Eladó Doór Ferenc: Virágcsendélet című olajvászon, Képcsarnokos festménye


89.999 HUF 245.44 USD

Garancia: örökös  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. július 17.
Termékkód: 4416846
Megtekintések: 249
Megfigyelők: 3
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

baksi (145)  
Pest megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 50%-ban11 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 13:23
Regisztráció: 2011. június 11.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre örökös pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Művész:Doór Ferenc
Téma:csendélet
Technika:olaj
Stílus:impresszionizmus
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:nagy (80 cm-től)
Szignó:szignózott
Állapot:hibátlan
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Eladó Doór Ferenc / Virágcsendélet című olajvászon festménye. Mérete 80*60 cm, szignózott jelzés: balra fent. Hátoldalán Képcsarnokos vignettával. 1959-ben készült. Azonnal falra akasztható, szobai állapotú darab. A fotón a blondel keret csak illusztráció, nem része az eladásnak.

Doór Ferenc (Petrilla, 1918 - 2015., Szentendre): magyar festő-grafikus, „A Duna és Szentendre szerelmese. 1918. június 14-én született Erdélyben, a Hunyad megyei Petrillán. 1938-1941 között a Képzőművészeti Főiskolán Szőnyi István tanítványa, később tanársegédje volt. A háborút követően három év szibériai hadifogság következett, majd szabadulása után bekapcsolódott a művészeti élet vérkeringésébe, 1957-ben a Művészeti Alap és a Képzőművészeti Szövetség tagja lett.

Számos kiállítása volt Magyarországon és külföldön, évtizedeken keresztül dolgozott Szentendrén és az alkotóházak alkotói közösségében Szigligeten, Kecskeméten, Hódmezővásárhelyen és Mártélyon. A nagybányai festészet tanulságait folytató festészetében a természeti témák és emberalakok gazdag színvilággal, összefogott formálással, kiegyensúlyozott kompozícióban jelennek meg. Olaj- és vízfestményei anyagszerűek, fő kifejezési elemük a szín és a fény.

Munkásságáról maga így írt: “munkámmal igyekeztem hűen követni művészeti elképzeléseimet – megörökíteni a mindennapok életképeiben rejlő szépséget -, emberi sorsok apró örömét és bánatát, korunkat s a változást, egy-egy táj jellegzetes időtlen hangulatát”.

A nagybányai festőiskolai hagyományokon alapuló festészetében természeti és emberalakos témákat dolgozott fel élénk színekkel, erős fény-árnyék kontraszttal. Olaj- és vízfestményein a fény és colorit a meghatározó kifejezőeszközök.

Ahogyan magáról vallja: „munkámmal igyekeztem hűen követni művészeti elképzeléseimet – megörökíteni a mindennapok életképeiben rejlő szépséget -, emberi sorsok apró örömét és bánatát, korunkat s a változást, egy-egy táj jellegzetes időtlen hangulatát”.

Doór Ferenc 2011-ben a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült.

Művek közgyűjteményekben:

Déri Múzeum, Debrecen
Magyar Nemzeti Galéria, Budapest
Sárospataki Múzeum, Sárospatak
Gabrovo
Plovdiv
Szozopol (BG).

Eredetiségére örök pénzvisszafizetési garanciát vállalok!

Garanciális feltételek

Garancia: örökös  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételEsztergom
Postázás3500 HUF

Mások ezeket keresték még