FK/223 - Ritkaság! K.L. szignóval, Kékesi Lászlónak tulajdonítva – Vitorlások


90.000 HUF 245.45 USD

Garancia: 7 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. augusztus 06.
Termékkód: 4376715
Megtekintések: 468
Megfigyelők: 3
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

Hellboy1 (1428)  
Békés megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 93%-ban3 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 07:03
Regisztráció: 2019. augusztus 03.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó ismeretlenként jelölte meg az alkotás eredetiségét. Ha a hirdetésben művész neve olvasható, kérjük vegye figyelembe, hogy az eladó nem garantálja, hogy az alkotás a megnevezett művész munkája.
Téma:tenger
Technika:olaj
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Szignó:szignózott
Állapot:korának megfelelő
Eredetiség:ismeretlen

Eladásra kínálom ezt a gyönyörű, hajós festményt, K.L. szignóval (vélhetően Kékesi László). A festmény a festő szülővárosából, Szarvasról származik. Igazi ritkaság, mert a művész kevés festményt festett, hiszen pályájának elején templomi freskókat festett zömében, szerintem ez valamely freskóhoz készült tanulmányképpen. Szépen, részletesen kidolgozott, klasszikus stílusban festett kép. Ahogyan lentebb az életpályában is olvasható a későbbiekben metszeteket, rézkarcot, illetve bélyegeket tervezett. Az olaj/vászon festmény 1946-ra datált. Szignó jobbra lent található. A kép díszesszélű, aranyozott keretben van, ékelt rámával, azonnal falra akasztható állapotban.

Téma: tengeri

Technika: olaj

Hordozó: vászon

Kora: 1946.

Szignó: van (jobbra lent)

Keret: díszesszélű, aranyozott keret

Méret: 32 x 63,5 cm (keret nélkül), 40 x 71,5 cm (kerettel)

Állapot: azonnal falra akasztható állapotban

A postázás a vevő igényével egyeztetve a mindenkor aktuális díjak szerint történik, kizárólag előre utalást követően, gondosan csomagolva.

Kérem, amennyiben van még kérdése a termékről, akkor lehetőleg annak megvásárlása előtt és ne utána kérdezzen.

Amennyiben komolyan érdekli az alkotás, kérem bátran tegyen ajánlatot!

Kérem tekintse meg a többi termékemet is. Köszönöm!

Néhány gondolat a művészről:

Kékesi László (Szarvas, 1919. szeptember 17. – Budapest, 1993. április 18.) magyar grafikusművész. 1919. szeptember 17-én született Szarvason. Elemi és középiskoláját Szarvason, Pécelen, illetve Sárospatakon végezte. 1939-ben került a budapesti Iparművészeti Főiskolára, díszítő-festő szakon 1942-ben szerzett diplomát. Tanárai Haranghy Jenő, Domanovszky Endre és Stein János voltak. A főiskola elvégzése után az egyházművészet terén alkotott. Freskói, scraffitói, olajfestményei 36 magyarországi templombelsőt és középületet díszítenek. Többek között Hatvan, Szentes, Simontornya, Acsalag, Kisnána, Győrszentmárton (Pannonhalma) és Szécsény templomai általa újultak meg. 1945 után az alkalmazott grafika területén mélyítette el rajztudását, finomította, csiszolta kifejezőkészségét. 1956-tól 1980-ig, nyugdíjazásának évéig, a Pénzjegynyomda művészeti osztályának dolgozója, ahol a kisgrafika terén igazolta művészi rátermettségét. 1960-tól kapcsolódott be a hazai és külföldi bélyegtervezés műfajába. 258 magyar és közel 500 külföldi bélyeg megálmodója, tervezője. Három alkalommal (1963, 1965, 1966) nyerte el az év legszebb sport képzőművészeti alkotásáért és az év legszebb sportbélyegéért járó Ezüst gerely-díjat. 1989-ben Az év legszebb bélyege kitüntető címet kapta a tervei alapján készült – Az aradi vértanúk emlékére – elnevezésű bélyegblokk. Nemzetközileg ismert és elismert ex libris tervező volt. Kedvelt technikája a linómetszet és a rézkarc. Számos külföldi kiállításon (Lipcse, Párizs, Krakkó, Hamburg stb.) szerepeltek munkái. Könyvillusztrációit leginkább a mini-könyvek kedvelői ismerik: Brodarics históriája a mohácsi vészről, Heltay Gáspár Száz fabula, Ponciánus császár históriája, Zrínyi Miklós Szigeti veszedelme, Bornemissza Péter Ördögi kísértetekről szóló története a keze alatt képekben elevenedtek meg. Kékesi, ha kikapcsolódott, ex libriseket tervezett, linót metszett. A freskófestészettől küzdötte le magát a béíyegig - mondogatta tréfásan. Könnyedén, simán oldotta meg a téma esszenciális lényegét. 1993-ban halt meg Budapesten. 1991-ben Szarvas város önkormányzatától Pro urbe kitüntetést kapott.

Garanciális feltételek

Garancia: 7 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz
PayPal  

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételGyula
Egyéb2000 - 4000 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még