FK/301 - Burnett jelzéssel - Párizsi utcakép – reprodukció


95.000 HUF 263.72 USD

Garancia: 7 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. július 17.
Termékkód: 4654843
Megtekintések: 263
Megfigyelők: 3
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

Hellboy1 (1430)  
Békés megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 93%-ban3 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Ma, 06:47
Regisztráció: 2019. augusztus 03.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó ismeretlenként jelölte meg az alkotás eredetiségét. Ha a hirdetésben művész neve olvasható, kérjük vegye figyelembe, hogy az eladó nem garantálja, hogy az alkotás a megnevezett művész munkája.
Téma:utcakép
Technika:olaj
Stílus:impresszionizmus
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:közepes (80 cm-ig)
Szignó:szignózott
Állapot:korának megfelelő
Eredetiség:ismeretlen

Eladásra kínálom a képeken látható Burnett jelzéssel ellátott olaj/vászon festményt. Amikor megprobáltam utánajárni annak, hogy ki lehet a festő, csupa titokzatosságba futottam bele. Kiderült, hogy a Burnett, vagy C. Burnett jelzés egy Angliában 1856-ban született Franciaországban hosszabb ideig élő és Amerikában 1935-ben elhunyt Caroline Burnett-ről van szó. Amerika, Anglia és Franciaország is magáénak tudja a művészt és művészetét. A születésének és halálának időpontjára is sok dátumot lehet olvasni, de szerintem a téma legnagyobb szakértőjének (a Caroline Burnett facebook oldal adminja) az információja a leghitelesebb. Egyéb érdekességet majd még lentebb írok. Szóval, ez a festmény nem eredeti (az eredeti ára 2-3.000 USD környékén jár és legtöbbször csak aukciókon tűnik fel), hanem egy reprodukció. Nem kínai, nem tajvani, nem mexikói másolat, hanem a WNE (Western New England) University (Művészeti és Tudományos Egyetem), galériájának azonosító számával ellátott példánya (H0293L) (erre utal a keret hátulján lévő címke is). Ahogy szétnéztem a hazai kínálatban, több százezer forintért kínált darabokat is láttam, de eredeti példányból fele annyi van, mint fehér hollóból.

Az impresszionista stílusú kép látványos utcaképpel, nagyon szép színekkel került a vászonra. Aranyozott, minimálisan szépséghibás blondel keretben, azonnal falra akasztható állapotban van.

Téma: utcakép

Technika: olaj

Hordozó: vászon

Kora: XX. század második fele

Szignó: van ( jobbra lent)

Keret: aranyozott blondelkeret (minimális szépséghibával)

Méret: 41 x 50,5 cm (keret nélkül), 54 x 64,5 cm (kerettel)

Állapot: azonnal falra akasztható állapotban

A postázás a vevő igényével egyeztetve a mindenkor aktuális díjak szerint történik, kizárólag előre utalást követően, gondosan csomagolva.

Kérem, amennyiben van még kérdése a termékről, akkor lehetőleg annak megvásárlása előtt és ne utána kérdezzen.

Kérem tekintse meg a többi termékemet is. Köszönöm!

Egy kis érdekesség:

„A Burnett festmények rejtélye:

