittàhoz tartozó főiskolán díszlettervezést tanult. 1948–52-ben a csepeliképzőművészeti szabadiskolát vezette. 1952–56-ban tagja volt a Honvéd Képzőművészeti Stúdiónak. 1938-tól kiállító művész, történelmi képeivel és életképeivel vált ismertté. Az1950-es években a munkáséletet és a katonaéletet ábrázoló szocreál stílusban festett képei megfeleltek a hivatalos művészeti irányzatnak. Imre Istvánnal közösen festett Almaszedőkcímű képét 1953-ban Kossuth-díjjal jutalmazták. 1982: Accademia Italia aranyérem; Arany Kentaur Díj, Olaszo. 1942: Centro Sperimentale di Cinematografia (a Cinecittához tartozó filmfőiskola).

Az 1960-as években eltávolodott a szocreál stílustól, a látványelemek absztrahálásával eljutott a konstruktív, dekoratív táj- és csendélet kompozíciókig, majd a teljes absztrakcióig. Életének végső alkotó időszakában ritmikus szín- és formakompozíciókat festett. A Fészek Művészklub tiszteletbeli tagja volt.

Műveit a Magyar Nemzeti Galériában, a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Szolnoki Képtárban, a Várpalotai Múzeumban, a szlovákiai Dunaszerdahelyi Galériában, a lengyelországi Słupsk Múzeumban, valamint hazai és külföldi magángyűjteményekben őrzik. Sok munkája sikeresen szerepelt a párizsi L'Hotel Drouot festményaukcióin. Sokoldalú művész, a grafikák, tájképek, csendéletek mellett készített monumentális műveket és üvegablakokat is.


Eredetiségére örök pénzvisszafizetési garanciát vállalok!

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételBudapest III.
Postázás3500 HUF

Mások ezeket keresték még