FK/274 - Sashegyi Kálmán – Falurészlet


65.000 HUF 176.83 USD

Garancia: 30 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. július 10.
Termékkód: 4633301
Megtekintések: 234
Megfigyelők: 0
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

Hellboy1 (1426)  
Békés megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 94%-ban3 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 18:38
Regisztráció: 2019. augusztus 03.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 30 nap pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:utcakép
Technika:olaj
Hordozó:karton
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Szignó:szignózott
Állapot:korának megfelelő
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Eladásra kínálom V. Sashegyi Kálmán (1886-1940) festőművész - Falurészlet című olaj/karton festményét. Nagybányai festőhöz méltó, hangulatos, szép festmény. Az alkotás az 1920-as évek körül készülhetett. A karton jobb alsó részén idegen festék nyoma, a keret egy matt, rózsaarany színre fújt szalagkeret. A művész jelzése a kép jobb alsó sarkában szerepel. Azonnal falra akasztható állapotban.

Téma: épületek/életkép

Technika: olaj

Hordozó: karton

Kora: 1920-as évek körül

Szignó: van (jobbra lent)

Keret: matt rózsa arannyal fújt szalagkeret

Méret: 39,5 x 49,5 cm (keret nélkül), 50,5 x 60,5 cm (kerettel)

Állapot: korának megfelelő

A postázás a vevő igényével egyeztetve a mindenkor aktuális díjak szerint történik, kizárólag előre utalást követően, gondosan csomagolva.

Kérem, hogyha még van kérdése a termékről, akkor lehetőleg annak megvásárlása előtt és ne utána kérdezzen.

Kérem tekintse meg a többi termékemet is. Köszönöm!

Pár gondolat a művészről:

Sashegyi Kálmán, 1886-ban Jászkiséren született. Középiskolai tanulmányai után a festészeti tanulmányait nagybányai művésztelepen kezdte, majd Hegedűs László lett a mestere. 1911-1912-ben rendezett jubiláris kiállításon tűnt fel először a Művészházban és a Nemzeti Szalonban. A művészről viszonylag keveset tudni. A neve előtt szereplő V betű az nem a sok helyen rosszul szereplő Vitéz rövidítése, mert azt csak adományozás útján szerezhette volna, amit biztosan nem birtokolt. A V. betű valójában a „Vodicai” jelzőt takarja, amely „vizecskét” jelent, egyébként a Baja közelében található Mária kegyhely. Hogy hogyan kapcsolódik a művész nevéhez, azt nem tudni, de több korabeli kiállítási katalógusban is így szerepelt a neve. Kedvenc festői témái, csendélet, tájkép, életkép, portré és enteriőr is megtalálható. Több tárlaton is szerepelt és az akkori kritika azon festők közé sorolta őt, aki „a tehetségesebbek közül való, akinek a munkája alkalmas arra, hogy megállítsa a figyelmes szemlélőt.” Alkotói pályája olyan időszakra esett, a századforduló és a XX. század első évtizedeiben, mikor több stílusirányzat is jelen volt egymással párhuzamosan Európában és Magyarországon is. Vonzódott az impresszionista irány felé, nyilván nagybányai tartózkodása is hatással volt rá. Bár ismert festményei közelebb állnak a realisztikusabb, naturalisztikusabb ábrázolási módhoz, felfedezhetjük bennük az impresszionisztikus jegyeket is. 1940-ben hunyt el.

Garanciális feltételek

Garancia: 30 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
A feldolgozási idő megmutatja, hogy az eladónak a fizetéstől számítva mennyi időre van szüksége a tárgy becsomagolásához és feladásához. Ez alapján tájékozódhat a vevő, hogy a fizetést követően mikor várhatja a csomag feladását.
Személyes átvételGyula
Egyéb2500 - 3500 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még