FK/315 - Zórád Géza – Délutáni beszélgetők


150.000 HUF 409.87 USD

Garancia: 30 nap  
Termék információk
Feltöltés ideje: 2023. július 19.
Termékkód: 4666692
Megtekintések: 262
Megfigyelők: 1
Ajánlatok: 0 ajánlat
Eladó adatai

Hellboy1 (1430)  
Békés megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 93%-ban3 óra alatt
Pozitív értékelések: 100%
Utolsó belépés: Tegnap, 19:10
Regisztráció: 2019. augusztus 03.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 30 nap pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:életkép
Technika:olaj
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:nagy (80 cm-től)
Szignó:szignózott
Állapot:korának megfelelő
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Eladásra kínálom Zórád Géza (1890-1959) Délutáni beszélgetők című festményét. Az olaj/vászon kép egy igazán autentikus életkép. Szép színekkel, ami egy szakszerű tisztítást követően még szebbé válhat, de akkor elvesztené a régi „patináját”. Aranyozott blodel keret, pici hibákkal, ékelt rámán, hátul mind a vásznon, mind a kereten viaszpöttyök láthatók, valamilyen rejtélyes okból kifolyólag. Sérülésnek nem látom nyomát. Szignó jobbra lent van. Az alkotás ebben az állapotában is azonnal falra akasztható állapotban.

Téma: életkép

Technika: olaj

Hordozó: vászon

Kora: XX. század első fele

Szignó: van (jobbra lent)

Keret: aranyozott blondel keret (pici hibákkal)

Méret: 60 x 80 cm (keret nélkül), 72,5 x 93 cm (kerettel)

Állapot: képeken látható, falra akasztható állapotban

A postázás a vevő igényével egyeztetve a mindenkor aktuális díjak szerint történik, csomagolva valószínűleg csak terjedelmes csomagként, kizárólag előre utalást követően, gondosan csomagolva.

Kérem, hogyha még van kérdése a termékről, akkor lehetőleg annak megvásárlása előtt és ne utána kérdezzen.

Kérem tekintse meg a többi termékemet is. Köszönöm!

Néhány gondolat a művészről:

Csejtei Zórád Géza (Temesvár, 1890. február 02. – Budapest, 1969. június 20.) festőművész, karikaturista, illusztrátor. Zórád Ernő nagybátyja. Zórád István és Breitkopf Ida gyermekeként született Temesváron. Tanulmányait Budapesten és Münchenben végezte. 1907-től a Nemzeti Szalonban és a Műcsarnokban szerepelt olaj- és pasztell-technikával készült figurális tájképeivel. 1921. október 29-én Budapesten házasságot kötött a nála kilenc évvel fiatalabb, szombathelyi születésű Miklós Annával, Miklós János és Takács Anna lányával, akitől 1930-ban elvált. 1930. december 19-én Budapesten újból megházasodott: a nála 14 évvel fiatalabb, érsekújvári születésű Papácsy Kornélia Máriát, Papácsy Elemér és Csizmazia Emma lányát vette feleségül, tőle 1954-ben vált el. Illusztrátorként élclapok számára dolgozott, számtalan adoma-illusztrációt készített. Művészetén a müncheni iskola hatását érezni, amely egész életpályáján végigkíséri. Művei elsősorban tájképek, valamint mesterien kidolgozott figurális jelenetek, de a történelmi Magyarország különböző tájait is megfestette a Felvidéktől egészen Erdélyig. Realista stílusban festett tájképein megfigyelhetők a nagybányai iskola mestereinek, többek közt Ferenczy Károlynak a hatása is. Termékeny alkotó volt. Halálát tüdőgyulladás okozta. A híres Mélypince, a Tabán leghíresebb vendéglője volt az állandó törzshelye. A vendéglős Poldi bácsi Krúdy nagy hódolója évekig könyörgött a festőnek – etette, itatta hitelbe – csak hozza el Krúdy Gyula híres írót a kocsmájába. Zórád végül is beváltotta ígéretét, így kezdődött Krúdy és a vendéglős sírig tartó barátsága. Alkotásai rendkívül sokfelé szórodtak szét.

Garanciális feltételek

Garancia: 30 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás
Készpénz

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 3-5 munkanap
Személyes átvétel Gyula
Egyéb 5000 - 7000 HUF
Külföldi szállítás
Az eladó ezt a terméket nem szállítja külföldre.

Mások ezeket keresték még