Egy 2012. szeptemberi cikk megjelenése óta Caroline Burnett festményeit világméretű elismerés övezi, néhányat kisebb vagyonért adnak el. Egy tipikus párizsi jelenet - a Moulin Rouge, egy piac, az Eiffel-torony, Champs Elysee... mindet Burnett írta alá. Ami egy kérdésként indult, hogy 'ki az a Burnett? ' indított el egy vitát, amely évek óta tart és még mindig tombol. A világ minden táján, jótékonysági üzletekben, árveréseken, utcasarkokon, művészeti galériákban, online, magángyűjteményekben... egy Burnett aláírásba botolhatunk bele. Az emberek Burnett képet találtak a padláson, beszerezték a gyűjteményükbe, a nagyszülőktől örökölték, állítólag közvetlenül tőle vásárolták a festményt és minden festményt különböző áron vásároltak, néhány fonttól a több ezer dollárig. A festmények hasonlósága a francia utcai színtér témája és az emberek láthatatlan, meghatározhatatlan arca volt. Az aláírt név mindig Burnett, a festmény bal vagy jobb alsó részén található. Vagy piros vagy barna színben, mindig nagybetűvel, egy-két T-vel, néha pedig Burnett név előtt kezdőbetűvel. Ez a pont váltotta ki a legtöbb vitát, hogy Burnett, vagy sem a festője. Világszerte hozzászólások születtek a Christie's árverezőitől a műkereskedőkig, a jótékonysági bolt dolgozóktól a gyűjtőkig, rengeteg történettel tarkítva, amelyek mindegyike a képzeletből fakad. Sok feltételezés volt a művész utóneveinek kapcsán is. Ezek közül a legnépszerűbbek Caroline, Carolyn, Will, Charles, Jan és Mileu voltak. E művész festményeinek feltételezett dátumai az 1940-es évektől az 1990-es évekig terjedtek. Az emberek azon elmélkedtek, hogy egyes festmények ugyanolyannak tűnnek, de mindegyik pozíciója csak néhány méterre tér el egymástól. Az egyik pletyka szerint a festményeket egy mexikói boltban dobták a piacra és azért nevezték el így, mert a tulajdonos azt mondta, ha az emberek rájönnek, ki festette őket, elégetik, így a 'Burnett' név. Egy másik szerint a futószalag Kínában volt. Mások szerint a kezdő művészek lemásolták a festményeket és aláírásokat, vagy hogy az új és kezdő művészek Párizsba mennek, lefestik a jeleneteket Burnett aláírással, majd eladják őket - egy árverező megjegyzi, hogy ezek még mindig 250 dollárt érnek és jó keret, a hamis aláírás ellenére. Vagy hogy az utcai művészek készítik ezeket a festményeket ‘en massze’. Népszerű az elmélet, hogy két művész volt, férj és feleség. Ron és Carolyn Burnett arról híresek, hogy hasonló jeleneteket festettek hasonló aláírásokkal.

Mi az igazság? Valójában a művész, Caroline Burnett volt az, aki túlélte a mítoszokat, és legendává vált. Párizsban élt és festett egy amerikai művész, aki az Amerikai Art - Who's Who of American Art-ban szerepel. A médiuma olaj volt és mindig a festményei jobb alsó részén BURNETT-el írta alá. A tizenkilencedik század harmadik negyedében festett, az őt körülvevő jelenetek ihlették. A Moulin Rouge festményét 1971-ben 1000 dollárért vásárolták meg, de festményeit világszerte jelentős összegért vásárolták és adták el. Bár a művészvilág különböző hangjai és festménygyűjtői kifejezték lelkesedésüket munkássága iránt, az egyén az, aki leginkább kommentálta élvezetét élénk jeleneteinek és ábrázolásainak szeretetét. A művészet szépsége valóban a szemlélő szemében van, Burnett munkáit pedig úgy tűnik, az egész világon imádják.”

Amire érdemes figyelni, ha valódi Caroline Burnett festményt akar vásárolni:

Az ablakokon pöttyök vannak, mintegy védjegyként,

Burnett aláírás tiszta, rendezett, precíz, a végén lévő 2 T egyforma és nem írott T,

a festmény széleinek festékesnek, festékfröccsenésesnek kell lennie, semmiképpen nem lehet „szabályos”, vonalszerű,

a legtöbb hamisítvány Mexikóból, Kínából, Tajvanról kerül elő,

fehérben sohasem írt alá, fekete, vagy sötétbarna aláírás a jellemző,

az esetek nagy százalékában a kép bal alsó részén írt alá, de jobbra lent is volt példa,

gyakran festette magát és férjét a képeire, fehér blúzt, narancssárga szoknyát viselve, alakja magas és karcsú, jól öltözött,

a valódiságát legfőképpen az aláírásáról és a vászon hátoldaláról tudják megmondani azon kevesek, akik valóban értenek hozzá.

Garanciális feltételek

Garancia: 7 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
Személyes átvétel Gyula
Egyéb 2500 - 3500 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még